course-details-portlet

ODA3001

Digitalisering av organisasjoner, administrasjon og arbeid

Velg studieår
Studiepoeng 7,5
Nivå Høyere grads nivå
Undervisningsstart Høst 2024
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Engelsk og norsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Individuell oppgave

Om

Om emnet

Faglig innhold

Emnet gir en innføring i digitalisering av organisasjoner, arbeidsliv og administrasjon i offentlig sektor. Studentene får dyptgående kunnskap om grunnleggende teori og begrep, statsvitenskapelige perspektiver på offentlig forvaltning, og aktuelle teoretiske debatter innenfor arbeidssosiologi. Empiriske eksempler på digitalisering illustrerer hvordan digitalisering er en integrert del av større utviklinger i samfunnet, organisasjon og arbeidsliv.

Læringsutbytte

Kunnskapsmål - studenten skal:

* ha avansert kunnskap om hvordan digitalisering påvirker organisasjoner, arbeid og arbeidslivet som samfunnsvitenskapelig studieobjekt, og kunne reflektere selvstendig om eksisterende teorier og faglige temaer innenfor dette fagområdet.

* ha spesialisert innsikt i eksempler på digitalisering av og i organisasjoner og offentlig administrasjon og sentrale rammebetingelser for disse.

Ferdighetsmål - studenten skal:

* ha verktøy til å systematisk analysere de sosio-politiske forholdene og prosessene som driver digitalisering og som endres av digitalisering, samt hvordan digitalisering har endret og endrer organisasjoner, administrasjon og arbeidsliv.

Generell kompetanse - studenten:

* kan selvstendig planlegge og gjennomføre forsknings-, evaluerings- og utredningsprosjekter i skjæringsfeltet organisasjon, digitalisering, arbeid og administrasjon med bruk av samfunnsvitenskapelig forskningsmetode, både selvstendig og i samarbeid med andre.

* får et begrepsapparat for å analysere, belyse, og reflektere over teknologi, politikk, og samfunnsendring.

* forstår hvordan sentrale dimensjoner i den digitale økonomien har betydning for arbeidslivet, profesjoner, organisasjoner, og velferdsstaten.

* kan fungere som rådgiver som setter digitaliseringsprosesser i kontekst.

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger/gruppearbeid tilsvarende 4 timer pr. uke. Emnet undervises intensivt gjennom tre samlinger i løpet av semesteret. Studentene forventes å delta i undervisningsaktiviteter, inkludert presentasjoner, og studentene må levere obligatoriske oppgaver.

Undervisningen gis på engelsk eller norsk.

Obligatoriske aktiviteter

  • Obligatoriske innleveringer og gruppeaktivitet. Nærmere krav oppgis ved semesterstart.

Mer om vurdering

Individuell oppgave. Oppgaven må tas på nytt ved gjentak av eksamen.

Spesielle vilkår

Forkunnskapskrav

Minst 80 studiepoeng i emner fra teoretiske fagområder innen samfunnsvitenskap, eller 180 studiepoeng innen økonomi og administrasjon.

Studenten må ha samfunnsvitenskapelig(e) metodeemne(r) på minst 7,5 studiepoeng. Både kvalitativ og kvantitativ metode må dekkes. Studenten må også ha bacheloroppgave på minst 7,5 studiepoeng. Metoden og bacheloroppgaven vil inngå i de 80 eller 180 studiepoengene i punktet over. Forkunnskapskravet må være innfridd for å få starte på emnet.

Krever opptak til studieprogram:

Organisasjon, digitalisering, administrasjon og arbeid (MODAA).

Kursmateriell

Bøker og artikler på engelsk og norsk/ skandinaviske språk. Pensumliste legges ut på Blackboard før semesterstart.

Fagområder

  • IKT
  • Samfunnsvitenskapelige fag
  • Sosiologi
  • Statsvitenskap
  • Økonomi og administrasjon

Kontaktinformasjon