Matematiske fag - årsstudium
Matematiske fag
Årsstudium i matematiske fag
Matematikk på 1, 2, 3
Er du nysgjerrig på matematikk er dette studiet et smart valg. Årsstudiet gir deg en innføring i viktige matematiske fag som statistikk, analyse og tallteori. Dette kan være starten på en lengre matematisk utdanning, eller inngå som en del av en annen utdanning.
Mange tar årsstudiet for å øke sin matematiske forståelse. Årsstudiet kan gi grunnlag for undervisningskompetanse i matematikk i kombinasjon med praktisk pedagogisk utdanning.
Matematikk spiller en viktig rolle i forståelsen av bærekraft og klimaendringer. Blir du hekta på matematikk kan du være med å bidra til en bærekraftig verden.
Studiet passer også som etterutdanning.
Årsstudiet i matematiske fag gir deg kunnskaper i matematisk analyse, lineær algebra, tallteori og statistikk. I tillegg får du innsikt i matematisk argumentasjon og bevisføring. Du lærer deg å forstå matematiske, statistiske metoder og modeller. Dette brukes til å løse problemer og til å forstå matematiske argumenter.
Etter fullført utdanning vil du få større forståelse for matematikkens rolle i samfunnet.
Studiet er for deg som ønsker å utvikle matematikkunnskapene dine, og kan være starten på en lengre matematisk utdanning. Etter årsstudiet kan du søke intern overgang til 2. årstrinn på bachelor i matematiske fag. Studiet kan også inngå som en del av en annen utdanning.
Faget brukes innen medisin, naturfag, teknologi, finans, miljø, offentlig forvaltning og mye mer. Med et slikt årstudium får du en vei inn til mange yrker og utdanninger.
Årsstudiet kan gi grunnlag for undervisningskompetanse i matematikk i kombinasjon med praktisk pedagogisk utdanning.
Studiemiljøet i Trondheim er stort og mangfoldig.
Som student på årsstudium i matematiske fag blir du en del av et godt og inkluderende studiemiljø. Du kan være med i linjeforeningen Delta, idrettslag og en rekke andre studentaktiviteter.
Er du kvinnelig student kan du også være med i Ada.
Studiet består av 6 obligatoriske emner og 2 valgemner.
Forelesninger den vanligste undervisningsformen. I tillegg kan du delta i øvingsgrupper hvor gruppene får støtte fra erfarne studenter.
Opptakskravet til matematiske fag er generell studiekompetanse, matematikk R1+R2 og i tillegg enten:
- Fysikk 1 + 2 eller
- Kjemi 1 + 2 eller
- Biologi 1 + 2 eller
- Informasjonteknologi 1 + 2 eller
- Geofag 1 + 2 eller
- Teknologi og forskningslære 1 + 2
Har du spørsmål om studieprogrammet? Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.