Emne - Virituell virkelighet for feltnær undervisning og kommunikasjon - GEOG6007
GEOG6007 - Virituell virkelighet for feltnær undervisning og kommunikasjon
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Oppgave
Karakter: Bestått/ Ikke bestått
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Oppgave | 100/100 |
Faglig innhold
Studietilbudet gir en introduksjon til VR-teknologi på masternivå, der hensikten er at deltagerne selv etter endt kurs skal kunne ta i bruk teknologien for egen undervisningspraksis, kommunikasjon av landskap eller situasjoner som ledd i egen markedsføringsstrategi, eller kommunikasjon av faglige problemstillinger og kommunikasjon med publikum (f. eks i offentlig forvaltning). Studenten som gjennomfører emnet skal også kunne reflektere over teknologien opp i mot GDPR, personvern, etikk og pedagogikk, på høyere grads nivå. Emnet gir en introduksjon til den historiske utviklingen av VR-teknologi og introduserer deltagerne til hvordan de rent praktisk kan ta i bruk teknologien og bygge eget faglig eller bedriftsrettet materiale inn i sfæriske foto eller filmer (multimodale tekster med utgangspunkt i sfærisk, oppslukende bilde eller film, ofte tilpasset kommunikasjon også på nettsider). Emnet er samlingsbasert med en to-dagers samling og gjennomføres ellers digitalt.
Læringsutbytte
Studentene vil få avansert kunnskap om hvordan VR-teknologi kan tas i bruk for kommunikasjon og feltnær undervisning/formidling. Ved å gjennomføre emnet vil studentene ha teoretisk kunnskap og erfaring som gjelder virtuell virkelighet, og hvordan denne kan eller ikke bør benyttes i gitte situasjoner. Studentene innehar en inngående forståelse av teknologiens muligheter og fallgruver så vel som innsikt i den historiske utviklingen av teknologien.
Kunnskap
Studentene vil etter endt kurs ha avansert kunnskap om VR som læringsteknologi og kommunikasjonsverktøy ut mot publikum. Studenten vil ha avansert kunnskap om praksisnær og tverrfaglig kompetanse egnet for umiddelbart å ta i bruk nye verktøy i eget arbeidsliv.
Ferdigheter:
Etter gjennomføring av emnet vil kandidaten inneha ferdigheter til å selv benytte virtuell virkelighet som verktøy for kommunikasjon og/eller undervisning. Kandidaten vil ha ferdigheter til å ta planlegge og prioritere innhold i bilder/film, ta bilder/opptak og benytte programvare til å bygge fotohistorier som deretter kan benyttes i nettsideproduksjon, utadrettet kommunikasjon på mobile enheter eller i læringssituasjoner. Kandidaten vil ha ferdigheter til å vurdere koblingen mellom teknologi og faginnhold så vel som tekniske ferdigheter til å ta i bruk VR-.briller for kommunikasjon, undervisning eller i for eksempel museums-situasjoner.
Læringsformer og aktiviteter
Digitale workshoper
Digitale forelesninger
2-dagers samling på campus, med dertil litteraturdiskusjoner, forelesninger, praktisk bruk av VR-teknologi og bruk av digitale verktøy for å lage digitale VR-historier.
Obligatorisk aktivitet: Oppmøte begge dager på samlingen og muntlig gruppepresentasjon.
Obligatoriske aktiviteter
- Deltakelse på samling (2 dager)
- Gruppepresentasjon på samling
Mer om vurdering
En individuell innleveringsoppgave i form av en digital fotohistorie, vurderes bestått/ikke bestått.
Forkunnskapskrav
Bachelorgrad eller tilsvarende, og minst 2 års arbeidserfaring.
Kursmateriell
Vil bli annonsert
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
2.5 SP
Studienivå: Videreutdanning høyere grad
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2024
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Geografi
Ansvarlig enhet
Institutt for geografi
Administrativ enhet
Seksjon for utdanningskvalitet og læringsmiljø
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Oppgave
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst ORD Oppgave 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater - Vår ORD Oppgave 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"