Emne - Masteroppgave i matematiske fag - MA3911
Masteroppgave i matematiske fag
Velg studieårOm
Om emnet
Faglig innhold
Masteroppgaven velges innen matematikk eller statistikk. Normalt vil arbeidet med oppgaven være fordelt over 2 semestre, nemlig 3. og 4. semester i masterstudiet. En bør ved starten av masterstudiet planlegge kursvalg som best mulig støtter opp under spesialretningen for masteroppgaven, samtidig som man tar hensyn til breddekravene.
Læringsutbytte
Arbeidet med masteroppgaven er selve kjernen i masterstudiet. Oppgaven skal være et selvstendig vitenskapelig arbeid, som kan være av oversiktskarakter, der studenten viser innsikt i aktuell forskning og/eller relevante teorier og metoder som har betydning for masteroppgavens problemstilling.
Læringsformer og aktiviteter
Selvstudium av aktuelle vitenskapelige artikler og bøker, under veiledning av faglærer. Det kan også være aktuelt å fremlegge oppnådde resultater i løpet av arbeidet med masteroppgaven i seminarer. I oppgaven skal det reflekteres over oppgavens bærekraftsrelevans medutgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Når masteroppgaven er avlagt og bestått, må kandidaten opp til en avsluttende muntlig prøve (jf. § 5-3 i Utfyllende regler til studieforskriften for studier i realfag). Prøven består i at kandidaten foretar en muntlig offentlig presentasjon av masteroppgaven av ca. 30 minutters varighet. Etter presentasjonen gis det muntlig tilbakemelding på presentasjonen, og deretter sensureres masteropgaven og det settes karakter.
Obligatoriske aktiviteter
- Muntlig presentasjon av masteroppgave
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Mathematical Sciences (MSMNFMA)
Forkunnskapskrav
Arbeidet med masteroppgaven forutsetter at man i de to første semestrene av masterstudiet har tatt relevante kurs som støtter opp under spesialområdet for oppgaven. Krever opptak til studieprogram: Mathematical Sciences (Master's Programme) (MSMNFMA)
Fagområder
- Matematikk
- Statistikk