Musikkvitenskap

Musikkvitenskap

Musikkvitenskap - bachelorstudium

Foto: Sigrid Erdal/NTNU

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 30
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
BMUSV, Fri Dec 27 09:16:41 MET 2024 | B3

Hva gjemmer seg bak spillelistene dine? Hvordan var «spillelistene» i tidligere tider og hvordan er de i kulturer utenfor din egen? Om du vil utvikle dine kunnskaper om hva musikk er, var og kan være, er bachelorstudiet i musikkvitenskap noe for deg.

Hvorfor er musikk så viktig for mennesker i alle aldre i alle kulturer?

Det finnes ingen enkle svar på dette spørsmålet. Til det er musikken altfor variert og mangfoldig. På grunn av det går bachelorstudiet i musikkvitenskap inn i musikken fra så mange ulike innfallsvinkler: gjennom musikkhistorie, musikalsk analyse, din egen praktiske utøving av musikk, kunnskap om andre kulturers musikk, musikkteori, oppøving av gehør, øvelser i det å skrive musikk, å improvisere og lede kor. 
 

Les mer om hva du lærer

Studiet gjør deg kvalifisert til å jobbe i musikk- og kulturliv, innenfor blant annet administrasjon, media, museum, produksjon og undervisning.

Les mer om jobbmulighetene

Undervisningen består av forelesninger, seminar og gruppeøvinger samt individuell undervisning på hovedinstrument. Mye av undervisningen krever obligatorisk oppmøte. Som student har du stor frihet til å selv planlegge studiedagene ut over timeplanlagt aktivitet. Studentene har en linjeforening som arrangerer sosiale sammenkomster.

Les mer om studiemiljøet

Bachelor i musikkvitenskap er en treårig utdannelse på 180 studiepoeng. I tillegg til obligatoriske emner, kan du ta et årsstudium i et annet fag, dra på utveksling i utlandet eller kombinere emner fra ulike fag.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet er generell studiekompetanse, og bestått praktisk-teoretisk opptaksprøve. For søknad på tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad med realkompetanse, gjelder annen søknadsfrist.

Les mer om opptak og opptakskrav

En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, ta gjerne kontakt med spørsmål.

Kontakt og veiledning