course-details-portlet

SMF2014 - Digitale forsyningskjeder og ERP-systemer

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Samlet karakter
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Rapport 50/100
Hjemmeeksamen 50/100 3 timer

Faglig innhold

Del 1 (50%)

  • Introduksjon til digital supply chain management
  • Digital supply chain transformasjon og digitale supply chain kapabiliteter
  • End-to-end forsyningskjedesynlighet og forsyningskjedens ytelse
  • Teknologiske innovasjoner i supply chains
  • Supply chain management systemer i et ERP-miljø
    • ERP-system workaround, tilpasning og integrasjon
    • Digitalisering i ERP-løsning (D365FO)
  • Business Process Management (BPM) design, reengineering og workflowdesign
  • Organisasjonsendring

Del 2 (50%)

  • Introduksjon til ERP-systemet Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC)
  • Sette opp et arbeidssenter, produktstrukturer og prosesser
  • Lage varekort, kundekort og leverandørkort
  • Opprette bestillinger og bokføre varemottak
  • Opprette salgsordre og bokføre vare

Læringsutbytte

I dette emnet skal studenten lære om digitale forsyningskjeder, digitale forsyningskjedestrategier og eksperimentere med Entreprise resource planning systemer for å transformere forsyningskjeder. Studentene vil få

kunnskap til å:

  • beskrive hvordan digitale verktøy kan forbedre bedriftens forsyningskjedestrategi.
  • beskrive viktigheten av businessprosessdesign og redesign for forbedring av forretningsprosesser
  • demonstrere bruken av ERP-systeminformasjon for å optimalisere materiale, informasjon og økonomiske flyter i en bedrift.

ferdigheter til å:

  • bruke ulike verktøy fra digitale forsyningskjeder for forbedring av forretningsprosesser
  • generere rapporter ved hjelp av et ERP-system og andre avanserte verktøy og databaser
  • systematisk trekke ut data fra interne forretningsprosesser for å evaluere ytelsen til en forsyningskjede.

Generell kompetanse til:

  • utvikle en grunnleggende forståelse av rollen til digital supply chain management i å skape konkurransefortrinn
  • utvikle en grunnleggende forståelse av hvordan man bruker businessprosess verktøy for forbedring av forretningsprosesser
  • utvikle en god forståelse av logikken i integreringen av salgs-, innkjøps-, regnskaps-, økonomi- og produksjonsdata for forretningsbeslutninger

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger, laboratorieoppgaver og prosjektarbeid

Obligatoriske aktiviteter

  • Obligatorisk arbeidskrav - del 1
  • Obligatorisk arbeidskrav - del 2

Mer om vurdering

Del 1- studentene skriver en 3-timers hjemmeeksamen (teller 50% av karakteren).

Del 2 - studenter jobber med oppgaven og leverer en rapport (teller 50% av karakteren)

I løpet av emnet skal studentene jobbe med to obligatoriske oppgaver som må godkjennes før de går opp til eksamen eller leverer sluttrapport.

Det er ikke utsatt eksamen i emnet.

Tidligere godkjente obligatoriske oppgaver er gyldige ved ny framstilling til ordinær eksamen.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Logistikkledelse (BLOG)

Flere sider om emnet
Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2025

Undervisningsspråk: Engelsk, Norsk

Sted: Gjøvik

Fagområde(r)
  • Organisasjon og ledelse
  • Økonomi og administrasjon
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator: Faglærer(e):

Ansvarlig enhet
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Samlet karakter

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Vår ORD Hjemme-eksamen 50/100

Utlevering
15.05.2025

Innlevering
15.05.2025


09:00


12:00

INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Rapport 50/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU