Emne - Bacheloroppgave i arkeologi - ARK2003
ARK2003 - Bacheloroppgave i arkeologi
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Bacheloroppgave
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurdering | Vekting | Varighet | Delkarakter | Hjelpemidler |
---|---|---|---|---|
Bacheloroppgave | 100/100 | 1 semestre |
Faglig innhold
Bacheloroppgaven er en obligatorisk del av bachelorprogrammet i arkeologi. Gjennom veiledete selvstudier skal studenten formulere problemstilling og skrive en selvstendig, faglig bacheloroppgave. Valg av tema, formulering av problemstilling, og gjennomføring av forskningsprosjektet skjer i samarbeid med emneansvarlig og en tildelt veileder. Oppgaven kan omhandle kulturhistorie, teori, metode, formidling, forvaltning innenfor arkeologifaget. Endelig produkt er en oppgave som viser studentenes evne til problemformulering og drøfting av forskningsrelaterte problemstillinger. Studenten står fritt til å velge tema i samarbeid med emneansvarlig og veileder.
Læringsutbytte
Kunnskaper
Kandidaten
- har utvidet kjennskap i et avgrenset emne i arkeologifaget
- har grunnleggende forståelse for prosessen fra problemformulering til ferdig akademisk tekst
- har kunnskap om grunnleggende formelle krav som stilles til en vitenskapelig tekst
Ferdigheter
Kandidaten
- har erfaring i å arbeide selvstendig med arkeologiske problemstillinger, problemformulering, avgrensing, finne relevante kilder og diskutere og vurdere litteratur i forhold til oppsette problemstillinger, analytiske grep og relevante metodiske og teoretiske perspektiv
- har erfaring med å produsere en vitenskapelig tekst i tråd med gitt forfatterinstruks
- kan formidle analysen skriftlig på en leservennlig måte og samtidig oppfylle kravene til vitenskapelig fremstilling og argumentasjon
Læringsformer og aktiviteter
Emnet omfatter forelesninger om fagtekster, utforming av problemstilling og strukturering, tilskjæring av tematikk og kilder, formkrav, referering av kilder, plagiering. Emnet er i hovedsak et selvstudium, men det tilbys totalt tre ganger veiledning per student, individuelt eller i gruppe.
Obligatoriske aktiviteter
Det kreves minst 3/4 fremmøte til undervisning/veiledning for å få gå opp til eksamen. Obligatorisk utkast til problemstilling (1side) i starten av studiet gir grunnlag for tildeling av veileder. Endelig prosjektbeskrivelse (i samråd med veileder) må være godkjent innen en måned.
Selvvalgt pensum på 1000-1500 sider. Studenten må påse at pensum ikke overlapper med emner det tidligere er oppnådd studiepoeng for. Karaktergivende vurdering baseres på bacheloroppgaven. Det forventes at selvvalgt pensum er godt reflektert i oppgaven, som skal ha et omfang på 6000-8000 ord (ca 15-20s, ekskl. forside, litteraturliste, tabeller og illustrasjoner).
Oppgaven gis omslag som besørges av instituttet. Oppgaven må være utformet i tråd med oppgitt forfatterinstruks. Forside skal ha kandidatens navn, emnekode, oppgavens tittel, institutt, årstall og veileders navn. Oppgaven leveres på norsk, svensk, dansk eller engelsk.
Obligatoriske aktiviteter
- 75 % oppmøte undervisning
- Prosjektskisse
Mer om vurdering
Bacheloroppgaven skal normalt skrives på norsk. Dersom bacheloroppgaven skrives på engelsk eller et annet ikke-skandinavisk språk, skal den ha et norsk sammendrag.
Oppgaven skal utformes som en standard vitenskapelig tekst, med illustrasjoner og referanser i tråd med oppgitt forfatterinstruks. Oppgaven kan omhandle kulturhistorie, teori, metode, formidling, forvaltning innenfor arkeologifaget. Endelig produkt er en oppgave som viser studentenes evne til problemformulering og drøfting av forskningsrelaterte problemstillinger.
Spesielle vilkår
Krever opptak til studieprogram:
Arkeologi (BARK)
Forkunnskapskrav
Krever opptak til bachelorprogrammet i arkeologi.
Kursmateriell
Blir annonsert ved semesterstart
Ingen
Versjon: 1
Studiepoeng:
15.0 SP
Studienivå: Tredjeårsemner, nivå III
Termin nr.: 1
Undervises: VÅR 2025
Undervisningsspråk: Norsk
Sted: Trondheim
- Kulturminneforvaltning
- Arkeologi
Ansvarlig enhet
Institutt for historiske og klassiske studier
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Bacheloroppgave
- Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
- Vår ORD Bacheloroppgave 100/100 INSPERA
-
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"