Emne - Masteroppgave i sosiologi - SOS3901
Masteroppgave i sosiologi
Velg studieårOm
Om emnet
Faglig innhold
Masteroppgaven skal inneholde en vitenskapelig analyse av et sosiologisk tema fortrinnsvis knyttet til ett av spesialiseringsemnene. Oppgaven skal ha et omfang på 50-55 sider og må ikke overstige 22 000 ord (innholdsfortegnelse, referanseliste og vedlegg kommer utenom). Studenten må delta på obligatoriske masterseminar. Det er nødvendig for studentene å følge de obligatoriske seminarene for å holde progresjon. Veiledning er en vesentlig komponent i arbeidet med oppgaven. Den sikrer at studenten tilføres de nødvendige kunnskaper og innebærer en nødvendig kontroll med innsamling og behandling av data, samt at dette foregår innenfor forskningsetiske retningslinjer. Veiledning er derfor obligatorisk del av studiet for de studenter som ønsker å levere en masteroppgave. For studenter på lektorstudiet i samfunnsfag: Masteroppgaven skal være profesjonsrelevant og kan være både disiplinfaglig og/eller fagdidaktisk rettet. En skal selv beskrive profesjonsrelevansen.
Læringsutbytte
Kunnskapsmål - studenten skal:
- ha lært hvordan man utfører et selvstendig forskningsarbeid.
- gjennom obligatoriske masteroppgaveseminar og veiledning få innsikt i forskningsprosessens ulike trinn: konstruktiv og kritisk vurdering av andres forskning, forskningsplanlegging, datainnsamling, analyse og formidling.
Ferdighetsmål - studenten skal:
- gjennomføre et selvstendig forskningsarbeid.
- gjennom arbeidet med masteroppgaven tilegne seg ferdigheter som kan nyttes ikke bare i forskningssammenheng, men også f. eks. i utredningsarbeid, undervisning, journalistikk m.m.
Læringsformer og aktiviteter
Obligatorisk masteroppgaveseminar og veiledning. Det er nødvendig for studentene å følge de obligatoriske seminarene for å holde progresjon. Masteroppgaven skrives normalt individuelt, men kan også skrives sammen etter avtale med instituttet. Oppgaven skrives i monografiform. Tema for masteroppgaven godkjennes av instituttet. Hver masterstudent skal skrive under en masteravtale som blant annet regulerer veiledningsforholdet. Masteravtalen leveres innen 10. januar i vårsemesteret. Oppgaven har tidsfrist og må leveres inn senest 21 uker (inkludert påske) etter at masteravtalen er levert. Innleveringsfristen for masteroppgaven blir dermed 6. juni i vårsemesteret.
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatorisk masterseminar og veiledning
Mer om vurdering
Den muntlige prøven kan justere karakteren med inntil ett trinn. Alle andre eksamener i masterstudiet må være avlagt før avsluttende masteroppgaveeksamen.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Lektorutdanning i samfunnsfag for trinn 8 – 13 (MLSAM)
Master med integrert praktisk-pedagogisk utdanning (MPPU)
Sosiologi (MSOS)
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra |
---|---|---|
SVSOS390 | 30 sp |
Fagområder
- Sosiologi