course-details-portlet

SOS8535

Avansert statistikk og metoder i samfunnsvitenskap

Velg studieår
Studiepoeng 10
Nivå Doktorgrads nivå
Undervisningsstart Høst 2024
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Engelsk og norsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Oppgave

Om

Om emnet

Faglig innhold

Innholdet i kurset varierer. Det kan gis som et oversiktskurs, som dekker flere statistiske teknikker og metoder - for eksempel multilevel analyse, paneldataanalyse eller strukturelle ligningsmodeller - eller det kan være konsentrert om en teknikk. Kurset kan også knytte analytiske teknikker til avanserte regler og aspekter ved gjennomføring av samfunnsforskning, inkl. forskningsdesign og datainnsamling / evalueringsteknikker. Ta kontakt med emneansvarlig for å få mer informasjon om det eksakte kursinnholdet i år.

Læringsutbytte

Kunnskapsmål - studenten skal:

  • ha innsikt og forståelse i en eller flere anvendte statistiske analysemetoder

Ferdighetsmål - studenten skal:

  • kunne anvende de tillærte teknikkene på en praktisk måte (ved hjelp av Stata og/eller R).
  • Demonstrere evnen til å bruke en av de analytiske teknikkene fra kurset på en selvstendig måte gjennom et skriftlig arbeid.

Læringsformer og aktiviteter

Intensive forelesninger/seminarer (hele dager), normalt i løpet av en uke i begynnelsen av semesteret (ofte den aller første uken). Øktene består av en blanding av teori og praksis (ved hjelp av Stata og/ eller R). Veiledning av paperet. Paperet skal være en selvstendig behandling av et tema fra undervisningen. Dersom det melder seg 6 eller færre studenter til emnet de 2 første undervisningsukene blir undervisningen gitt som et veiledet lesekurs.

Mer om vurdering

Vurderingsform: Individuelt paper. Paperet skal være en empirisk forskningsoppgave som bruker en av analyseteknikkene fra kurset. Det skal følge logikken i vitenskapelige artikler (intro, teori, data/metode, analyse/resultater og konklusjon/diskusjon (pluss vedlegg)) og kan ha en lengde på 5600-7500 ord. En identisk versjon av eksamensbesvarelsen kan ikke brukes direkte inn i avhandlingen som en artikkel eller kapittel. En omarbeidet versjon av eksamensbesvarelsen kan inngå i avhandlingen. Ved gjentak av ikke bestått eksamen kan kandidaten levere omarbeidet versjon av tidligere innlevert paper i emnet. Dersom innleveringen er en omarbeidet versjon av et tidligere innlevert paper, må dette presiseres i paperet.

Forkunnskapskrav

Mastergrad i sosiologi/statsvitenskap eller tilsvarende. Kunnskap om grunnleggende statistiske metoder som OLS og logistisk regresjon.

Kursmateriell

Opplyses ved semesterstart.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra
SOS3515 10 sp Høst 2024
Dette emne har faglig overlapp med emnet i tabellen over. Om du tar emner som overlapper får du studiepoengreduksjon i det emnet du har dårligst karakter i. Dersom karakteren er lik i de to emnene gis det reduksjon i det emnet som er avlagt sist.

Fagområder

  • Samfunnsvitenskapelige fag
  • Sosiologi
  • Statsvitenskap

Kontaktinformasjon

Emneansvarlig/koordinator

Ansvarlig enhet

Institutt for sosiologi og statsvitenskap