SÆRBESTEMMELSER
Kompletteringskurs i kjemi eller fysikk
Opptatte studenter som ikke har hatt kjemifaget 2KJ eller fysikkfaget 3FY i den videregående skolen, må bestå en prøve ved NTNU i det faget som mangler, etter at studiet er påbegynt. Det tilbys et to ukers kompletteringskurs i august i hvert fag. Kompletteringskurset i kjemi har fagnummer 50504 og kompletteringskurset i fysikk har fagnummer 74001, og begge fag er beskrevet i studiehåndboken.
Særskilt informasjon om kursene blir sendt sammen med melding
om opptak. De som skal følge kursene vil ha stort utbytte
av å lese gjennom pensum på forhånd.
Studieinndeling
Studiet ved Fakultet for fysikk, informatikk og matematikk er organisert i to linjer:
F1 Linjen for fysikk og matematikk
F2 Linjen for datateknikk
Adgang til eksamen
For å få adgang til eksamen i de enkelte fag, må
kandidaten ha utført de obligatoriske regne- og laboratorieøvinger
i vedkommende fag.
Valg av studieretning/fagkombinasjon/valgbare fag
Studentene ved Linjen for fysikk og matematikk skal skriftlig innen 15. mai i 4. semester legge fram sitt ønske om valg av studieretning med spesifikasjon av valgbare fag. Ved en eventuell plassbegrensning ved de ulike studieretningene vil opptak skje etter konkurranse på grunnlag av middelkarakter oppnådd til og med vintereksamen i 2. årskurs. Ved valg av valgbare fag i 3. årskurs anbefales det at studentene har i tankene den fagkombinasjonen i 4. årskurs de sikter mot. Selv om valgfag i 3. årskurs ikke binder med hensyn til valg av fag i 4. årskurs, er noen sammenstillinger av fag mer fornuftige enn andre. Det henvises til fagbeskrivelsene for 3. og 4. årskursfag.
Studiet ved den tidligere Linjen for datateknikk og teknisk kybernetikk har status som et tverrfaglig studieprogram med et eget Programstyre med representanter fra begge fakultetene. Fakultet for elektroteknikk og telekommunikasjon (ET) er sekretariat for Programstyret, og alle studenter i 2. årskurs på denne linjen skal levere sine fagvalg for 3. årskurs ved ET's fakultetskontor.
Studenter som tar 3. årskurs innen Datateknikk vil i 4. årskurs blant annet ha mulighet til å velge fagkombinasjoner innen Telematikk ved ET-fakultetet. Disse studenter vil fra og med 4. årskurs bli overført til ET-fakultetet, men alle fagvalg skal leveres til fakultetskontoret ved Fysikk, informatikk og matematikk. (Jfr. særbestemmelsene i studieplan for sivilingeniørstudiet ved ET-fakultetet).
Det gjøres også oppmerksom på at fag fra Dr.ing.studieplanen kan velges i det ordinære sivilingeniørstudiet. Disse fagene foreleses normalt annethvert år. De er tilgjengelige som valgfag i de år de blir forelest.
Fagkombinasjoner for 4. årskurs skal det søkes om innen 15. mai i 6. semester. Søknaden skal også spesifisere valgbare fag og hvor prosjektarbeidet ønskes utført.
Andre fag enn de som er angitt ved de enkelte studieretninger/fagkombinasjoner
kan også velges. Det anbefales å studere fagbeskrivelsene.
Det er imidlertid en forutsetning at de fag som inngår i
en fagkrets ikke ligger i kollisjon på eksamensplanen.
Bytte av fag
Ombytting av enkelte fag med andre fag innen fakultetet kan finne sted med fakultetets samtykke. Ombytting av enkelte fag med fag fra andre fakulteter kan finne sted med vedkommende fakulteters samtykke.
Slike endringer tillates ikke foretatt etter 15. september for
vintereksamensfag og 15. februar for sommereksamensfag for den
eksamensperiode hvor første gangs prøve i faget/fagene
skal være avlagt.
Prosjektarbeider
Prosjektarbeidene kan omfatte prosjekterings- og konstruksjonsoppgaver, programutviklings- og laboratorieoppgaver, teoristudier, kollokvier og spesialforelesninger.
Oppgavene som kan være individuelle eller ha form av gruppearbeider, gis i tilknytning til sentrale fag innen studentenes fagkombinasjoner.
Prosjektarbeider velges i samråd med vedkommende institutt.
Hovedoppgaven
Hovedoppgaven gis normalt innen fakultetets fagområder. Kandidaten har adgang til å velge oppgavens art i den utstrekning fakultetet finner det gjennomførlig. Kandidaten sender beskjed til fakultetet innen 15. mai i 8. semester om hovedoppgaven.
Etter søknad fra kandidaten kan fakultetet tillate at hovedoppgaven gis ved et annet av universitetets fakulteter, eller at oppgaven utføres ved en annen institusjon eller ved en bedrift, når særlige hensyn gjør dette ønskelig. Fakultetet utpeker da i hvert enkelt tilfelle en faglig ansvarlig for oppgaven.
Hovedoppgaven påbegynnes normalt innen 1. oktober i 9. semester.
For å få utlevert hovedoppgave kreves som hovedregel at alle fag i fagkretsen skal være bestått. Dersom fakultetet skal kunne fravike dette krav, skal det tas hensyn til:
- omfanget av de gjenstående fag
- om de gjenstående fag er vesentlige for gjennomføring av hovedoppgaven.
For å få utlevert hovedoppgave forlanges at den foreskrevne praksis er opparbeidet og godkjent.
Nærmere opplysninger for utføring av hovedoppgaven
fås ved fakultetskontoret. Fakultetet fastsetter tidspunkt
for utlevering av oppgaven og innlevering av besvarelsen. Besvarelsen
leveres i 4 eksemplarer til fakultetskontoret.
Ekskursjoner
Fakultetet arrangerer en hovedekskursjon for alle fakultetets studenter sommeren etter 6. semester. Denne ekskursjon er ikke obligatorisk. Bevilgningen som gis til studentene dekker bare en del av de faste utgiftene ved ekskursjonen.
I tillegg kan det i tilknytning til undervisningen i enkelte fag bli arrangert obligatoriske ekskursjoner av kortere varighet til innenlandske bedrifter/institusjoner. Dette gjelder følgende fag i studieåret 1997/98:
74573 Mikrostruktur og mekaniske egenskaper
74640 Strålingsbiofysikk
74670 Biomedisinsk teknikk