Nasjonal paramedic-utdanning (ÅRPARAMED)
Nasjonal paramedic
Videreutdanning for ambulansepersonell
- Studiepoeng 60.0
- Deltid Nett- og samlingsbasert
- Kostnader Studieavgift
- Søknadsfrist 1. mars
Nasjonal paramedic-utdanning er et videreutdanningstilbud for faglært ambulansepersonell. Studiet er nett- og samlingsbasert og kan tas på deltid over 2 år. Samlingene foregår på NTNU i Gjøvik og helseforetak i Helse Sør-Øst. Målet med studiet er å utdanne studenter som er tilført spesialiserte kunnskaper innen yrket for å kunne ha en utøvelse som er i samsvar med helselovgivingens krav til yrkesutøvelse og fagets kunnskaper og verdier.
Faglært ambulansepersonell.
Målet med studiet er å utdanne studenter som er tilført spesialiserte kunnskaper innen yrket, for å kunne ha en utøvelse som er i samsvar med helselovgivingens krav til yrkesutøvelse og fagets kunnskaper og verdier.
1. semester:
- Kommunikasjon og etikk emne 1 PARA1011 (høst) 7,5 sp
- Anatomi og fysiologi emne 2 PARA1013 (høst) 10 sp
- Helserett emne 3 PARA1012 (høst) 7,5 sp
2. semester:
- Kommunikasjon og etikk emne 1 PARA1011 (vår) 7,5 sp
- Helserett emne 3 PARA1012 (vår) 7,5 sp
- Farmakologi emne 4 PARA1004 (vår) 5 sp
3. semester:
- Akuttmedisin emne 5 PARA1005 (høst) 1, 5 sp
- Akuttmedisin 2 emne 6 PARA1006 (høst) 10 sp
4. semester:
- Traumatologi emne 7 PARA1007 (vår) 10 sp
- Operativt ambulansearbeid emne 8 PARA1008 (vår) 5 sp
Nasjonal Paramedic-utdanning gjennomføres på deltid. Undervisning vil foregå på NTNU i Gjøvik og i Helseforetak i Helse Sør-Øst. Hvert semester har 2–3 samlinger på 3 dager. Det benyttes også nettstøttet undervisning i mellomperiodene. Sykehushospitering og/eller simulering skal inngå i de tre siste emnene. Tilsammen inngår 3 uker hospitering.
Generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse. I tillegg er det krav om fagbrev som ambulansearbeider og minimum to års erfaring fra ambulanseyrket i full stilling etter oppnådd fagbrev. Annet helsepersonell med relevant bachelorutdanning og med minimum to års erfaring i full stilling fra ambulanseyrket kan også søke.
Les mer om opptak og opptakskrav og krav til dokumentasjon her før du søker.
Du søker opptak til studiet direkte til NTNU via Søknadsweb, som åpner ca. 1. februar.
Dette er et betalingsstudium. Informasjon om studieavgiften fra og med studieåret 2025/2026 for nye studenter, publiseres i løpet av januar 2025.
I tillegg til studieavgift må du betale semesteravgift, som for tiden er kr 700,- per semester.
Studenttorget ved NTNU i Gjøvik gir deg veiledning, rådgiving og service. Du finner oss i G-bygget på campus: Teknologiveien 22, Gjøvik. Kontakt oss gjerne på epost: studier@gjovik.ntnu.no