course-details-portlet

KT8305

Kontinuumsmekanikk

Velg studieår
Studiepoeng 7,5
Nivå Doktorgrads nivå
Undervisningsstart Høst 2024
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Engelsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Skriftlig skoleeksamen

Om

Om emnet

Faglig innhold

Tensoranalyse i kartesiske koordinater. Kinematikk. Bevegelsesligninger. Generell spenningsanalyse. Generell deformasjonsanalyse, små og store deformasjoner, deformasjonskinematikk. Generelle prinsipper for oppbygging av konstitutive ligninger. Materialsymmetri. Isotrope og anisotrope materialegenskaper. Lineære og ikkelineære elastiske materialer. Viskoelastisitet. Hyperelastisitet. Plastisitet.

Læringsutbytte

Kandidatene skal ha kunnskap om og forståelse av det felles matematiske grunnlaget for å kunne beskrive stoffers oppførsel. Kunnskaper: Kandidatene skal forstå de ulike teoretiske elementene i kontinuumsmekanikken og hvordan disse anvendes på faste stoffer og væsker. Ferdigheter: Kandidatene skal kunne utlede og anvende ligningene i kontinuumsmekanikken innen følgende områder: Spennings- og tøyningsanalyse, deformasjonsanalyse, arbeid og energi, elastisitetsteori, viskoelastisitet, plastisitetsteori, fluidmekanikk og grunnlaget for konstitutive ligninger.Generell kompetanse: Kandidatene skal være i stand til å benytte kontinuumsmekanisk teoribeskrivelse i sitt arbeid med avhandlingen. De skal også være i stand til å lese vitenskapelige artikler med kontinuumsmekanisk formulering innen sitt fagområde.

Læringsformer og aktiviteter

Forelesninger og øvinger. Øvingene er frivillige. Undervisningen blir gitt på engelsk dersom studenter som ikke behersker norsk tar emnet. For å få bestått i emnet kreves det en score på minimum 70 prosent (70 av 100 poeng).

Mer om vurdering

Ved gjentak må alle vurderinger i emnet gjentas.

In case of delayed examination an oral examination may be given.

Kursmateriell

Oppgis ved semesterstart.

Fagområder

  • Teknologiske fag

Kontaktinformasjon

Emneansvarlig/koordinator

Ansvarlig enhet

Institutt for konstruksjonsteknikk