Emne - Innovasjon, kultur og næring - KULT1102
KULT1102 - Innovasjon, kultur og næring
Om emnet
Undervises ikke studieåret 2024/2025
Faglig innhold
Dette emnet handler om innovasjon og kultur. Det fokuseres på innovativ virksomhet i kulturnæringene, og på ulike kulturer for innovasjon. Det legges vekt på lokalt entreprenørskap og behovet for tverrfaglig kompetanse. Emnet tematiserer slik de humanistiske og samfunnsfaglige fagkunnskapers bidrag i innovasjonsprosesser.
Læringsutbytte
Studenter med dette fagemnet har kunnskaper om:
- hva innovasjon er og hvordan innovasjon gjøres
- ulike perspektiver på tverrfaglighet i innovativ virksomhet
- innovasjon som kommunikasjonsutfordring
Studenter med dette fagemnet har ferdigheter i:
- å analysere innovasjon som kommunikasjons- og læringsprosesser
- å analysere tverrfaglige prosesser
- å skrive argumenterende tekst
Læringsformer og aktiviteter
Undervisningsform er forelesninger, seminarer og gruppearbeid. Representanter fra ulike kulturnæringer vil inviteres til deltakelse i undervisningen. Vurderingsformen er en hjemmeeksamen, som forutsetter en bestått skriftlig øving. Både øvingens og hjemmeeksamenens omfang (antall sider) opplyses i Blackboard etter oppmeldingsfristen.
Obligatoriske aktiviteter
- En skriftlig øving
Mer om vurdering
Hjemmeeksamen.
Anbefalte forkunnskaper
Ingen
Forkunnskapskrav
Ingen
Kursmateriell
Oppgis ved kursstart.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Grunnleggende emner, nivå I
Ingen
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Tverrfaglige kulturstudier
- Teknologi- og vitenskapsstudier
- Samfunnsfag
Ansvarlig enhet
Institutt for tverrfaglige kulturstudier
Eksamensinfo
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"