Hva sier studentene?

Hva sier studentene?


Léanna Frafjord Saint-Victor

Léanna Frafjord Saint-VictorLéanna Frafjord Saint-Victor. Foto

Hvorfor valgte du NTNU?

Virket som et bra satt opp program, med ekskursjoner, kurs og hospiterings-muligheter. Kjent for å ha mange gode tilbud + familie i nærheten.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Hadde nettopp blitt ferdig med en BA (arkeologi) fra UiO, så en master virket som det naturlige neste steget. NTNU sitt program virket mest fristende.

Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?

Svært givende. Godt miljø, flinke og hyggelige professorer og en veldig koselig lesesal der det er lett å jobbe med det akademiske.

Hvordan er studiehverdagen din?

Den er avslappet, men lærerik. Jeg føler at jeg har kunnet ta meg tid til å la ny kunnskap synke, fått lov til å ta eget initiativ til å strekke meg lenger innen akademia, men også fått muligheten til å være med på mange morsomme aktiviteter.

Hvordan er fritiden din som student ?

Stor. De to siste årene har vært helt fantastiske når det kommer til balanse i hverdagen.


Krister Mastad Sørsæther

Krister Mastad SørsætherKrister Mastad Sørsæther. Foto

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg valgte NTNU når jeg startet på bachelor i arkeologi på grunn av Trondheim, både som studentby og avstand til mitt hjemsted. Når jeg skulle søke master valgte jeg igjen NTNU fordi jeg var så fornøyd med både studiemiljøet i tillegg til studentmiljøet på arkeologi.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

På videregående ble det åpenbart for meg at historie var et av mine favoritt emner, men historiske studier virket litt for abstrakte formin del. jeg ville studere historie i en mer praktisk og håndfast sammenheng, en historie og forhistorie man faktisk kan ta på med egne fingre.

Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?

Studiet har lagt opp til mye egetarbeid, så det er ikke så lange dager med forelesninger som i andre fag. Det blir en del skriving i form av øvingsoppgaver og eksamener, men alle ekskursjonene og felt kursene er en god trøst. utenfor skoletiden er det også en svært trivelig linjeforening som gjør arkeologistudiet ganske morro på fritiden.

Hvordan er studiehverdagen din?

Det varierer litt men arkeologistudiet er nok et av de programmene med minst undervisning, det er som regel tre eller fire dager i uka hvor det er forelesninger og det er kanskje fire timer med undervisning. men i tillegg til dette er det også ekskursjoner av og til, feltkurs i to uker osv. men når man går på andre år master som meg har man ingen undervisning, bare eget arbeid med oppgaven, hvor man bestemmer over sin egen arbeidstid.

Hvordan er fritiden din som student ?

På Bachelor ble det rikelig med fritid. på Master bestemmer man selv hvor mye fritid man har, men mindre er generelt bedre i denne perioden.


Simen Vollan

Simen VollanSimen Vollan. Foto

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg valgte å studere på NTNU fordi jeg hadde hørt mye bra om universitetet. I tillegg hadde jeg hørt mye bra om Trondheim som studentby og hadde et ønske om å studere i et godt studentmiljø.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Jeg har alltid syntes at historie og gamle ting har vært spennende. Dette var noe som fikk meg inn på tanken om å studere arkeologi. Jeg leste om studiet på NTNU sine nettsider noe som gjorde studievalget mitt enkelt. Jeg begynte på arkeologi studiet rett etter videregående og det er et valg jeg aldri har angret på.

Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?

Det å være student i arkeologi er veldig spennende. Vi har veldig gode forelesere og veiledere som alltid er tilgjengelige. Undervisningen er av høy kvalitet, noe som gjør at man lærer veldig mye! Vi har også feltkurs og praksisperioder som gjør at man får et godt innblikk i hvordan en arkeolog jobber og hva man kan jobbe med!

Hvordan er studiehverdagen din?

Studiehverdagen på arkeologi baserer seg på mye selvstudier, noe som gjør at man kan legge opp ukene litt som man selv vil. Det er forelesninger 3-4 ganger i uka, som man helst ikke vil gå glipp av. Enkelte uker kan være ekstra stressende enn andre, så det er lurt å jobbe jevnt med fagene. Når man kommer til masteroppgaven er det egenstudier som er i fokus. Man jobber veldig selvstendig og er sin egen sjef. Det er derfor viktig å strukturere arbeidet sitt slik at man har en god flyt med både skriving og fritid.

Hvordan er fritiden din som student ?

Som arkeologi student har jeg opplevd at vi har en god del fritid som man må dra nytte av. Jeg bruker fritiden min på venner og andre interesser. Gjennom studiet har jeg fått mange venner som har gjort studietiden enda bedre! På arkeologi studiet har vi en linjeforening som heter Theodor. Her kan man møte andre arkeologi studenter på tvers av klassene. Så om dette er av interesse så er et medlemskap i linjeforeningen noe å anbefale!