Bachelor i ingeniørfag, mekatronikk og produktdesign
Mekatronikk og produktdesign
Bachelor i ingeniørfag, mekatronikk og produktdesign
Mekatronikeren er fremtidens maskiningeniør
Har du tenkt på hva som får en robotarm til å utføre en arbeidsoperasjon? Robotarmen består av mekaniske deler og elektronikk som er programmert til å sette den i bevegelse. Dette er mekatronikk.
Som mekatroniker kombinerer du mekanikk, elektronikk og programmering for å utvikle avanserte produkter. Dette er kjernen i mekatronikk – fremtidens maskinteknologi.
På mekatronikkstudiet bruker du din interesse for realfag og teknologi til å skape innovative og bærekraftige produkter. Du lærer å utvikle løsninger som er tilpasset brukerne, laget av resirkulerte materialer med nye produksjonsmetoder. Produkter som kan samhandle med energisparende algoritmer og varsle om behov for vedlikehold.
Har du lyst å lære å utvikle nye produkter? Er du interessert i robotisering og designprosesser? På dette studiet lærer du hvordan å utvikle og designe produkter som består av både mekanikk, elektronikk og programvare. Her inngår bruk av 3D-verktøy, det å lage prototyper og teste disse.
Vi har en praktisk tilnærming til emnene og jobber mye i laboratorier med prosjekter.
Mekatronikkingeniører er ettertraktet nasjonalt og globalt. Du vil kunne arbeide med mekatroniske løsninger innen et spekter av bedrifter og bransjer, som spenner fra helse, industri til maritimt. Jobben kan dreie seg om å lage alt fra droner til styringssystemer i skip.
Som student ved NTNU i Ålesund blir du en del av et tett studiemiljø med kort vei til forelesere og tilgang til laboratorier.
Førsteårsstudentene våre får også oppfølging av en studentmentor som hjelper med å forme et godt klassemiljø.
Linjeforeningen Sigma arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret og sørger for et godt studiemiljø. Foreningen har også egen seilbåt.
Fra første dag på studiet vil du dykke inn i den mekatroniske verdenen. I løpet av studiet vil du ha emner som produktdesign, mekatronikk, maskindeler, og simulering av dynamiske systemer.
I tredje studieår kan du fordype deg i det du syns er mest interessant, ha praksis i bedrift, og skrive bacheloroppgave om en reell case sammen med bedrift.
NTNU har avtaler med universiteter over hele verden. Har du lyst til å dra på utveksling, er det lagt til rette for det i femte semester.
Opptakskravet til mekatronikk og produktdesign er:
- Generell studiekompetanse, matematikk R1+R2 og fysikk 1
- eller Forkurs for ingeniørutdanning
Alternative opptaksveier:
- TRES
- Y-VEI
Det er 26 studieplasser på studiet.
Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss.