Emne - Scientific Seminars in Environmental Toxicology and Chemistry - RFEL3070
Scientific Seminars in Environmental Toxicology and Chemistry
Velg studieårOm
Om emnet
Faglig innhold
Kurset består av tre dager obligatorisk feltkurs for nye studenter (første semester), der en av aktivitetene er å utføre en case-studie som teamarbeid. Det er gjesteforelesninger av eksterne forskere fra andre universiteter, forskningsinstitutter og privat industri. I tillegg må hver student gi to presentasjoner av sitt masterprosjekt; tidlig i studiet for å diskutere hypotesen og den vitenskapelige planen (i), og mot slutten av studiet for å diskutere resultater og tolkninger (ii). Det vil være noen seminarer der formålet er å diskutere aktuell litteratur og viktige vitenskapelige emner. Seminarene krever aktiv involvering og deltakelse fra studentene.
Læringsutbytte
Kunnskap Etter endt kurs vil kandidaten:
- Ha tilegnet seg en bred kunnskap innen både miljøtoksikologi og naturmiljøkjemi.
- Demonstrere grundig kunnskap om vitenskapelige teorier og metoder for relevante metoder og hypotesetesting, inkludert eksperimentell analyse (kjemisk eller toksikologisk), statistiske teknikker og andre verktøy som brukes til å analysere og løse toksikologiske eller kjemiske problemer i forskning, produksjon, ledelse eller undervisning.
- Demonstrere kunnskap til historie og tradisjoner i feltet, og kan analysere faglige problemer på grunnlag av kunnskap om internasjonal forskning i sin spesialitet, kunnskap om internasjonale forskningsgrupper på feltet, og bredden av forskning som utføres innen feltene "Miljøtoksikologi" og "Miljøkjemi".
- Kunne anvende kunnskap på nye områder innenfor "Miljøtoksikologi" og "Naturmiljøkjemi".
Ferdigheter
Etter endt kurs kan kandidaten:
- Kritisk presentere egne forskningsmetoder og resultater på en forståelig, og samtidig på vitenskapelig forsvarlig måte.
- Kritisk og konstruktivt bidra til å utvikle prosjektene til medstudenter.
Generell kompetanse
Etter endt kurs kan kandidaten:
- Bruke kunnskap og ferdigheter til å analysere relevante faglige og profesjonelle problemer i "Miljøtoksikologi" og "Naturmiljøkjemi".
- Beskrive, forklare og evaluere miljøtoksikologi og kjemi sin rolle i samfunnet og kunne vurdere etiske spørsmål innen disse feltene.
- Overvåke kontinuerlig nye empirier innen miljøtoksikologi eller naturmiljøkjemi, evaluere påliteligheten og vurdere om tilleggsinformasjon må hentes, vurderes og tas i bruk.
- Følg den globale utviklingen som er relevant for hans / hans eget vitenskapelige felt, ikke bare med disiplinen, men også samfunnsendringer.
- Kommunisere fagstoff og vitenskapelige resultater både til spesialister og til et bredere publikum og være i stand til å formulere vitenskapelig resonnement / argumentasjon.
- Bidra til nye tenke- og innovasjonsprosesser innen toksikologi eller kjemi.
Læringsformer og aktiviteter
Case studier, gruppediskusjoner, presentasjoner. Seminar: 4 semester - 45 timer per semester, obligatorisk (krever minimum 75% oppmøte på seminarene
Obligatoriske aktiviteter
- Deltakelse seminar
- Muntlig presentasjon
Mer om vurdering
Alle deler av mappen må være godkjent for å få bestått i emnet. For å bestå må man møte opp på minst 75% av seminarer.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Environmental Toxicology and Chemistry (MSENVITOX)
Anbefalte forkunnskaper
BI2071, TBT4110 eller tilsvarende
Forkunnskapskrav
Opptak på MSENVITOX
Kursmateriell
Studentenes egne presentasjoner (ppt), og andre presentasjoner fra fjesteforelesninger mm.
Fagområder
- Biologi
- Kjemi
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator
Faglærere
- Aase Krøkje
- Alexandros Asimakopoulos
- Augustine Ebeku Arukwe
- Bjørn Munro Jenssen
- Martin Wagner
- Trond Peder Flaten
- Veerle Leontina B Jaspers
- Øyvind Mikkelsen