Religionsvitenskap

Religionsvitenskap

Religionsvitenskap - bachelorstudium

Foto: Elin Iversen/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 15
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BRVI, Sat Dec 21 13:37:53 MET 2024 | B3

Hva er religion? Kommer dommedagen, i så fall når, hvor og hvorfor?  Finnes det en biologisk forklaring på religion? Synes du dette er interessante spørsmål er bachelor i religionsvitenskap noe for deg. 

Religionsstudiet ved NTNU er særlig fokusert på samtidens religionsformer, tverrkulturelle forhold og den offentlige dimensjon ved religion - særlig religioners forhold til politikk, vitenskap og teknologi. Vi har ledende spesialister innen islamstudier, konspirasjonskultur, sørasiatiske religioner, samt landets eneste fulltidsstilling i judaistikk og kognitiv religionsvitenskap.

Å studere religionsvitenskap gir deg kunnskap om ulike religiøse tradisjoners trosgrunnlag og praksis og en dypere forståelse for den historiske utviklingen som ligger til grunn.

Bachelorstudiet ved NTNU vil også trene deg i å forstå og forklare religion som sentralt menneskelig fenomen ved å utforske hvordan ulike typer kunnskap om religion blir brukt i samfunn og politikk - på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå

Les mer om hva du lærer

Studiet åpner for mange ulike typer yrker, og dine muligheter på arbeidsmarkedet med en bachelor i religionsvitenskap vil i stor grad bestemmes av fagkombinasjoner og interesser. 

Bachelorgraden i religionsvitenskap gir også grunnlag for å søke på flere masterprogram.

Les mer om jobbmulighetene

Undervisningen består av forelesninger, seminar, gruppeøvinger og ekskursjon. Linjeforeningen for religionsvitenskap er Dionysos, den arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter.

Les mer om studiemiljøet

Bachelor i religionsvitenskap er en treårig utdannelse på til sammen 180 studiepoeng. I tillegg til obligatoriske emner kan du ta et årsstudium i et annet fag, dra på utveksling til utlandet eller kombinere emner fra ulike fag. 

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet er generell studiekompetanse. 

Les mer om opptak og opptakskrav

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.  

Kontakt og veiledning