Emne - Bacheloroppgave - BIA3002
BIA3002 - Bacheloroppgave
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Bacheloroppgave
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Bacheloroppgave | 100/100 |
Faglig innhold
Oppgaven er et selvstendig arbeid eller gruppearbeid. Hver gruppe velger blant skisserte oppgaver og får tildelt en faglig veileder og bi-veileder. Studenten har selv ansvar for egen læring og for å få oppgaven ferdig til riktig tid. Oppgaven tar utgangspunkt i en problemstilling som er relevant for studentens studieprogram, instituttets satsingsområder og NTNU sitt fokus på bærekraft. Veilederne som oppnevnes skal ha kompetanse relatert til oppgaven.
Læringsutbytte
Kunnskap - studenten;
- er i stand til å bruke relevant kunnskap, metoder og teknologi for å analysere og løse problemer for offentlig interesse
- kan planlegge arbeidet og jobbe selvstendig med problemstillinger - alene eller i samarbeid med andre
Ferdigheter - studenten:
- kan anvende aktuell kunnskap og relevant teknologi og metode for å gjennomføre og formidle resultatene fra Bacheloroppgaven.
Kompetanse - studenten
- kan planlegge metodisk arbeid, ha evne til egen refleksjon
- kan foreta vitenskapelige vurderinger og formidling samt å vurdere oppgaven i et bærekraftsperspektiv
Læringsformer og aktiviteter
Pedagogiske metoder: Arbeidet kan skje enten i samarbeid med bedrifter, eksternt forskningsmiljø eller i tilknytning til forskningsprosjekt ved NTNU. Bacheloroppgaven utføres normalt som et gruppearbeid . Studentene mottar veiledning fra aktuelle fagpersoner og/eller veileder fra ekstern oppdragsgiver der det er aktuelt.
Obligatoriske arbeidskrav: Det er fire obligatoriske samlinger tilknyttet faget, første samling ligger i høstsemesteret før arbeidet med oppgaven starter. Problemstilling og prosjektplan skal først godkjennes av veileder før gruppen starter på den praktiske delen av prosjektet. Progresjonen i arbeidet legges fram muntlig på de obligatoriske samlingene.
Utvekslingsstudenter kan gjennomføre bacheloroppgaven i 5. semester (høst). Studentene må søke om dette i forkant. Ta kontakt med fagansvarlig/programansvarlig.
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatoriske samlinger
Mer om vurdering
Bacheloroppgaven leveres inn elektronisk. Oppgaven bedømmes med bokstavkarakterer (A-F).
Dersom bacheloroppgaven vurderes til karakteren «Ikke bestått» eller bokstavkarakteren «F», må studenten(e) levere ny besvarelse. Forbedring/omarbeidelse er ikke tilstrekkelig. Oppgaven kan presentere det samme temaområde med samme empiri/datagrunnlag (jf. Utfyllende regler for studier ved IE-, IV-, NV- og ØK-fakultetet ved NTNU).
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Biomarin innovasjon (298BMI)
Anbefalte forkunnskaper
Alle fagene ved studieprogrammet i Biomarin innovasjon
Forkunnskapskrav
Studenten må ha bestått 96 sp av studiets første og andre studieår. I tillegg må BIA2004 Sjømatforedling og BIA2002 Akvakultur være bestått. Det kan gis dispensasjon for kravet etter søknad til Institutt for biologiske fag Ålesund.
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
15.0 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Engelsk, Norsk
Sted: Ålesund
- Akvakultur
- Biologi
- Marine fag
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Bacheloroppgave
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Vår ORD Bacheloroppgave 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"