course-details-portlet

AAR4990 - Masteroppgave i arkitektur

Om emnet

Vurderingsordning

Vurderingsordning: Masteroppgave
Karakter: Bokstavkarakterer

Vurdering Vekting Varighet Delkarakter Hjelpemidler
Masteroppgave 100/100

Læringsutbytte

KUNNSKAP Kandidaten … - har avansert kunnskap om arkitekturen som kunnskapsfelt; dens teori og historie, samt dens tekniske, naturvitenskapelige, samfunnsmessige og kulturelle grunnlag, og kan anvende denne kunnskapen i eget arkitektarbeid. - har avansert estetisk og praktisk forståelse (taus kunnskap) og kan anvende denne kunnskapen i eget arkitektarbeid. - har avansert erfaringsbasert kunnskap om forholdet mellom arkitektfaglige representasjoner på ulike abstraksjonsnivå og konkret bygd arkitektur, byer og tettsteder som er i bruk over tid. FERDIGHETER Kandidaten … - kan gi form til arkitektur og/eller byer/tettsteder på et internasjonalt arkitektfaglig nivå gjennom kunstnerisk og vitenskapelig undersøkelse, idéutvikling og prosjektering i relevante format – og/eller gjennom utvikling av arkitektonisk kunnskapsteori. - behersker arkitekturfagets arbeidsmetoder, verktøy og uttrykksformer og kan anvende disse i arkitekturprosjektering, byforming og/eller forskning på en målrettet, profesjonell og eksperimenterende måte. - kan vurdere kritisk og gjenkjenne kvalitet i arkitektoniske verk, byer, prosjekter og planer, inklusive i egne arbeider, og trekke veksler på slike vurderinger i eget arkitektarbeid. GENERELL KOMPETANSE Kandidaten … - tar selvstendig ansvar for egen læring og faglige utvikling og kan anvende sin kunnskap på nye felt. - kan reflektere kritisk og etisk over eget arkitektarbeid, skape nye forståelsesrammer og fravike konvensjoner etter kritisk overveielse. - kan formidle arkitektarbeid, eget og andres, både til spesialister og til allmennheten, på et profesjonelt nivå og i en akademisk sammenheng. - knytter sin faglige kompetanse og engasjement til viktige samfunnsspørsmål.

Læringsformer og aktiviteter

Masteroppgaven utgjør 30 sp og utføres normalt i 10. semester (AAR4990, termin 2). Informasjon om gjennomføring av masteroppgaven og forberedelser til denne, gjøres i det foregående semesteret slik at kandidater må melde seg til undervisning i AAR4990 (termin 1) også i semesteret før de skal levere masteroppgaven.

Masteroppgaven kan utføres: 1) Individuelt 2) I grupper på to studenter med individuell bedømmelse 3) I grupper på to studenter med felles bedømmelse. Alle studenter har krav på å få utføre masteroppgaven individuelt. I oppgaveform 2 skal den enkelte students bidrag kunne klart identifiseres. Studentene kan velge oppgaveform 2 eller 3 hvis de selv setter sammen gruppen og veileder for gruppen godkjenner dette. Alle studenter skal inngå en masteravtale før arbeidet med oppgaven starter. Ved utførelse av gruppearbeid skal dette samarbeidet noteres i masteravtalen. Avtalepartene er studentene i gruppen, veileder og institutt.

Krav til innlevert materiale og sensorveiledning finnes på Blackboard som pdf "Handbok for diplom". Det forventes at både masterstudenter, insituttleder for IAP, veiledere og inviterte sensorer har lest håndboka for diplom.

Mer om vurdering

Kandidatens arbeid presenteres for to sensorer (hvorav minst én er ekstern) gjennom et fysisk materiale bestående av plansjer, fysiske skalamodeller, prosesshefter etc. Det er åpning for at et arbeid kan gjøres i digitalt format (f.eks. eksempel et nettsted) i tilfeller der dette er egnet. Kandidaten er tilstede og presenterer materialet muntlig for sensorene. Kandidatens presentasjon av sitt arbeid gis innenfor en ramme på 30 minutter. 30 min (enkeltprosjekter) / 45 minutter (parprosjekter) brukes deretter til å diskutere arbeidet med sensor for å avklare kvaliteten på arbeidet og kandidatens faglige modenhet. Grunnlaget for evalueringen er knyttet til det fysiske materialet og dialogen med sensorene. Muntlig tilbakemelding fra sensorer skjer i en egen sesjon uken etter prosjektpresentasjon / dialog med sensorer. Etter denne økten avholdes et sensurmøte hvor sensorene setter en bokstavkarakter.

Karakteren settes på grunnlag av en samlet vurdering av muntlig presentasjon og innleverte materiale.

Utsatt eksamen avholdes i neste ordinære eksamensperiode.

Spesielle vilkår

Krever opptak til studieprogram:
Arkitektur (MAAR)
Arkitektur (MAAR2)

Forkunnskapskrav

Minst ett prosjektemne (15 studiepoeng) skal inngå i emnekretsen for 5. årskurs. I 9.semester må studentene ha bestått et obligatorisk teori- og metodeemne som forberedelse til masteroppgaven. Hovedregelen er at alle emner i emnekretsen skal være bestått. Etter søknad, kan maksimalt ett emne på 7,5 studiepoeng gjenstå. Forutsetningen er at det gjenstående emnet ikke vurderes vesentlig for gjennomføringen av masteroppgaven. 12 uker obligatorisk arbeidslivserfaring må være godkjent.

Fakta om emnet

Versjon: 1
Studiepoeng:  30.0 SP
Studienivå: Høyere grads nivå

Undervisning

Termin nr.: 1
Undervises:  HØST 2024

Termin nr.: 2
Undervises:  HØST 2024

Termin nr.: 2
Undervises:  VÅR 2025

Termin nr.: 1
Undervises:  VÅR 2025

Undervisningsspråk: -

Sted: Trondheim

Fagområde(r)
  • Arkitektur
Kontaktinformasjon
Emneansvarlig/koordinator:

Ansvarlig enhet
Fakultet for arkitektur og design

Eksamensinfo

Vurderingsordning: Masteroppgave

Termin Statuskode Vurdering Vekting Hjelpemidler Dato Tid Eksamens- system Rom *
Høst ORD Masteroppgave 100/100

Utlevering
06.12.2024

Innlevering
13.12.2024


12:00


12:00

INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
Vår ORD Masteroppgave 100/100 INSPERA
Rom Bygning Antall kandidater
  • * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
Eksamensinfo

For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"

Mer om eksamen ved NTNU