Funksjonshemming og samfunn - masterstudium
Funksjonshemming og samfunn
Funksjonshemming og samfunn - masterstudium
Personer med funksjonsnedsettelse opplever sosial ulikhet på mange felt i det moderne samfunn. Et mangfold av mennesker med forskjellige egenskaper, knyttet til for eksempel funksjonsnedsettelse, seksualitet, etnisitet, språk, kjønn og alder, møter barrierer i samfunnet som hindrer deltakelse på ulike livsområder. Dette masterprogrammet setter spesielt fokus på hindringer for bærekraftige samfunn som inkluderer personer med funksjonsnedsettelse. Programmet gir samfunnsvitenskapelige og kritiske blikk på situasjoner som skaper sosial ulikhet for personer med funksjonsnedsettelse (disability studies). Videre settes det søkelys på kunnskap om ulike typer av funksjonsnedsettelse, universell utforming, FNs bærekraftsmål og egen konvensjon om rettigheter til mennesker med nedsatt funksjonsevne.
Kunnskap om prinsipper for et bærekraftig samfunn og løsninger og prosesser som ikke diskriminerer, men er inkluderende, krever ofte samspill mellom mennesker og teknologi, mellom velferdstjenester og helhetlige og tverrfaglige tilnærminger. Borgerperspektiv og -innflytelse er viktig perspektiver som kan bidra til bærekraftige samfunnsløsninger for fremtiden.
Du vil lære mer om bærekraftig samfunnsutvikling og likestilling for mennesker med funksjonsnedsettelser. Du vil også lære mer om hvordan vi kan bryte ned marginaliserende barrierer og hindre sosialt utenforskap og ulikhet.
Med en master i funksjonshemming og samfunn kan du arbeide med et bredt spekter av oppgaver knyttet til funksjonshemming og mangfold. Kunnskapen du erverer deg kan anvendes på ulike nivåer, som i analyse og planlegging av inkluderende løsninger innen forskning, tjeneste- og samfunnsutvikling.
Undervisningen er i stor grad seminarorientert, og kombineres med forelesninger, prosjekt- og case-basert undervisning.
Du kan ta masterprogrammet i funksjonshemming og samfunn over 2 år eller på deltid over 4 år.
Fullført 3-årig helse- eller sosialfaglig eller pedagogisk bachelorutdanning, ev en samfunnsvitenskapelig bachelorgrad (eller tilsvarende).
Har du spørsmål om studiet? Ta kontakt med vår studieveileder.