course-details-portlet

DID3804 - Eksperter i team - Didaktisk eksperter i team i samarbeid med skole og andre samfunnsaktører

Om emnet

Nytt fra studieåret 2024/2025

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Samlet karakter
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Skriftlig prosjektrapport (gruppevis) 50/100
Skriftlig prosessrapport (gruppevis) 50/100

Faglig innhold

I denne landsbyen skal studenten samarbeide i grupper om å utvikle et undervisnings- eller formidlingsopplegg i samarbeid med en valgfri samfunnsaktør. Gruppa utgjør et profesjonelt fagfellesskap og skal sammen utvikle og planlegge opplegget ut fra sine faglige forutsetninger. Teamarbeidet er et ledd i videreutviklingen av egen undervisning eller formidling for å oppnå gode samarbeid mellom i skole og samfunn. Et utforskende profesjonelt fagfellesskap kan være grobunn for nye idéer for kommunikasjon slik at man kan nå ut til et bredt spekter av elev- og målgrupper på alternative og interessante måter.

For mer informasjon om Eksperter i Team, se www.ntnu.no/eit og www.ntnu.no/eit/emnebeskrivelse

Når idéer og rammer for kommunikasjonen formes kalles det i denne landsbyen for å designe et formidlings- eller undervisningsopplegg, og at man former et didaktisk design. I landsbyen vil du få utforske hvordan man sammen i et profesjonsfaglig fellesskap, et team, kan forme og designe et nytenkende didaktisk design. Teamet kalles et didaktisk designteam. I denne landsbyen danner gruppa et didaktisk design team over selvvalgt opplegg sammen med en egenvalgt samfunnsaktør. Undervisning eller formidling i en virkelighetsnær kontekst står i fokus. Det didaktiske designet skal utvikles i tråd med det samfunnsaktøren har behov for og det teamet kan tilby av ekspertise. Søkelyset settes på selve designteamet, hvordan medlemmene samarbeider og kvaliteten på samarbeidet. Designteamet vil bidra med kunnskap om hvordan medlemmer i didaktiske designteam jobber sammen, samt økt forståelse av egen deltakelse, kommunikasjon og bidrag i et nært samarbeid i et profesjonelt fagfellesskap.

Læringsformer og aktiviteter

Landsbyen bruker den praksisnære forskningsmetodologien didaktisk designforskning som ramme for utviklingen av formidlings- eller undervisningsopplegget. Du og dine medstudenter skal ikke gjennomføre et helt forskningsprosjekt, men skal planlegge, utforske og benytte dere av metodene som brukes innenfor didaktisk designforskning. Du vil på den måten bli kjent med å jobbe innenfor en form for forskningspraksis som bygger på samarbeid, og som kan være relevant for arbeidet med masteroppgaven. Didaktisk designforskning ser på undervisning og formidling som kontinuerlig didaktisk design. Det drives fremover og utvikles gjennom stadig refleksjon, evaluering og planlegging av nye steg i det didaktiske teamet. Det kan derfor forstås som både intervensjons- og innovasjonsforskning som søker endring, utvikling og nyskaping.

Undervisningsform

I denne landsbyen vil det være en blanding mellom fysisk og digital undervisning. Det vil være totalt fire samlingsuker fysisk på campus i Trondheim, 1-2 dager per uke. Mellom samlingene vil det være nødvendig med digitale møter i arbeidsgruppene sammen med læringsassistent hver uke. Det opp til gruppemedlemmene å avtale tidspunkt for å jobbe sammen digitalt.

Obligatoriske aktiviteter

  • Oppmøte hver landsbydag
  • Muntlig presentasjon
  • Utarbeide samarbeidsavtale

Mer om vurdering

Ved ikke bestått eller gjentak av bestått EiT må hele emnet tas på nytt.

Forkunnskapskrav

Opptak til mastergradsprogram eller tilsvarende.

Flere sider om emnet
Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2025

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Fagdidaktikk
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Institutt for lærerutdanning

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Samlet karakter

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Vår ORD Skriftlig prosessrapport (gruppevis) 50/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Skriftlig prosjektrapport (gruppevis) 50/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU