Emne - Organisasjon og teknologi 2 - TIØ4162
TIØ4162 - Organisasjon og teknologi 2
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Samlet karakter
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Oppgave | 40/100 | |||
Skriftlig skoleeksamen | 60/100 | 4 timer | A |
Faglig innhold
Prosjekter og prosjektvirksomhet: organisering av prosjektvirksomhet, program- og porteføljeledelse, ledelse av prosjektorientert virksomhet, prosjektteam og prosjektsuksess,
Interorganisatorisk teori: Åpen systemmodell, verdikjedestyring og -ledelse, industriell nettverksteori.
Undervisningen skal sikre at studentene får en god forståelse av interaksjonen mellom teknologi og organisasjon, og dermed hvordan organisatoriske valg skaper muligheter og begrensninger for bruk og utvijkling av teknologi, og omvendt.
Læringsutbytte
Emnets posisjon og funksjon i studiet: Emnet er obligatorisk i 3. årskurs i studieprogrammet MTIØT, og skal konkret bidra til å oppfylle læringsmål 2.1 i den detaljerte læringsmålsoversikten for MTIØT der det kreves "Broad and sound basic knowledge in administrative and economic areas". Emnet skal formidle følgende kunnskaper: - Generell kunnskap om prosjekter og prosjektarbeid - Spesifikk kunnskap om modeller for å måle prosjektsuksess, samt det å forstå at suksess må sees i sammenheng med hvem som spør, hensikten med målingen og tidspunktet man måler suksess på - Spesifikk kunnskap om modeller og forhold som berører organiseringen av et prosjekt i forhold til basisorganisasjonen - Spesifikk kunnskap om modeller for oppbygging av prosjektteam, og spesielle hensyn som må tas ved bygging av team - Spesifikk kunnskap om modeller for interaksjon mellom prosjekter og interessenter i omgivelsene - Spesifikk kunnskap om hvordan prosjekter samvirker og hvordan vi kan velge en god prosjektportefølje for bedriften - Generell kunnskap om interorganisatorisk teori - Spesifikk kunnskap om åpen system modeller - Spesifikk kunnskap om verdikjedestyring - og ledelse - Spesifikk kunnskap om industriell nettverksteori og hvordan denne teorien ser på samvirke og interkasjon mellom bedrifter. Emnet skal gi studentene ferdigheter i å: - Vurdere og analysere tilstanden i en bedrift med hensyn på interorganisatoriske spørsmål - Vurdere og analysere tilstanden i en bedrift med hensyn på viktige spørsmål innenfor prosjekter og drift av disse, samt å kunne foreslå og utforme tiltak for videre utvikling. Andre viktige læringsmål: - Studentene skal, gjennom et større prosjektarbeid i en reell bedrift, skaffe seg trening i å analysere tilstanden i en bedrift, og lære seg å føre skriftlige argumenter rundt faglige utfordringer og alternative løsninger på disse - Studentene skal, gjennom et øvingsopplegg der de skal evaluere hverandres utkast, lære seg å gi respons på skriftlige arbeider med hensyn på å utvikle egen og andres forståelse av en konkret utfordring
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger og gruppebasert øvingsopplegg som sammen med en individuell slutteksamen utgjør sluttkarakteren i emnet. Deltagelse på visse presentasjoner og det å gi tilbakemelding til andre studentgrupper er obligatorisk for alle som tar emnet.
Obligatoriske aktiviteter
- Tilbakemeldingsøving
- Tilstedeværelse presentasjoner
Mer om vurdering
Emnet har to delvurderinger. En gruppeøving som er vektet med 40% og en individuell skriftlig eksamen som er vektet med 60%. Sluttkarakteren er et vektet snitt av karakterene for de to enkeltvurderingene. Studentene skal i tillegg gjennomføre to obligatoriske aktiviteteter i form av en tilbakemeldingsøvelse og et oppmøtekrav når bedrifter og andre grupper har presentasjoner. Ved utsatt eksamen (kontinuasjonseksamen) kan skriftlig eksamen bli endret til muntlig eksamen. Ved frivillig gjentak av emnet må alle vurderinger i emnet tas på nytt.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Industriell økonomi og teknologiledelse (MTIØT)
Anbefalte forkunnskaper
TIØ4101 Organisasjonsteori og selskapsrett eller tilsvarende kunnskaper. Emnet er forbeholdt studenter ved studieprogrammet MTIØT.
Forkunnskapskrav
mnet er forbeholdt studenter ved studieprogrammet MTIØT.
Kursmateriell
Oppgis ved semesterstart.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Teknologiske fag
Ansvarlig enhet
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Samlet karakter
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Skriftlig skoleeksamen 60/100 A 05.12.2024 15:00 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater SL410 blå sone Sluppenvegen 14 51 SL520 Sluppenvegen 14 5 SL319 Sluppenvegen 14 1 SL410 orange sone Sluppenvegen 14 22 -
Høst
ORD
Oppgave
40/100
Utlevering
11.10.2024Innlevering
22.11.2024
16:00
INSPERA
16:00 -
Rom Bygning Antall kandidater - Sommer UTS Skriftlig skoleeksamen 60/100 A INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"