![]() |
NTNU-BIL Bedriftsidrettslaget ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet |
ntnubil.no Postboks 8900, 7491 Trondheim |
Rapport:
En hybridinvitasjon som dette falt ikke heldig ut. Landeveistrening og terrengtrening bør nok holdes på separate dager. Ingen landeveissyklister møtte og kun én med terrengsykkel i tillegg til undertegnede, det var Kurt.
Attpåtil ble Kurt "vettskremt" som han selv uttrykte det av NC-løypa på Tambartun. Etter å ha forsøkt seg i litt av løypa valgte han heller vegen inn mot Kvål til Krengnes og retur. Kurt er unnskyldt med at han ikke trener i terreng liknende dette, og han hadde 4 bar trykk i dekkene som er mer enn det dobbelte av hva som anbefales for å få tilstrekkelig demping og feste over røtter.
Jeg tok ca to runder i løypa, de enklere "chickenrun" ved drop og steinrøyser slik at jeg kom gjennom skadefri. Løypa er enkelte steder svært teknisk krevende, men det er slik det skal være når norgeseliten i terrengsykling skal kappes. Dette er terrengsykling mens turritt som som f.eks. Birkebeinerrittet er grusvegritt. Vi møttes igjen kl 19:45 og sykla samla tilbake til Heimdal og Hoemshøgda med Kurt i front hele vegen.
Velkommen som tilskuer til de to NC-rittene i helga: Gauldalsrittet fra Tambartun og TVKs Festningsrittet. Eliten starter kl 11:00 begge dager.
- Arne
Rapport:
Ni frammøtte: Dag Slagstad, Knut Mo, Aksel Alstad, Kurt H. Johansen, Ragnvald Mathiesen, Rolf Brinchmann og Arne Mikkelsen. Ragnvald fra Inst. for fysikk hadde fått med seg Rolf som "gjest", og bra var det for minst sju bør man være for å få rimelig flyt i kjedekjøring.
Målet ble Korsvegen, og alle syntes å være enig om et rolig tempo. Sol, 13 grader og litt nordvest vind. Vi valgte gangvegen Klett-Melhus for å unngå E6 samt veiarbeidet vest for Gaula. I motbakkene spesielt måtte rolig tempo poengteres, ellers hadde feltet en tendens til å øke spesielt i kortere motbakker.Vi nådde Korsvegen på ca 60 min (31 km), inklusiv "langsomkjøring" da Ragnvalds måtte vendesnu for å hente drikkeflaska som likte seg bedre på Grønneset enn på sykkelen.
Etter en god stopp gikk returen i noe motvind. Knut varslet etter 15 min at han slapp feltet, og etterhvert angret jeg litt på ikke å ha slått følge med ham. For tempoet ble iblant økt mere enn jeg hadde tiltenkt. Snittfarten fram til Melhus var nesten 35, men for meg (sist opp til Heimdal) 32 i snitt ved ankomst Heimdal. Vi oppsummerte turen og lurte på om vi ikke tiden var inne for å begynne med felles terrengtreninger. I tillegg eller som alternativ?
- Arne
Rapport:
Bedre vær kan vi ikke få: Rundt eller over 20 grader, sol, lite vind. Vi fikk avtalt moderat tempo, og feltet på ni holdt faktisk dette løftet til Korsvegen og retur. Det gikk veldig jamt og fint og både nye og gamle erfarte hvor effektivt man da kommer fram. Dette er den store nytten av fellestrening, og det sosiale fikk utspille seg spesielt i motbakkene med låst kjede og rolig tempo ved at praten gikk livlig. Egil antydet et bad i Ånøya ved start, men hørte ikke mer om dette underveis.... Selv i rolig tempo ble det litt svette i varmen.
Willy forteller dette var hans sjuende sykkeltur i år og at han er uerfaren med kjedesykling. Han lærte mye denne kvelden og feltsyklingen ble svært bra! Vi tar gjerne med flere nye som kan styrke sykkelgruppene.
Uttur om E6 - Melhus sentrum - Gimse skole mens returen ved Gimse gikk rett fram i tunnelen, over brua og gjennom Melhus sentrum og gang/sykkelvegen langs E6 til Klett. Referenten var langt bak ved innkomst Heimdal og prata med Willy og andre syklister i bakken. Visstnok kunne Syverin skryte av å ha lagt inn en spurt på nesten 40 km/t inn til sentrum og dermed knekke sine kompanjoner. Snittfarten for undertegnede var 31,4 til Korsvegen(samla felt) og omtrent det samme på returen.
De ni deltakerne (vilkårlig rekkefølge): Syverin Lierhagen, Kurt Helge Johansen, Geir Warland, Aksel Alstad, Per Inge Andresen, Willy Thelin, Egil Skybakmoen, Dag Slagstad og Arne Mikkelsen.
- Arne
Rapport:
Femte torsdag på rad med finvær, og nå var temperaturen over 10 slik at noen få våget seg med bare knær. Med hele ni deltakere (Kristian Gaustad Hanssen, Syverin Lierhagen, Kurt Helge Johansen, Geir Warland, Aksel Alstad, Leif Grimsmo, Per Erik Sundet, Per Arne Hanssen og Arne Mikkelsen) ble det et godt felt med effektiv lagkjøring.
Målet var Korsvegen, vi la ruta om Buvika. Dette av to grunner: (1) siste uka er det blitt tilnærmet anleggsveg noen hunder meters strekning mellom Udduvoll og Gimse og (2) mental forberedelse til motbakkene mellom Buvika og Sagberget i bedriftsrittet kommende tirsdag. Denne motbakken skulle gå i rolig tempo, ble av noen mot slutten satt litt høyt, men vi roet ned og samlet oss på toppen. Med mye medvind holdt vi god flyt inn til Korsvegen med et jamt lag. Vi nådde fram på ca 61 min med målt distanse 32,7 km (31,5 km den vanligere traseen om Udduvoll-Gimse).
Etter 5-10 min stopp og start på returen ankom Leif Grimsmo i stor fart på terrengsykkel. Med litt motvind holdt vi på returen god fart uten for stor anstrengelse, men Leif måtte iblant roes noe ned når han var i front i rulla, han hadde tendens til å holde samme harde intensitet som når han sykla aleine for å nå oss igjen, han hadde starta fra Heimdal først kl. 18:15. Han var med på torsdagstreningen for første gang og var takknemlig for noen korreksjoner i kjedesyklingen. (Leif jobber på Sintef Fiskeri og havbruk og er en erfaren terrengsyklist med gode tider på bl.a. Birken.)
Ved Gimse tok vi rett fram i tunnelen, over brua og gjennom Melhus sentrum og gang/sykkelvegen langs E6. I Melhus registrerte jeg en snittfart på hele 36 km/t, vel framme til Heimdal var snittfarten 33,8 (snaut 55 min på 31,0 km). Farten kan høres høy ut, men med effektiv kjedekjøring er dette fullt oppnålig for selv 50- og 60-åringer. Kristan som den yngste i gruppa la an til et stadig økende tempo oppover bakkene til Heimdal med noen av oss hengende bakpå.
Fint vi ble såpass mange, og ei god og jamn gruppe var det. Vi er takknemlig for å ha med (3) "gjester" utenfra Sintef/NTNU. Men det er fortsatt etterlyst syklister som kan samle seg i ei roligere gruppe.
- Arne
Det var utrolig mange syklister ute i går kveld, store grupper og enkeltsyklister. Trening må til selv i kaldt vær. Det er dessverre også rapportert en ulykke.
Vanskelig å få til god lagsykling i et felt på bare fire syklister. Fire grader og fire syklister; kan vi ha som mål å bli like mange syklister som grader celsius? I alle fall er flere velkommen! Både i de fremre og i de bakre rekker.
- Arne
Gutta var: Knut Mo, Arve Loktu, Egil Skybakmoen, Roger Leistad, Geir Warland og Arne Mikkelsen. Ned mot Klett lot Knut seg friste av drahjelp fra to unge damer på skuter og dro fra hele selskapet. Feltet var samla først ved Udduvoll. Herfra gikk det i fin formasjon mot Børsa, i medvinden holdt vi over 40 km/t lange strekninger. Vi roet litt da vinden kom imot oss opp til Eggkleiva og Venn. I brattbakken etter Skaun kirke løste feltet seg opp ved at hver fikk tatt ut sitt, men det var avtalt en (tisse)stopp ved Malmsjøen før vi bikker ned mot Hove ved Ånøya. Alle mann i jamt felt i svak medvind langs Ånøya mot Gimse. Fra rundkjøringa er et godt veivalg gjennom Gimsetunnelen, til venstre i bakken før brua og inn til Gimse sentrum osv. mot Udduvoll. Opp mot Heimdal ble det igjen noen individuelle krumspring, men ikke av de store.
Fint vær rundt 10 grader, men det kjentes litt kaldere i vinden. Strekningen målt til 55,5 km og og snittfart 31,2 km/t for undertegnede til Heimdal (ikke medregnet stoppen). Flere hadde meldt avbud denne torsdagen, så neste torsdag håper vi igjen på finvær og flere deltakere. Om du er redd for det går for fort: syklistene i de bakre tropper ønsker gjerne mer selskap.
- Arne
Rapport:
Deltakertallet økt med to fra forrige torsdag, nå åtte: Kjetil Uhlen, Syverin Lierhagen, Per Inge Andresen, Dag Slagstad, Knut Mo, Arve Loktu, Kurt Helge Johansen og Arne Mikkelsen. Fire NTNU'ere, tre SINTEF'ere og en gjest: Kurt var ivrig med på torsdagstreningene til Korsvegen for mange år siden, og ønskes velkommen tilbake. Det kunne minne om en Scott-klubb da halvparten hadde (dyre) Scott-sykler. Ruta ble: Heimdal-Klett-Spongdal-Ytterbyneset-Rye Spongdal-Klett-Heimdal, dvs. motsatt retning av forrige torsdag.
Vi la ut fra Heimdal like foran et kjempestort Victoria-lag. Vi følte press fra disse bakfra, og vi slapp laget forbi nede ved Gaulosen. Selv om de sykla rolig, ble svært kapable syklister observert i feltet, inkludert damer som tar sikte på OL-deltakelse i London. Vi fikk fortalt at damene skulle trekkes opp til raske drag på flatene på Byneset. I Spongdal valgte vi derfor å ta til venstre om Ytterbyneset for å unngå infiltreringer.
Vegbanen var overalt tørr og temperaturen 8-10 grader, så dette var for mange den fineste turen denne sesongen. En frisk vind fra sør-øst gav god fart nordover til Ryekrysset, men motbakkene gikk i moderat tempo. Knut og Arve hadde allerede før start varsla at de kunne bli etter, og slik ble det. Vi så dem komme sammen like etter vi starta etter en kort stopp i Ryekrysset, Knut hadde sagt han ville om Flakk til byen. Motvinden etter Ryebakken var ganske lei, men vi kjørte i god kjedeformasjon til Klett, med noen instruksjoner underveis om å holde tettere og kjøre jamt i front. Med noe medvind opp til Heimdal ble etterhvert feltet delt opp i 3+3. Kort etter innkomst Heimdal ankom også Arve, som hadde slitt aleine i motvinden, men hadde tatt snarvegen over Esp.
Strekningen ble i dag målt til 50,4 km og og snittfart 30,2 km/t på andre gruppe til Heimdal der underskrevne befant seg:
- Arne
Vi skulle vært 9, for Bjørn Sortland rapporterer:
Jeg fikk en punktering i oppstarten hjemmefra, og kom derfor i gang litt for sent. I motvinden opp mot Heimdal var det ikke mulig å kjøre inn det forsømte. Prøvde å ringe Knut et par minutter på seks for å høre hvilken vei dere valgte, men uten å få svar.
Jeg kjørte om Skogly (trodde det var raskere enn om Klett), og kanskje kunne jeg nå dere igjen på Byneset. Jeg hadde en flott tur om ytre Byneset til Flakk og videre til Trolla og Stavne. Med gårsdagens vindforhold var det helt klart en gunstig løype for en som syklet alene.
Hilsen Bjørn
Rapport:
Været ble utrolig nok bra etter en regnfull formiddag, og disse seks fikk æren av å sesongåpne torsdagstreningen 2012: Kjetil Uhlen, Geir Warland, Syverin Lierhagen, Aksel Alstad, Eyvind Dyrendahl og Arne Mikkelsen. Alle på racersykkel. Eyvind var med for første gang, og vi håper han kommer tilbake seinere torsdagstreninger. Ruta gikk som foreslått: Heimdal-Klett-Spongdal-Rye-Ytterbyneset-Spongdal-Klett-Heimdal.
Kveldens økt var den første treningsturen for flere av oss, og vi avtalte rolig tempo. Det holdt det meste av turen bortsett fra f.eks. Rye-Hanger og Klett-Heimdal. Syverins forslag om en (tisse)stopp på Hanger ble godt mottatt, og farten ble deretter senket i de bratteste kneikene. De dårlige vegpartiene på Ytterbyneset er blitt asfaltert i høst, men i løpet av vinteren har bakken nordfra ned mot Ristan bru/mølle fått mange stygge, farlige hull. Vi kjørte for det meste i kjede, som er marginalt nyttig med så få som seks, men det er fint å trene seg på den konsentrasjonen det krever. Deler av turen gikk med låst kjede, og praten går da lettere.
Veiene var tørre og fine bortsett fra noen korte parti med smeltevann. Sola skinte en del av turen og temperaturen lå på 6-7 grader synkende til 2-3 grader. Med gode klær er dette behagelige værforhold, så lenge det ikke er regnvåt vegbane.
Strekningen ble målt til 50,0 km og og snittfart ble 28,4 km/t for tre gulkledde som nådde Heimdal først, Aksel og Arne samt Eyvind en liten avstand etter.
- Arne