course-details-portlet

GEOM2900

Bacheloroppgave Geomatikk

Velg studieår
Studiepoeng 20
Nivå Tredjeårsemner, nivå III
Undervisningsstart Høst 2024
Varighet 2 semestre
Undervisningsspråk Engelsk og norsk
Sted Gjøvik
Vurderingsordning Bacheloroppgave

Om

Om emnet

Faglig innhold

Tema velges ut fra eget fagområde og oppgaven tildeles av instituttet. Det henvises til egen håndbok for bacheloroppgaven ved instituttet.

Læringsutbytte

Ferdigheter - kunne oppdatere sin kunnskap innenfor fagfeltet, både gjennom informasjonsinnhenting og kontakt med fagmiljøer og praksis - ha evne til refleksjon om fagområdets problemstillinger - kunne gå i dybden på avgrensede problemstillinger og utarbeide konkrete løsningsalternativer - kunne anvende kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid for å løse teoretiske, tekniske og praktiske problemstillinger innenfor eget fagfelt og begrunne sine valg - ha ferdigheter i å utarbeide konkrete problemstillinger av samfunnsmessig interesse innen fagområdet - kunne finne, vurdere, bruke og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling Generell kompetanse - ha innsikt i vitenskapelig redelighet og forståelse for etiske problemstillinger som er av relevans for problemstillingen - ha innsikt i miljømessige, helsemessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av produkter og løsninger innenfor sitt fagområde og kan sette disse i et etisk perspektiv og et livsløpsperspektiv - kunne formidle faglig kunnskap til ulike målgrupper både skriftlig og muntlig på norsk og engelsk - kunne reflektere over egen faglig utøvelse

Læringsformer og aktiviteter

Veiledning

Mer om vurdering

Bacheloroppgaven gjennomføres normalt i grupper bestående av 2 -3 studenter. Oppgaven leveres som en skriftlig rapport, en poster og en muntlig presentasjon, eventuelt supplert med et produkt/en prototyp. Skriftlig rapport sammen med et eventuelt produkt/prototyp utgjør vurderingsgrunnlaget for endelig karakter. Øvrige forhold rundt oppgaven er nedfelt i en egen håndbok for instituttet.

Ved ikke bestått bacheloroppgave må studenten levere en ny besvarelse. Forbedring/omarbeidelse er ikke tilstrekkelig. Oppgaven kan presentere det samme temaområdet med samme empiri/datagrunnlag. En bacheloroppgave som er vurdert bestått, kan ikke leveres inn til ny vurdering, selv i omarbeidet form.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Geomatikk - Ingeniørfag (BIGEOMAT)

Forkunnskapskrav

For å starte på bacheloroppgaven i ingeniørfag må studenten ha bestått minimum 110 studiepoeng av 120 studieplanfestede studiepoeng fra de to første årene ved ingeniørutdanningen. I tillegg må alle obligatoriske emner og kurs som inngår i utdanningsplanen, men som ikke er studiepoenggivende, være godkjent for å kunne starte bacheloroppgaven.

Kursmateriell

Faglige læremidler avhengig av oppgavens tema. Anbefalte metode-, forsknings- og vitenskapelige læremidler: K. Halvorsen. En innføring i vitenskapelig metode. ISBN: 8270377945 A. Johannessen, L. Christoffersen og P. A. Tufte. Forskningsmetode for økonomisk-administrative fag, ISBN: 82-7935-211-2 M. Stene. Vitenskapelig forfatterskap. ISBN: 82-463-0016-4 H. Westhagen. Prosjektarbeid: Utviklings- og endringskompetanse. ISBN: 82-05-30539-0