course-details-portlet

GEOG2022

Globalisering og politikk for bærekraftig utvikling

Velg studieår
Studiepoeng 15
Nivå Videregående emner, nivå II
Undervisningsstart Vår 2025
Varighet 1 semester
Undervisningsspråk Norsk
Sted Trondheim
Vurderingsordning Skriftlig skoleeksamen

Om

Om emnet

Faglig innhold

Dette emnet gir en dyptgående forståelse av forholdet mellom globalisering og bærekraftig utvikling, med spesielt fokus på rettferdige omstillinger. Vi undersøker hvordan globaliseringens sammenvevde natur presenterer både muligheter og utfordringer for individer og samfunn verden over. Kjernen i studiet er en kritisk analyse av hvordan politiske og økonomiske dynamikker både fremmer og hindrer likhet og ulikhet på tvers av forskjellige geografiske kontekster. Perspektiver på deltagelse i tiltak for bærekraftig omstilling er et sentralt tema.

Studentene vil jobbe med teorier om globalisering og transnasjonalisme, og hvordan disse bidrar til å forstå og forme en rettferdig bærekraftig samfunnsutvikling. Emnet inkluderer også studier av internasjonal politikk for ressursforvaltning, FNs bærekraftsmål, bistandspolitikk, og lokale og globale sosiale bevegelser.

Gjennom en kombinasjon av forelesninger, case-studier og diskusjoner, opparbeider studentene seg ferdigheter til å analysere og bidra til globaliserings- og bærekraftdebatter. Dette emnet er perfekt for de som ønsker å utforske komplekse sammenhenger mellom økonomisk vekst, sosial rettferdighet, og miljømessig bærekraft, og streber etter å forstå hvordan disse elementene bidrar til globalt rettferdige omstillinger.

Læringsutbytte

En student som har fullført emnet forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert i kunnskap, ferdigheter og kompetanse:

Kunnskap

  • har bred kunnskap om sentrale temaer, teorier, diskusjoner og konflikter knyttet til sammenhenger mellom økonomisk vekst, sosial rettferdighet, og miljømessig bærekraft i ulike geografiske kontekster og på ulike nivåer

Ferdigheter

  • kan anvende faglig kunnskap til å kritisk analysere praktiske og teoretiske problemstillinger knyttet til sammenhenger mellom økonomisk vekst, sosial rettferdighet, og miljømessig bærekraft i ulike geografiske kontekster og på ulike nivåer

Generell kompetanse

  • kan både skriftlig og muntlig formidle og kritisk diskutere aktuelle problemstillinger og teorier knyttet til sammenhenger mellom økonomisk vekst, sosial rettferdighet, og miljømessig bærekraft globalisering og bærekraftig utvikling i ulike geografiske kontekster og på ulike nivåer

Læringsformer og aktiviteter

Inntil 22 timer undervisning, seminarer og andre aktiviteter vil komme i tillegg. Hver student skal i løpet av semesteret gjennomføre muntlige og skriftlige oppgaver basert både på arbeid i grupper og individuelt arbeid. Oppgavene må godkjennes før det gis adgang til skriftlig eksamen. Vær oppmerksom på at obligatoriske aktiviteter og forelesninger kan være lagt tidligere enn fristen for å melde seg opp til emnet.

Undervisning vil bare bli gitt hvis det er et tilstrekkelig antall studenter oppmeldte til emnet og dersom instituttet har tilstrekkelig med undervisningsressurser. Se www.ntnu.no/studier/emner for oppdatert informasjon om hvilke emner som ikke tilbys.

Obligatoriske aktiviteter

  • Deltagelse på seminarer. Innlevering av skriftlig arbeid

Mer om vurdering

Obligatorisk aktivitet må være bestått for å være kvalifisert for å ta eksamen i emnet. Eksamen i emnet er en 6 timers skriftlig eksamen som teller 100%. Eksamen og obligatorisk aktivitet kan skrives på norsk, engelsk eller et skandinavisk språk.

Samme eksamensform gis ved gjentak av eksamen og ved forbedring av karakter. Skriftlig eksamen tilbys både vår og høst.

Forkunnskapskrav

Ingen.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra
GEOG2002 7,5 sp Høst 2019
Dette emne har faglig overlapp med emnet i tabellen over. Om du tar emner som overlapper får du studiepoengreduksjon i det emnet du har dårligst karakter i. Dersom karakteren er lik i de to emnene gis det reduksjon i det emnet som er avlagt sist.

Fagområder

  • Geografi
  • Samfunnsvitenskapelige fag

Kontaktinformasjon