course-details-portlet

BI8081 - Avansert Bevaringsbiologi

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Muntlig
Karakter: Bestått/ Ikke bestått

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Muntlig 100/100 D

Faglig innhold

Kurset dekker bevaringsbiologi på populasjon-, art- og økosystemnivå. Relevante prinsipper fra atferdsøkologi, populasjons- og samfunnsøkologi, genetikk og evolusjon vil bli relatert til bevaringsbiologi. Både teoretisk grunnlag for bevaringsbiologi og empiriske eksempler innen bevaringsbiologi dekkes i kurset.

Læringsutbytte

Kunnskap: Studentene vil få innsikt i økologiske og evolusjonære prosesser som er avgjørende for bevaring av biologisk mangfold, samt gjøre seg kjent med fremtredende bevarings- og forvaltningsmetoder.

Ferdigheter: Kurset vil utvikle studentenes evner til å analysere og vurdere bevaringsrelaterte prosesser og mekanismer, kritisk tolke vitenskapelige resultater i bevaringsbiologi, og planlegge forvaltning av biologisk mangfold ved hjelp av teoretiske og datadrevne tilnærminger. Studenter skal kunne presentere og diskutere ny litteratur innen teoretisk og anvendt bevaringsbiologi, håndtere komplekse tekniske spørsmål og utfordre etablert kunnskap og praksis på feltet.

Generell kompetanse: Deltakerne vil tilegne seg avansert kunnskap i biodiversitet og bevaringsbiologi, nyttig for både vitenskapelig forskning og praktisk forvaltning. Studentene skal kunne:

  • Delta i debatter innenfor fagfeltet i nasjonale og internasjonale fora
  • Identifisere nye relevante problemstillinger
  • Vurdere hensiktsmessigheten og anvendelsen av ulike metoder og prosesser i forskning

Læringsformer og aktiviteter

Kurset inkluderer forelesninger, seminarer og øvinger. I seminarene vil studentene jobbe med utvalgte vitenskapelige artikler i form av lesing, presentasjon og diskusjon, og det vil bli fokusert på både vitenskapelig innhold så vel som metodikk. Basert på lærernes skjønn kan studentene kunne få en skriftlig oppgave.

Seminardeltakelse er obligatorisk. For å få godkjent seminardeltakelse forventes det aktiv deltakelse og bidrag til læringsaktiviteter som seminarer, øvelser og eventuelle skriftlige arbeider. PhD-studenter er forventet å innta en ledende rolle (planlegging, utførelse, lede diskusjoner) i disse aktivitetene.

Obligatoriske aktiviteter

  • Godkjent seminardeltagelse

Mer om vurdering

Den avsluttende vurderingen er en muntlig eksamen som teller 100 % av karakteren (bestått / ikke bestått).

Gjennomføring av obligatoriske aktiviteter er nødvendig. Faglærerne vil klargjøre spesifikke krav ved starten av kurset.

Studiepoengreduksjon

Emnekode Reduksjon Fra Til
BI3082 7.5 HØST 2024
Flere sider om emnet

Ingen

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  7.5 SP
Studienivå: Doktorgrads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2025

Undervisningsspråk: Engelsk

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Etologi
  • Biologi
  • Botanikk
  • Zoologi

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Muntlig

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Vår ORD Muntlig 100/100 D
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU