Emne - Sjømatforedling - BIA2004
BIA2004 - Sjømatforedling
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Skriftlig skoleeksamen
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Skriftlig skoleeksamen | 100/100 | 4 timer |
Faglig innhold
Slakting og ferskpakking, kjøling - Lagring og holdbarhet - Pakking og rundfrysing av fisk - Filetering og filetprodukter - Farseprodukter og varmebehandling - Filetpakking og frysing - Emballasje og pakking - Tilsetningsstoff - Salting og saltede produkter - Tørking og tørkede produkter - Røyking og røykte produkter - Teknologi for skalldyr og skjell - Sensorikk - Interntransport, sortering, veiing og registrering - Gjeldende lover og forskrifter. Innovasjonsprosjekter
Læringsutbytte
Kunnskap - studenten:
- kan demonstrere kunnskap og forståelse for ulike prosesser innen sjømatforedling
- kjenner til forsknings - og utviklingsarbeid innen området sjømatforedling
- har grunnlag for videre fordypning innenfor sjømatforedling eller i utviklingsprosjekt i egen bedrift
- har kunnskap om bærekraft, innovasjon og innovasjonsprosesser
Ferdigheter - studenten:
- kan vurdere realistiske utbytteanslag og anslag over forbruk av energi og forbruksmateriell
- kan kommunisere med relevant ekspertise innenfor og utenfor bedriften og kunne presentere resultatdokumentasjon
- kan anvende innovasjonsverktøy
Kompetanse - studenten:
- kan medvirke til en bærekraftig ressursforvaltning ved produksjon av sjømat,
- kunne styre en sikker matproduksjon og ivareta bedriftens interesser på en optimal måte innenfor gjeldende lover og forskrifter
- kan samarbeide i gruppe og jobbe målrettet for å løse en problemstilling
Læringsformer og aktiviteter
Pedagogiske metoder: Forelesninger (30 t), demonstrasjonslab, utferder og deltagelse i prosjekt innen produktinnovasjon og innovasjonscamp (16 t). Det forventes at studenten har en egeninnsats på til sammen 200 timer.
Obligatoriske arbeidskrav: Godkjent prosjekt innen produktinnovasjon, innovasjonscamp og ekskursjonsrapport.
Obligatoriske aktiviteter
- Godkjent prosjekt innen produktinnovasjon
- Godkjent innovasjonscamp
- Godkjent utferdsrapporter
Mer om vurdering
Obligatoriske arbeidskrav må være godkjent for å kunne fremstilles til eksamen. Godkjent obligatorisk arbeidskrav er gyldig i 4 semester (undervisningssemesteret og de tre påfølgende semestrene).
4 timers skriftlig digital skoleeksamen.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Biomarin innovasjon (298BMI)
Anbefalte forkunnskaper
MB201812 Mikrobiologi og hygiene or BTA1001 Generell mikrobiologi.
Kursmateriell
Lynum Leif: Videreforedling av fisk, Tapir, Artikler m.m. som blir lagt ut
Studiepoengreduksjon
Emnekode | Reduksjon | Fra | Til |
---|---|---|---|
MN201312 | 7.5 | HØST 2020 |
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Videregående emner, nivå II
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Ålesund
- Marine fag
- Næringsmiddelfag
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Skriftlig skoleeksamen
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Høst UTS Skriftlig skoleeksamen 100/100 02.12.2024 09:00 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater C218 Ankeret/Hovedbygget 2 - Vår ORD Skriftlig skoleeksamen 100/100 16.05.2025 09:00 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater G325 Gnisten/Fagskolen 31
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"