54042 NÆRINGSM KJEMI GRLAG Næringsmiddelkjemi, grunnlag Food chemistry, introduction Faglærer: NN Uketimer: Høst: 3F + 2Øu + 2Øs = 10Bt Tid: Høst: F ma 12-14 333-KIII Ø ti 11-13 333-KIII ti 10-11 333-KIII Eksamen: 5.desember Hjelpemidler: B1 Øvinger: O Karakter: TE
For studenter i 3. årskurs, seksjon 3.
Mål: Gi kunnskap om næringsmidlers kjemiske sammensetning, egenskapene til de kjemiske forbindelsene i næringsmidler og endring av næringsmidlenes egenskaper ved lagring og prosessering.
Forutsetning: Ingen.
Innhold: Beskrivelse av egenskaper og funksjon til bestanddeler i næringsmidler: Karbohydrater, lipider, proteiner, vann m.m. Nærmere omtale av viktige næringsmidler. Kvalitetsforringende prosesser i næringsmidler, mikrobiologi/næringsmiddelhygiene, kjemiske konserveringsmidler. Kvalitet/sensorisk analyse.
Undervisningsform: Forelesninger og øvinger.
Kursmateriell: Oppgis ved kursets begynnelse.