Musikkteknologi - bachelorstudium
Musikkteknologi
Musikkteknologi - bachelorstudium
Bachelorstudiet i musikkteknologi gir deg allsidig kunnskap og ferdigheter både som musiker og tekniker. Her lærer du mer om lydteknikk for studio og for scene. Du komponerer og arrangerer musikk ved hjelp av datamaskiner, og legger lyd på filmer og dataspill. Du får grunnleggende kunnskap som gjør deg i stand til å skrive dine egne dataprogrammer og til å kontrollere dem med hjemmelaget elektronikk. Du blir også stimulert til å reflektere over dine musikalske valg.
Musikkteknologi er et bredt anlagt studium, men du kan bruke valgfrie emner fra andre studieprogram til å gi din bachelorgrad en profil som passer deg. Her kan du hente emner fra musikkvitenskap, utøvende musikk, medievitenskap, informatikk, akustikk eller elektronikk.
Ønsker du å jobbe skapende og kreativt med musikk og lyd? En 3-årig bachelor i musikkteknologi gir deg kunnskapen, ferdighetene og en stor verktøykasse som du kan bruke, samt tilgang til topp studioer og fasiliteter.
Velger du å studere musikkteknologi, vil du kunne velge yrker med ulike oppgaver knyttet til utøvelse/produksjon/formidling av musikk, studioteknologi, multimedia, kunstteknologi, forskning og undervisning.
Bachelorgraden i musikkteknologi gir grunnlag for å søke på flere masterprogram.
Undervisningen består av forelesninger, seminar og gruppeøvinger. Som student har du stor frihet til å selv planlegge studiedagene ut over timeplanlagt aktivitet. Små kull danner grunnlag for et aktivt sosialt liv. Studentene har en linjeforening som arrangerer sosiale sammenkomster.
Bachelorprogram musikkteknologi er en treårig utdannelse på 180 studiepoeng (sp). Programmet har obligatoriske emner i musikkteknologi på til sammen 105 sp. I tillegg kommer obligatoriske fellesemner og en valgfri del på 52,5 sp.
Søknadsfrist 15. april
Opptakskravet er generell studiekompetanse, og bestått tilleggskrav. Har du utenlandsk opptaksgrunnlag må du søke innen 1. mars.
Kvinner som blir faglig kvalifisert gjennom opptaksprøven får 2 tilleggspoeng i rangeringen for opptak i 2023.
En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, men svarer også gjerne på spørsmål om studietilbudene fra andre. En del studieveiledning foregår på e-post, men dersom det er behov for å møtes bør det avtales tid.