54042     NÆRINGSM KJEMI GRLAG
          Næringsmiddelkjemi, grunnlag
          Food chemistry, introduction
Faglærer: NN
Uketimer: Høst: 3F + 2Øu + 2Øs = 10Bt
Tid:      Høst:  F   ma  12-14  333-KIII                    Ø   ti  11-13 333-KIII 
                     ti  10-11  333-KIII             
Eksamen:  5.desember           Hjelpemidler: B1            Øvinger: O    Karakter: TE

For studenter i 3. årskurs, seksjon 3.

Mål: Gi kunnskap om næringsmidlers kjemiske sammensetning, egenskapene til de kjemiske forbindelsene i næringsmidler og endring av næringsmidlenes egenskaper ved lagring og prosessering.

Forutsetning: Ingen.

Innhold: Beskrivelse av egenskaper og funksjon til bestanddeler i næringsmidler: Karbohydrater, lipider, proteiner, vann m.m. Nærmere omtale av viktige næringsmidler. Kvalitetsforringende prosesser i næringsmidler, mikrobiologi/næringsmiddelhygiene, kjemiske konserveringsmidler. Kvalitet/sensorisk analyse.

Undervisningsform: Forelesninger og øvinger.

Kursmateriell: Oppgis ved kursets begynnelse.