Det blir argumentert for at denne menneskeforståelsen gir seg utslag i en bestemt oppfatning av viten og en bestemt forståelse av vitenskap. Det blir også argumentert for at den ligger til grunn for ideen om at det er mulig å utvikle kunstig intelligens (AI). Det blir søkt påvist at en slik forståelse støter på problemer innenfor såvel kunnskapsteori som vitenskapsprofil, og at den har gjort AI-forskerne overoptimistiske. Noen mulige alternativer til den rasjonalistiske menneskeforståelsen blir vurdert.
Det er Sverre Sløgedal (førsteam., Filosofisk institutt ved NTNU) som leder prosjektet.
Hensikten er i første omgang å spore om pollen fra Svanvik bærer med seg vesentlige mengder tungmetallpartikler som kan virke som irritanter på slimhinnene hos personer med legning for allergi, og slik ha en tilleggseffekt som sykdomsfrembringer kontra pollen fra forutsetningsvis mindre forurensningseksponerte områder. Spektrofotometriske tester foretas ved Norsk institutt for luftforskning (NILU), Lillestrøm.
Deltakere i prosjektet er Hallvard Ramfjord (forsker, Botanisk institutt NTNU) og Roald Bolle, (Overlege, Regionsykehuset i Tromsø.)
I den forbindelse studeres spesielt slike stjerners indre struktur, inkludert tilstandsligninger, superflytende tilstander i nøytronstjerner, materie i supersterke magnetfelter, seismologi for vibrasjoner eller oscillasjoner, avkjølingsmekanismer, mekanismer for stjerneskjelv, muligheter for "pion-condensation", "kaon condensation", eller kvark-materie i nøytronstjerners indre, osv. Vi ønsker også å studere utstrålingsmekanismer for pulsarer, og gravitasjonsstråling og røntgenstråling fra binær-pulsarer.
Deltakere er Erlend Østgård (professor, Fysisk institutt NTNU), Gang Bao (stipendiat NAVF/RNF, Fysisk institutt, NTNU), Lars Engvik (UiO), Morten Hjorth-Jensen (ECTS, Trento, Italia), Laszlo Jenkovszky (Inst. for Theoretical Physics, Kiev, Ukraina), Eivind Osnes (professor, UiO) og Tommy Overgård (førsteam. HINT, Levanger).