Emne - Hydrogen energiteknologier - PK8452
PK8452 - Hydrogen energiteknologier
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Rapport
Karakter: Bestått/ Ikke bestått
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Rapport | 100/100 |
Faglig innhold
Dette tverrfaglige kurset tar sikte på å dekke den økende etterspørselen innen hydrogenteknologiutdanning. Den økende interessen og investeringene i denne teknologien, som har potensial til å nå klimanøytralitetsmålet, skaper behov for å redesigne mange industrisektorer. Av denne grunn gir kurset en oversikt over hele hydrogenverdikjeden og hva som er problemene som må håndteres for å forbedre utplasseringen av hydrogenteknologier i ulike industrisektorer. Hovedtemaene for dette kurset inkluderer sikkerhet, energi, materielle aspekter under hele hydrogenets livssyklusfaser (produksjon, lagring, transport og utnyttelse).
Læringsutbytte
Kunnskap: Studentene skal få et grundig innblikk i forskningsstatus på hele hydrogenverdikjeden inkludert produksjon, lagring, transport og utnyttelse. Studentene skal også gjenkjenne de nyeste forskningsaktivitetene på feltet og identifisere relevante forskningsmuligheter rundt sine egne emner. Ferdigheter: Studentene skal kunne bruke modeller, metoder og verktøy introdusert og delt i dette emnet i sin egen forskning. Generell kompetanse: Studentene skal kunne forstå hvordan hydrogenenergiteknologier effektivt kan brukes for å avkarbonisere mange industrisektorer. Studentene skal også lære å skrive et utkast til en vitenskapelig artikkel til en internasjonal konferanse eller et tidsskrift.
Læringsformer og aktiviteter
Emnet gjennomføres som en serie 1-dagers seminarer. Den første er foreleset primært av kursansvarlig og inviterte forelesere, mens de andre seminarene inneholder emner som presenteres av deltakerne.
Mer om vurdering
Deltakerne må produsere et papir i et konferanseformat i løpet av semesteret og presentere det i siste seminar. Deltakerne vil da levere sluttpapiret til vurdering innen avtalt tidsfrist.
Anbefalte forkunnskaper
Kunnskap fra TPK4120 og TPK5160 for å forstå systempålitelighet og risikoanalyse, og fra TMT4285 for å ha oversikt over hydrogenteknologier.
Forkunnskapskrav
Dette emnet krever godkjent opptak til et ph.d.-studieprogram ved NTNU eller et annet universitet.
Kursmateriell
Utvalgte papirer i tidsskrifter og konferanser og andre publiserte forskningsrapporter.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Doktorgrads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Undervisningsspråk: Engelsk
Sted: Trondheim
- Materialteknologi
- Ingeniørvitenskap
- Hydroteknologi
- Sikkerhet og pålitelighet
- Risikoanalyse
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Rapport
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
-
Høst
ORD
Rapport
100/100
Utlevering
14.11.2024Innlevering
16.12.2024
11:00
INSPERA
14:00 -
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"