Arkiv
-
Læring om læring vol 12
Vol 12 Nr 2 (2024)I denne utgaven finner du tre omfattende bidrag til tre ulike nivå av utdanningsarbeid.
En underviser deler sine erfaringer med studenters deltakelse og motivasjon ved bruk av omvendt undervisning. Hun reflekterer også over hvorvidt merarbeidet med å lage ressurser er verdt det, når deltakelsen lav, men utbyttet til gjengjeld høyt for de som benytter seg av muligheten.
Ei prosjektgruppe som samarbeider om et emne, deler sin metodikk for involvering av både arbeidsliv og studenter for å skape mer relevans.
Lærerutdannere deler erfaring med utvikling og testing av en digital ressurs for utforskende læring. Denne gir lærerstudenter erfaringer med og muligheter til å reflektere over bruk av digitale læringsressurser for å undervise faglig innhold. Spesifikt er dette en ressurs for naturfag, men det forventes at lærere skal kunne gjennomføre praktisk, relevant og utforskende undervisning, og de deler en konkret tilnærming for dette.
Fra og med 2025 vil vi publisere ett nummer i året, og legge inn artikler fortløpende. Derfor kan vi allerede nå oppfordre deg som vurderer å publisere, til å sende inn ditt bidrag når som helst, slik at du ikke blir avhengig av å vente på en utgivelse i forbindelse med Læringsfestivalen.
-
Læring om læring vol 11
Vol 11 Nr 1 (2024)Kjære leser,
denne utgaven av Læring av læring publiseres i forbindelse med den tiende Læringsfestivalen. Konferansen fikk inn flere bidrag å velge blant enn noensinne, noe som gjør at kvaliteten i konferansen øker. Vi gleder oss over at mange som bidrar på konferansen også deler erfaringene sine skriftlig, og at de velger å publisere i Læring om læring.
For å bidra videre til spredning av kunnskapen, vil vi gjerne at du deler lenken til en artikkel du synes er spesielt interessant, eller til hele tidsskriftet.
Vi håper også at artiklene er til inspirasjon, slik at du som har vært nysgjerrig på å skrive om dine erfaringer vil bidra til en kommende utgave!
Ole K. Solbjørg, redaktør
Ranja Bojer, medredaktør
-
Læring om læring vol 8
Vol 8 Nr 1 (2022)Velkommen til den åttende utgaven av Læring om læring.
Artiklene kommer fra mange fagområder, og har ulike innretninger i spennet mellom refleksjon, konkrete tips og forskning fra større utviklingsprosjekt. Vi takker alle forfatterne for gode bidrag!
Noe som trer fram som fellesnevner er ønsket om at studentene skal lykkes, og ønsket om at arbeidet som er gjort skal kunne bidra også ut over eget prosjekt og fagfelt.
Dette er verdier vi også ønsker å fremme gjennom Læringsfestivalen.
God lesing!
Ole K. Solbjørg, Redaktør
Trondheim 22. april 2022
-
Læring om læring vol 7
Vol 7 Nr 2 (2021)Velkommen til årets andre utgave, som kommer i forbindelse med Webinarfestivalen.
Vi publiserer her en artikkel fra et undervisningssamarbeid mellom Høyskolen Kristiania og treningskjeden SATS. De har omarbeidet en fysisk, studentaktiv dag til heldigitalt opplegg for 500 studenter. I tillegg til å gi fin innsikt i prosessen med planlegging av dagen, valg av aktiviteter og utvikling av materiell, deler de også erfaringer med hva som ikke fungerte slik de tenkte. Det er verdifullt for delingskulturen og for sammen å lære mest mulig, at man våger å ikke bare vise fram alle de gode resultatene.
Vi publiserer også en artikkel som er skrevet i rammen av NTNUs Uniped-program. Her beskrives systematisk bruk av evalueringsresultater for å utvikle kvaliteten i etikkundervisningen i sykepleierutdanning ved NTNU.
Ole Kristen Solbjørg, Redaktør
-
Læring om læring vol 5
Vol 5 Nr 1 (2020)Kjære leser!
Denne 5. utgaven av Læring om læring representerer en ny retning for tidsskriftet og arbeidet vårt for erfaringsdeling rundt undervisning i norsk UH-sektor.
Læring om læring nummer 5 har som tidligere artikler knyttet til konferansebidrag. Samtidig har vi et rikt utvalg av bidrag fra undervisere ved NTNU, som deler sine erfaringer fra prosjekt de har gjennomført som del av sin utvikling av utdanningsfaglig kompetanse.
Dokumentasjon av utviklingsarbeid og refleksjoner over erfaringer er en viktig del av systematisk kompetanseutvikling. Systematisk kompetanseutvikling på utdanningsområdet får nå stadig større verdi for karriereutvikling, formalisert gjennom etablering av ordninger for utdanningsfaglig merittering og ny forskrift for ansettelse og opprykk. I tillegg til erfaringsdeling i form av konferanser som Læringsfestivalen og Webinarfestivalen, håper vi at skriftliggjøring i form av bidrag til dette tidsskriftet vil være et bidrag til å gi arbeidet deres økt egenverdi og spredning.
Vi vil takke bidragsyterne for innhold av høy kvalitet, som bør leses med stor interesse i sektoren, og som vi også håper dere vil få personlig glede av å ha delt.
Når jeg sier «vi», vil jeg rette en stor takk til Patric Wallin ved Seksjon for universitetspedagogikk ved NTNU, som er medredaktør for denne utgaven.
Ole Kristen Solbjørg, redaktør
NTNU Drive / Avdeling for utdanningskvalitet
Trondheim, 23. november 2020