Ocean Space Race
Kampen om å mestre havrommet
Ocean Space Race er satt på pause
Hvorfor bli med i Ocean Space Race?
Endringer i konkurranseklasse vindturbin og havforsker
Ocean Space Race er i stadig utvikling. Vi jobber mot at vindturbinklassen gjøres om til flytende konstruksjoner. Det vil også bli noen justeringer i havforskerklassen.
Konkurranseklassene
Hva er Ocean Space Race?
Institutt for marin teknikk ved NTNU og Sintef Ocean inviterer videregående skoler til en nasjonal konkurranse med fire konkurransegrener hvert år. Klasser med faget teknologi og forskningslære (TOF), klasser som tar yrkesfaglig linje med datateknologi og elektronikk, samt klasser med fysikk, matte og geofag kan delta. Konkurransen foregår en dag i Trondheim i mars måned.
Om konkurranseklassene
Hva er opplegget?
Elevene gjør en gruppeoppgave på skolen. De bygger enten en båt, en vindturbin, en forskningsbøye eller noe selvvalgt. Kunnskapene i matte, fysikk, koding, elektronikk og materialteknologi utvikles gjennom oppgaven. Gruppa får også trening i planlegging, gjennomføring, samarbeid og rapportskriving - og en tur til Trondheim!
NB: Vi tilbyr kurs til lærere som ønsker at skoleklassen skal delta gjennom Skolelaboratoriet til NTNU.
Om Skolelaboratoriet
Hvorfor Ocean Space Race?
Målet med konkurransen er at flere ungdommer skal forstå mer om havmiljøet og innsjøer, havets krefter og verdiskapingen som foregår i havet. Elevene får bryne seg på ingeniørvitenskapelige oppgaver, og gjennom det kjenne etter om de har lyst til å studere ingeniørfag generelt og marin teknikk spesielt. Et delmål er å få flere jenter til å velge sivilingeniørstudier.
Om havets tiår (Havforskningsinstituttet)
Innovativ husbåt imponerte NTNU-ingeniører
Over 170 elever konkurrerte under Ocean Space Race 2023, en årlig havforskningskonkurranse i regi av NTNU og SINTEF Ocean. Havkattene fra Bergen Katedralskole var laget som stakk av med førsteplassen for sin innovative båtløsning i åpen klasse.