Emne - Masteroppgave i helseledelse - HELA3900
HELA3900 - Masteroppgave i helseledelse
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Masteroppgave
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Masteroppgave | 100/100 |
Faglig innhold
Masteroppgaven skal være et selvstendig vitenskapelig arbeid som blir gjennomført under veiledning. Studenten velger selv et tema for oppgaven, som er knyttet til ledelse i helse- og/eller velferdstjenestene. Oppgaven skal være på rundt 30 000 ord (+/-10%). Det anbefales at oppgaven følger mal for skriftlige masteroppgaver ved NTNU. Oppgaven kan også leveres som en artikkel med tilhørende ‘kappe’ (nærmere retningslinjer fås ved henvendelse til Institutt for helsevitenskap i Ålesund).
Emnet går over to semestre. Studieinnsats i første semester (vår) er beregnet på deltid, mens siste semester (høst) er beregnet som et fulltidsstudium. Veileder oppnevnes på bakgrunn av prosjektskissens innretting og utfra hensynet til lik fordeling mellom NTNU, Høgskulen i Volda og Høgskolen i Molde. Veiledning er en vesentlig komponent i arbeidet med masteroppgaven. Den sikrer at studenten har de nødvendige kunnskaper og innebærer en nødvendig kontroll ved innsamling og behandling av data. Veiledning er derfor en obligatorisk del av studiet. Studenten kan få inntil 45 timer veiledning, for- og etterarbeid for veileder inkludert. Studenter som velger å samarbeide med en annen medstudent om masteroppgaven (samskriving), kan få inntil 50 timer veiledning.
Masteroppgaver skrevet på norsk skal ha et kort sammendrag på engelsk. Oppgaver skrevet på engelsk skal ha et kort sammendrag på norsk.
HELA3900, HELM3900 eller HELV3900 er siste eksamen til mastergraden i helseledelse. Studentene melder seg til eksamen på Studentweb og i tillegg til instituttet på eget skjema. Oppgaven leveres i Inspera (og gjennomgår plagiatkontroll). Oppgaven skal leveres innen 1. desember i høstsemesteret, som er siste semester i studentens utdanningsplan.
Læringsutbytte
Etter fullført emne og bestått masteroppgave skal studenten ha følgende læringsutbytte:
Kunnskap:
- gjør rede for ulike vitenskapelige metoder og kilder innen relevant fagområde
- viser bred kunnskap innenfor temaet for masteroppgaven
Ferdigheter:
- formulerer en presis vitenskapelig problemstilling
- vurderer valg av studiedesign og forskningsmetode som er best egnet for å besvare problemstillingen
- bearbeider og analyserer data
- identifiserer og diskuterer forskningsetiske problemstillinger, både i forbindelse med forskning generelt og i egen oppgave spesielt
- framstiller og formidler resultatene i vitenskapelig form med godt språk og presise formuleringer
Generell kompetanse:
- gjennomfører et selvstendig, avgrenset forskningsprosjekt under veiledning
Læringsformer og aktiviteter
Undervisningsform: Veiledning individuelt eller med medstudent ved samskriving av oppgaven. Ett oppstartseminar og to seminarer der studentene kan legge frem arbeidet så langt med masteroppgaven.
Mer om vurdering
Masteroppgaven bedømmes ut fra det skriftlige arbeidet og en muntlig eksamen. Muntlig eksamen innebærer at studenten presenterer sin masteroppgave i en muntlig presentasjon på inntil 20 minutter. Presentasjonen er åpen for alle. Deretter gjennomføres en muntlig eksaminering hvor masterstudenten og sensorene er til stede. Denne varer inntil 1 time.
Sensorene setter en foreløpig karakter på masteroppgaven i forkant av muntlig eksamen. Etter muntlig eksamen kan den foreløpige karakteren forbli den samme, eller justeres én karakter opp eller ned. Hvis to studenter skriver sammen, er den muntlige høringen individuell. Studenten(e) gjøres kun kjent med endelig karakter. Hvis karakteren på det skriftlige arbeidet vurderes til F (ikke bestått) avholdes ikke muntlig eksamen. Ved karakteren F (ikke bestått) kan en ny eller omarbeidet oppgave leveres til sensur èn gang til. I samråd mellom emneansvarlig, veileder og student settes ny innleveringsfrist, inntil seks måneder frem i tid.
Studenter som har fått bestått karakter på masteroppgaven, har ikke anledning til å få vurdert en ny oppgave innenfor det samme studieprogrammet.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Helseledelse (MHLED)
Forkunnskapskrav
Opptak til master i helseledelse. Studenten må ha bestått samtlige obligatoriske emner som inngår i masterprogrammet før levering av masteroppgaven.
Kursmateriell
Oppgis ved oppstart.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
45.0 SP
Studienivå: Høyere grads nivå
Termin nr.: 2
Undervises: HØST 2024
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Ålesund
- Helsevitenskap
- Helse- og sosialfag
- Økonomi og administrasjon
- Gerd Elisabeth Meyer Nordhus
- Jannike Dyb Oksavik
- Mads Solberg
- Marianne Synnes Emblemsvåg
- Ralf Kirchhoff
- Simon Arnold Lewin
Ansvarlig enhet
Institutt for helsevitenskap Ålesund
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Masteroppgave
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
-
Høst
ORD
Masteroppgave
100/100
Innlevering
02.12.2024
INSPERA
12:00 -
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"