Johnny er tredjeårsstudent ved Inst. for fysikk og matematiske fag og har tatt Iverksetterseminaret som et delfag i bedriftsetablering. Kurskonseptet går ut på å bistå idéskapere og bedrifter med kompetanse på innovasjonsprosesser, og har i så måte ingen forbindelse med det fagfeltet Johnny har valgt å spesialisere seg i.
- Men en sivilingeniør i fysikk er som poteten, han kan brukes i mange sammenhenger, sier tredjeårsstudenten. Han forteller at han har allsidige interesser, og at den store drømmen er å etablere sitt eget firma. I den forbindelse er Iverksetterseminaret nyttig å ha med seg. Seminaret gir forøvrig uttelling som teknologifagenes minste fagenhet på åtte belastningstimer, og omfatter både en teoretisk og praktisk del.
I løpet av noen hektiske kursdager var Johnny med på å lage en forretningsplan for et produkt som sannsynligvis kommer på markedet til høsten. Planen inneholder alt fra markedsundersøkelser og utviklingsplan til budsjett og analyser av lønnsomhet og risiko. Deltakerne jobbet i team, som besto av bedriftsrepresentanter, studenter, arbeidssøkende ingeniører og økonomer samt personell fra NTNU og SINTEF.
Johnnys gruppe konsentrerte seg om Trondheimsbedriften Stimo produktutvikling, som er totalleverandør innen EDB. Bedriften har utviklet et PC-kort som kan overføre børsinformasjon fra tekst-TV til PC. Konseptet gjør det mulig å overvåke børsnoteringene nasjonalt og internasjonalt, minst like effektivt og langt billigere enn via Internet.
SR
Til nå har over 100 bedrifter og nyetablerere vært med. Deltakelsen har resultert i realisering av mange produktidéer og etablering av et 40-talls nye småbedrifter. Det er også eksempler på at seminarene har gitt jobber til arbeidssøkende ingeniører og økonomer.