course-details-portlet

DID3203 - Teori og prosjektdesign

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Oppgave
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Oppgave 100/100

Faglig innhold

Emnet er en introduksjon til det kommende masteremnet og skal gi masterstudentene en grundig innføring i hvordan lage en vitenskapelig prosjektskisse med utgangspunkt i yrkesfaglige tradisjoner. Gjennom emnet skal studentene bli kjent med ulike yrkesfaglige kunnskaps- og forskningstradisjoner og anvende et utvalg av disse i planlegging av eget forskningsarbeid. Prosjektskissen skal være et forarbeid i til masteroppgaven i yrkesdidaktikk. Den skal være tydelig forankret i yrkesfaglig kontekst. Prosjektskissen skal presentere en yrkesrelevant problemstilling og et hensiktsmessig teoretisk og metodologisk rammeverk. I emnet legges det vekt på at studentene leser, vurderer og analyserer tidligere forskning, teori og metodelitteratur, både selvstendig og sammen med andre. Prosjektskissen kan gjerne inneholde elementer fra andre emner i masterstudiet.

Læringsutbytte

Kunnskap

Kandidaten

  • har inngående kunnskap om sammenhengen mellom problemstilling/ forskningsspørsmål og valg av teori og metode for masteroppgaven
  • har inngående kunnskap yrkesfaglige forskningstradisjoner
  • har inngående kunnskap om formelle krav som stilles til en masteroppgave i yrkesdidaktikk og anvende dette i egen oppgave

Ferdigheter

Kandidaten

  • kan finne, lese, analysere og kritisk vurdere relevant forsknings- teori- og metodelitteratur og koble dette til sin egen yrkesfaglige problemstilling og prosjektskisse
  • kan plassere, diskutere og vurdere sitt eget forskningsprosjekt i kontekst av eksisterende forskning og praksis på det yrkesfaglige feltet
  • kan kritisk vurdere og begrunne valg av teoretisk forankring og metodisk rammeverk

Generell kompetanse

Kandidaten

  • kan designe en vitenskapelig prosjektskisse på mastergradsnivå
  • kan foreta etiske vurderinger knyttet til egen forskning
  • kan ivareta og fremme yrkesfaglig egenart i eget forskningsarbeid

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningen i emnet består av forelesninger og seminarer. På seminarene vil studentene få respons fra medstudenter og faglærer(e).

Obligatoriske aktiviteter

Deltakelse i obligatoriske aktiviteter på og mellom samlinger både individuelt og i gruppe. Gjennomføring av presentasjoner og andre obligatoriske aktiviteter/ arbeidskrav krever tilstedeværelse på samlingene.

Obligatoriske arbeidskrav

3 obligatoriske arbeidskrav (muntlige, digitale/ multimodale og skriftlig) knyttet til problemstilling, teoretisk forankring og metodisk rammeverk. Arbeidskravene må være godkjent for å få levere eksamen. 

Obligatoriske aktiviteter

  • Obligatoriske arbeidskrav iht. emnebeskrivelsen

Mer om vurdering

Skriftlig individuell semesteroppgave i form av en vitenskapelig prosjektskisse. Prosjektskissa skal ha en innledning der tema og problemstilling for masteroppgaven introduseres og begrunnes, en hoveddel der relevant forskning, teoretisk og metodisk rammeverk presenteres og kobles til den aktuelle tematikken og en avslutning med etiske betraktinger og en tentativ fremdriftsplan. Prosjektskissa skal følge formelle krav og referansestil APA7. Karakterskala A-F, der A er beste karakter og F er stryk.

Kursmateriell

Bøker og artikler på engelsk og norsk/skandinaviske språk. Pensumliste vil foreligge ved semesterstart. Deler av pensumlista er selvvalgt litteratur relevant for den enkelte students prosjektskisse/ masteroppgave.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra Til
EDU3219 3.0 HØST 2020
Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2025

Undervisningsspråk: Norsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Fagdidaktikk
  • Yrkesfag
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Institutt for lærerutdanning

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Oppgave

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst UTS Oppgave 100/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Oppgave 100/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU