Filmvitenskap - årsstudium
Filmvitenskap
Årsstudium, Trondheim
Filmvitenskap utforsker de levende bildenes fengslende kraft og betydning for kultur og samfunn
Filmvitenskap er studiet av levende bilder i ulike former: kinofilm og strømmeserier, nettvideoer og dataspill, fiksjon og dokumentar. Faget gir deg innsikt i hvordan audiovisuelle medier kommuniserer og engasjerer, og hvordan de bidrar til å forme vår forståelse av oss selv og verden rundt oss.
Velkommen til Norges eneste bachelor- og masterutdanning i filmvitenskap!
På årsstudiet i filmvitenskap lærer du å forstå film, serier og andre audiovisuelle uttrykk, og forklare deres betydning for mennesker, kultur og samfunn.
Studiet gir deg opplæring i filmens historie i Norge og internasjonalt, og du får innsikt i produksjonsforhold, kunstneriske utviklingslinjer og de levende bildenes samfunnsmessige betydning. Årsstudiet i filmvitenskap inneholder emner som film og fortelling, nordisk film og fjernsyn, filmen i samfunnet og filmens teori og estetikk.
Du kan ta årstudiet i filmvitenskap som enkeltstående studie, som del av en annen grad (fag 2 eller frie emner), eller du kan utvide studiet til en bachelorgrad i filmvitenskap.
Årsstudiet i filmvitenskap har anerkjente og topp motiverte faglærere og forskere. Trondheim er et nasjonalt tyngdepunkt for filmvitenskap, og NTNU har Norges eneste bachelor- og masterutdanning på fagfeltet.
Byens mange festivaler og filminstitusjoner brukes aktivt i undervisningen, og mange studenter engasjerer seg hos de samme aktørene for å få relevant arbeidserfaring.
Linjeforeningen for filmvitenskap ved NTNU heter Jump Cut, og den organiserer aktiviteter som filmquiz, kinoturer og sosiale sammenkomster, i tillegg til faglige aktiviteter som seminarer med fagpersoner og bransjefolk.
Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby, blant annet på grunn av Studentersamfundet i Trondheim og studentfestivalene UKA og ISFiT.
Årsstudiet i filmvitenskap er et ettårig studium som består av 60 studiepoeng (sp). Dette er første år av bachelorgradens fagfordypning og består av emnene film og fortelling, filmens historie, filmen i samfunnet, nordisk film og fjernsyn, og filmens teori og estetikk.
Du søker om opptak via Samordna opptak. Søknadsfristen er 15. april.
Opptakskravet til årsstudium i filmvitenskap er generell studiekompetanse.
Du må gjerne ta kontakt med våre studieveiledere på:
- Telefon: (+47) 73 59 18 20
- E-post: kontakt@ikm.ntnu.no
- Selvhjelpsportalen: NTNU Hjelp
- Campus: NTNU Dragvoll, bygg 8, nivå 3