NTNU-BIL  Bedriftsidrettslaget ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    ntnubil.no    Postboks 8900, 7491 Trondheim

Sykkelgruppene NTNU/SINTEF. Rapporter fra fellestreninger og ritt 2007. Landevei.

(fylles på fra toppen, dvs. nyeste øverst)     Sykkelgruppas nettside

Store og lille Jotunheimen rundt. 6. og 7. juli 2007.

Far (Knut Mo) og jeg kjørte fra Trondheim på ettermiddagen torsdag 5. juli. Vi hadde med oss en syklist fra Holmestrand (Per Ivar Rød) som var på ferie i Trondheim. Vi overnattet på Krossbu på Sognefjellet, hvor det var kraftig regnvær på kvelden og deler av natta, så tanken på å sykle var litt ufyselig. Dagen etter var det opphold og lettskyet. vi parkerte bilen i Sogndal, syklet til Kaupanger og tok ferge (sommerrute) over fjorden til Lærdal. Dette er totalt 11 km sykling, det tar ikke lengre tid enn buss og sykkeltransport som arrangøren setter opp, og det er greit med en "prolog" for å se til at utstyret fungerer.

Jotunheimen Rundt 2007; Lærdal - Fagernes - Randsverk - Lom - Sogndal; 430 km.

Hele rittet foregikk i fin temperatur, sol, ingen nedbør og ganske vindstille. Starten gikk klokka 2115 med ca 350 startende. Det var ingen rekordpulje denne gangen, de seks som hadde meldt seg på der syntes de var for få, og ønsket å starte sammen med resten.

Får ta fars historie først: Feltet var samlet hele veien over Fillefjell til Fagernes - uten stopp på første matstasjon på Øye skule. Far syntes videre han syklet godt over Valdresflya og til Lom, og lå kanskje an til en tid på 17 timer. I bakkene opp mot Sognefjellet byttet han trøye. Etter å ha syklet noen minutter trodde han mobiltelefonen hadde falt ut av jakka, snudde, og syklet langsomt ned igjen. Så lå den likevel i sykkelveska. Etter å ha tapt mye tid på dette gikk det tyngre opp på fjellet. Han fullførte på 19.33.23. Men før start forventet han å bruke 20 timer, så da var vel dette greit.

Så min historie, som ble noe annet enn sykling:

Etter bare 11 minutters sykling var det et hull i den ellers fine asfalten, nær midtstripa, noen cm dypt. Jeg lå på hjul på syklisten foran som såvidt unngikk hullet, jeg fikk forhulet rett nedi, og stupte over styret. Tre eller fire av syklistene som kom rett bak, traff meg og havnet også i bakken. Vi var fire som måtte vente på servicebilen, etter å ha ristet syklene fra hverandre mens hele feltet passerte. To kunne fortsette etter å ha fått litt hjelp, jeg hadde et stygt kutt i haka som måtte sys, og en svensk rytter (Sune Westman) hadde tydeligvis brukket noe.

På Lærdal Sjukehus fikk jeg sydd seks sting og fikk plastret flere skrubbsår her og der. Westman fikk påvist brudd i kragebeinet og to ribbein, i tillegg var rammen på sykkelen brukket. Sykkelen min virket god nok der til at jeg spurte arrangøren om jeg kunne få starte på rittet Lille Jotunheimen som startet dagen etter, og fikk beskjed om at jeg i så fall skulle slippe å betale kontingent på ny. (Personalet på sykehuset hørte dette, og spøkte med at de da regnet med å se meg igjen dagen etter, og tilbød rabatt om jeg skulle trenge flere sting.)

Jeg hadde litt penger og mobiltelefon, så Westman og jeg fikk tatt drosje til fergeleiet ved Lærdal og ferge over fjorden, hvor arrangøren kunne hente oss. Westman hadde leid en leilighet i Sogndal sammen med kameratene, så jeg fikk overnatte på sofaen der.

Lørdag tok jeg buss til Lom. Rakk ikke frokost før start, og innså at planen jeg hadde hatt om å ta buss fra Sogndal til Bergen lørdag ettermiddag ikke kunne gjennomføres. Ved siden av meg på bussen satt en bergenser, som etter å ha hørt historien tilbød meg skyss til Bergen neste dag.

I Lom så jeg at hjulene på sykkelen min hadde fått såpass hard medfart at det kunne være uforsvarlig å sykle rittet med dem. Arrangøren hadde ikke ekstrahjul til utlån lenger. Men i Lom satt Per Ivar Rød (passasjeren vår fra Trondheim) og gjengen fra Holmestrand. De hadde brutt Jotunheimen Rundt fordi en i laget deres omkom.

Dødsulykken skjedde i utforkjøringene mellom Lemonsjøen og Vågåvatnet. Den uheldige (mann på 57) hadde antakelig fått et illebefinnende. Han passerte plutselig de andre i stor fart, mistet kontroll over sykkelen, og havnet i grøfta. (Han var ellers forsiktig i utforbakker, de vet han ikke hadde sovnet, og de fant ingen feil på sykkelen, så det var merkelig.) Per Ivar er ambulansesjåfør, ambulansehelikopter kom raskt til stedet, men de kunne ikke gjøre noe.

Holmestrand-gjengen tilbød meg å låne sykkelhjul. Videre hadde de leid sjøbuer i Sogndal og tilbød meg å overnatte der. Jeg takket for begge tilbudene. Veldig positivt, spesielt etter det de hadde opplevd.

Lille Jotunheimen; Lom - Sogndal; 137 km

Starten gikk kl 13, fellesstart for alle ryttere. Fin fart på feltet, men litt rykkete sykling. Nesten hele feltet var samlet til de brattere stigningene begynte. Jeg tråkket hardt i de første bakkene. En tetgruppe på fire skilte seg ut, så var vi fire bak denne, som syklet hardt for å ta igjen de foran i utforbakken og flaten mot Bøvertun. Jeg innså at dette var alt for hardt, spesielt etter dårlig oppladning, men for seint. Ble veldig sliten i kneika opp forbi Krossbu. Ved matstasjonen trengte jeg nytt kompress og plaster på hake og kne, og på grunn av svette var det vanskelig å få dette til å sitte, så jeg ble stående mange minutter. Stivnet antakelig, for like etter oppstart fikk jeg voldsomme kramper i begge lårene. Kom omsider igang igjen, og kreket meg til mål på 4.54.33 sammen med to jenter fra Jømna/Heradsbygd Sykkel og en mann fra Bergen sykkelklubb.

Totalt sett var det en opplevelse, tross dramatikk og tragiske omstendigheter. Arrangørene gjør en fantastisk innsats, rittene er flotte, og stemningen er god mellom syklistene. Så dette anbefales!

Eirik Mo


Torsdag 21. juni 2007

Vanligvis har det ikke vært torsdagstrening i styrkeprøven-uka, og det var ikke sendt ut melding om trening, men det var likevel seks stykker som møtte opp til fellestrening: Knut Mo, Eirik Mo, Hans-Petter Fjeldstad, Geir Warland, Jørn Foros og Bård Brørs. Vi bestemte oss for Korsvegen-tur, og med Eirik i tet gikk det i bra tempo opp bakkene mot Heimdal. Siden ble det kjørt en liten men velfungerende mølle, og vi klarte til en viss grad å holde igjen for den gradvise fartsøkningen som pleier å komme. Spesielt synes jeg vi kjørte bra i unnabakkene på tilbaketuren. Klett-Heimdal gikk raskt unna, og spesielt de yngre lot ikke til å ville senke farten særlig under 30 km/t.

Jeg er litt usikker på tidene, men det ble sagt at vi brukte 1:11 på Sluppen-Korsvegen, og jeg tror Korsvegen-Heimdal tok 54 minutter. Det var merkbar vind enkelte steder, uten at jeg ble helt klok på vindretningen. I alle fall var det fint midtsommervær, med 22-23 varmegrader. Eneste skår i gleden var at vi ble forbikjørt i sving av tankeløse bilister et par ganger, men det kom heldigvis ingen imot.

Geir presiserer: Jeg registrerte tiden 56:15 fra Heimdal og 52:55 på returen. Det var bra tempo, jeg hadde høyere puls i går en på Leinstrandrunden.

Bård


Torsdag 14. juni 2007

Det var kald nordavind denne torsdags ettermiddagen, men oppholdsvær og fine forhold for sykling. De frammøtte på Sluppen, Jørn Foros og Bård Brørs, bestemte seg for å utsette avgangen med et kvarter og slå følge med et av TVK-lagene. Etter hvert kom Eirik Mo også, litt forsinket. Da TVK rullet avgårde kl 18 inviterte kaptein Christian Malvik oss til å bli med, og vi lot oss ikke be to ganger men fant plass i rekkene.

Det gikk i forholdsvis rolig tempo forbi Ila og Trolla. Her ble det pause av en eller annen grunn som jeg ikke fikk med meg. Etter Flakk fikk vi vinden i ryggen, og det gikk fort over Inner-Byneset. Vi møtte Dag Slagstad, som var ute på egen hånd og heldigvis ikke hadde ventet på oss på Heimdal. Feltet, som var på 11 syklister og så ut til å ha krympet litt, ble liggende bak en stor traktor på veg ned Brålia. Traktoren holdt 42-43 km/t og var fin å ligge bak på flatene mot Nypan. Kapteinen og Eirik lå til og med foran et stykke - ikke fullt så kraftbestparende, men bedre trening.

Etter traktorseansen var feltet redusert til sju da vi tok fatt på bakken mot Heimdal, som ble kjørt litt roligere enn vanlig. Fra Heimdal til Sluppen var det bare de tre SINTEF-NTNUerne og Erik Sundt igjen, og det ble holdt høyt tempo på finalen. Da vi skiltes ved Sluppenbrua hadde vi syklet 47 km med gjennomsnittsfart 34 km/t. Jørn ville avslutte med en tur til Skistua, og jeg slo følge - en fin avslutning på en variert treningsøkt.

Bård


Torsdag 7. juni 2007

Til tross for at godværet holdt stand var det bare fire frammøtte på Sluppen: Knut Mo, Eirik Mo, Bjørn Sortland og Bård Brørs. Heldigvis sluttet Børje Forssell, Syverin Lierhagen og Jørn Foros seg til på Heimdal, så vi ble et skapelig lag på sju på kveldens Korsvegen-tur. De andre var kanskje på stranda og/eller ladet opp til Trondheimsfjorden rundt?

På veg fra Klett til Udduvoll passerte vi og la bak oss et større lag som syklet inne på sykkelstien. Disse så vi ikke mer til før i stigningene før Sagberget, der vi kunne høre høre kommentarer bakfra om at vi laget kø. De kjørte etter hvert forbi, og dermed kunne vi sykle til Korsvegen på halen til denne gruppa på 11 som visstnok 'hørte til' et treningsstudio og trente for Trondheim-Oslo. Etter en kort pause med prat og litt snacks ved Samvirkelaget startet vi returen (det andre laget hadde fortsatt pause ved bensinstasjonen) i perfekte forhold med nesten vindstille, kveldssol, 22 varmegrader og tidlig-sommer blomsterduft. Laget syklet samlet til Klett, men deretter ble farten gradvis skrudd opp og det ble splitt. Ingen av deltakerne hadde meldt seg på Trondheimsfjorden rundt, og de som ønsket kunne derfor hemningsløst sykle seg stive oppover mot Heimdal.

Korsvegen-Heimdal tok 56 minutter for de først ankomne. Ingen hadde summet seg til noen tidtaking Sluppen-Korsvegen, men vi var framme klokka 19.02 og jeg tipper ca. 1 time og 15 minutter.

Bård


Torsdag 31. mai 2007

Siden godværet hadde kommet til Trøndelag var det som ventet godt oppmøte, og vi kunne starte fra Sluppen med 10 syklister på laget. Etter at vi hadde passert Heimdal og en større gruppe syklister i bakken ned mot Klett fikk vi etter hvert mølla i gang, og nådde Korsvegen etter 1:16:30. At snittet bare ble på litt over 30 km/t skyldtes nok at det var en godt merkbar vind skrått imot (fra østlig retning) og at farten i mølla var litt ujevn. På tilbaketuren gikk det til gjengjeld fortere, og jeg registrerte at snittet lå på 39-40 km/t langs Ånøya. Fra Udduvoll bru til rundkjøringen ved Klett var det stri motvind, og tilbaketuren til Heimdal viste seg å ta 54 minutter. Som vanlig var det forsering i Heimdalsbakken. Undertegnede punkterte på de siste metrene av turen, og brukte den sedvanlige pausen ved jernbanestasjonen til litt håndarbeid med dekkspaker etc.

De ti deltakerne var Knut Mo, Bjørn Sortland, Syverin Lierhagen, Hans-Petter Fjeldstad, Geir Warland, Kjetil Uhlen, Bård Brørs, Per Egil Skåre, Olav Røe og Ståle Høyem. Per Egil er kollega av Hans-Petter og Geir på Sintef Energiforskning, og Olav og Ståle er kamerater av ham. De skal sykle Trondheimsfjorden rundt sammen, og forbereder seg for det. De nye gled fint inn i gruppa, og ønskes velkommen tilbake på kommende torsdagstreninger.

Bård


Torsdag 24. mai 2007

Været denne torsdagen var som så ofte før denne våren; vått og kaldt, og det var bare to frammøtte: Geir Warland og Bård Brørs. Virkningen av tirsdagens strabaser på "Langrunden" satt ennå i beina, og vi var ikke innstilt på verken langtur eller hardtrening. Vi bestemte oss etter hvert for å sykle på halen til TVKs styrkeprøvelag som etter hvert begynte å fylle plassen foran Biltilsynet. Med en motor på nesten 20 hester foran (inkludert Egil Skybakmoen og Erik Sundt av våre) dro vi avgårde forbi Heimdal og Klett i retning Byneset. Da vi hadde fått opp dampen i starten av Brålia oppdaget jeg at bakdekket var i ferd med å bli flatt, og bad Geir fortsette sammen med TVK. Jeg skiftet slange og syklet hjem via Myrsund og Granåsen - 40 km tilbakelagt fra Sluppen.
Bård

Geir rapporterer om sin tur videre:
Litt dårlig samvittighet for ikke å ha ventet på deg, men kapteinens ordre klar: følg TVK. Det gikk greit å følge gjengen til Ila der jeg hoppet av. Det gikk fort hele veien, men det var ganske lett å følge på halen. På Ila hadde jeg 43.1 km og 34.9 km/t i snitt fra Sluppen. Fra Klett der turboen ble koblet inn var snittfarten 37.9 km/t. Avsluttet med en økt opp til Skistua. Rett over 26 min på litt tunge og stive lår syns jeg var ganske bra.
Hele puljen ble nesten meiet ned av en buss i Fagervika. Den hadde ligget bak ett lite stykke og det var nok litt frustrasjon inne i bildet. Prøvde med en forbikjøring i bånn før siste lille kneiken men måtte presse seg inn mot puljen da det kom bil i mot. Stygt!!
Geir


Torsdag 17. mai 2007

Kr.himmelfartsdag har det nok hendt vi har annonsert fellestrening, men når det også er 17.mai _går_ vi heller i tog og spiser god mat. Hipp hipp hurra for dagen
Arne

Torsdag 10. mai 2007

Det var fire frammøtte på Sluppen denne torsdagskvelden: Knut Mo, Kjetil Uhlen, Bjørn Egil Rossebø og Bård Brørs. To av oss ønsket en kortere tur enn vanlig, og da vi dessuten observerte mørke skyer over Hølonda bestemte vi oss for en Bynesrunde. På Heimdal ventet ingen, og vi fortsatte til Klett og opp Brålia. Rundt Ytterbyneset fikk fikk vi ristet oss på den dårlige asfalten, men det var tørre veger og fint sykkelvær. Vi syklet på én rekke i lagtempo-stil, og hadde god framdrift. Etter Rye fikk vi vinden i ryggen, og det gikk i upåklagelig tempo hjemover. Da jeg svingte av og takket for meg i Ila hadde vi syklet i 1 time og 35 minutter tilbakelagt 49,5 km.

Bård


Torsdag 3. mai 2007

I påminnelsen hadde undertegnede foreslått en rolig treningsøkt før Byneset-Klæbu rundt søndag. Ikke alle var enig i det, og tempoet ble imellom noe mer enn rolig. Da Börje kommenterte dette forsøkte undertegnede å stagge de våryre amatørsyklister. Det lyktes ikke helt før vi fikk full stopp ved Hove camping pga. punktering. Med Eiriks svært stramme dekk tok slangeskiftet litt tid og Börje sykla videre aleine. Vel framme på Korsvegen traff vi Syverin som hadde ligget foran oss på vegen, han ble med i gruppa på returen.

Alle TVKs tre styrkeprøvegrupper hadde også trening til Korsvegen. 7 km etter retur fra Korsvegen innhenta 15t-gruppa oss med ca 25 menn og damer, og vi la oss bak på halen. Farten var over 40 på flater i svak motvind. Selv om det var litt ujamt tempo med bruk av bremser, er det såpass mye å tjene på dette at vi kom billigere fram enn i egen gruppe på 8 med lavere fart. I motbakkene gikk det rolig. Börje ble også med da vi innhenta ham. Opp mot Heimdal stod Geir og Hans-Petter for den tradisjonelle spurten ved at de forserte forbi 15-t-gruppa, ellers var vi samla omtrent alle her. Det er diskutabelt hvor god "fellestrening" det er å ligge bak en slik ulveflokk, men det er jo verdifull trening, for ofte blir det slike haler i ritt. Geir hadde notert 61:15 (fratrukket punktering) Heimdal-Korsvegen og 54:00 på returen.

Været var kjølig men tørt og en svak nordvestlig vind. Isen på Ånøya hadde nå sluppet taket.

Ti deltakere: Knut Mo, Eirik Mo, Börje Forssell, Bård Brørs, Per Arne Hansen, Bjørn Egil Rossebø, Geir Warland, Hans-Petter Fjeldstad og Arne Mikkelsen samt Syverin Lierhagen på returen. Det var Per Arne som hadde vervet kollega Bjørn Egil fra Brannteknisk lab. Bjørn Egil er ivrig orienteringsløper som har funnet at sykling er en snill treningsform for vonde knær.

Arne


Torsdag 26. april 2007

I kveldens behagelige sykkelvær burde vi vært et felt på minst 10-12 stk. Tørre veger, brukbar temperatur og bare ubetydelig vind gjorde at vi sju som deltok fullførte med stil årets første treningstur til Korsvegen. Isen på Ånøya er i ferd med å miste taket.

Farten var ikke stor utover, men både Dag og undertegnede slet en del. Derfor foreslo Arne 5 km før Korsvegen at de andre skulle kjøre det de hadde i lagtempo. Enten skjønte de ikke beskjeden, eller de orket ikke. Det ble til jeg kom inn i feltet igjen mens Dag valgte å vende. Det er (sist høst) nylagt asfalt på det tidligere dårligste partiet i dette området. Ved en nesten 10 minutters pause på Korsvegen noterte vi 1:17 fra Sluppen (snitt 30 km/t), ca 1:00 fra Heimdal.

På returen var det en svak medvind og farten ble større. Det ble ikke kjørt økonomisk da det var ujamt i kjeden, jeg merket meg Oddbjørn som den ivrigste. På Klett hadde vi snittfart på hele 38 km/t, vel oppe til Heimdal var snittfarten 35,8 (53 min, 54 min for halen som utgjorde Per Arne og Arne). Vi diskuterte om dette kjøret var den mest effektive form for trening. Det er nok rett at intervalltrening er bedre, men vanskelig å få til i ei gruppe som dette. Og vi skal tross alt ha det moro, det er herlig å kunne drive fram i et felt med høyere fart enn du kan oppnå solo. Kjøringen er ganske lik hva det er f.eks. i bedriftsritt puljestart, men for mange er det tross alt et enda mer intenst tempo i slik konkurranse.

Sju deltakere: Bård Brørs, Ove Maske, Per Arne Hansen, Dag Slagstad, Per Inge Andresen, Oddbjørn Eriksen og Arne Mikkelsen. Ove var ny på første turen i år. Oddbjørn fra PFI har vært med oss litt sporadisk og varsler han i år er bedre trent enn tidligere (som tidligere aktiv syklist er han nok lettrent!). Per Inge fra NTNU-adm har såvidt vært med tidligere og trener ellers mye intervall.

Arne


Torsdag 19. april 2007

Det var vel ingen som vågde å sende invitasjon til torsdagstrening når varselet antydet sluddbyger. Men selv uten påminnelse er det fast trening hver torsdag fra Biltilsynet 18:45 og Heimdal 18:00+ Sluddbyger har det vært varlsa de par siste døgn uten de store mengder, vegene var tørre fram til 17:00, så jeg forsøkte meg ut.

Traff noen blåkledde fra TVKs styrkeprøvegrupper på Sluppen, men ingen gulkledde. Sykla ut kl 17:47 for å plukke opp håpefulle på Heimdal. Passerte her 18:03 uten å finne noen. Kanskje like bra, så slapp jeg sprut fra bakhjul. La vegen om Kattem og vestover. Sluddbygene ble etterhvert så tette og fingrene kalde, så jeg valgte å snu ved Skogly. Returnert heim til Byåsen over Smistad, og i høyden her var det antydning til slaps på asfalten. Vel heime i stua tittet sola fram.

Fredag eller lørdag blir det heller en skitur. Vi får håpe på bedre vær neste uke. ... Arne

Geir Warland melder:
Trodde ikke det var noen fellestrening i går, så jeg la veien rundt Byneset ca kl 18:30. Syklet for sikkerhets skyld på offroad, føler det er litt tryggere når det er fare for snø. Det gikk stort sett greit, møtte ikke snøbyggene før jeg nærmet meg Heimdal. Derfra og hjem var det surt. I mangel av folk å trene på kjedesykling la jeg inn en langintervalløkt. Kjente at formen var bra. Litt surt å ikke ha anledning til å være med på vårspretten. Leste resultatlistene til øyet ble stort og vått. ...Geir

Roger Leistad var også ute:
Var på Heimdal, men kl.17.55 valgte jeg å sykle alene en tur alene mot Klæbu. Men etter hvert ble det nokså kaldt og vått, med slaps på veien.Snudde på Tanem,og syklet tilbake og hjem. Hadde forresten en konfrontasjon med en tulling i bil. Han la seg helt inntil meg, og lurte på om jeg visste hvorfor det var laget en sykkelsti langs veien. Jeg sa han kunne prøve å sykle på den med racer, men han skjønte ingenting. Jeg kalte han for "hånstaur", og han truet meg med juling. Men det gikk bra til slutt, da jeg ikke fortsatte "praten". - roger -

.. samt Hans-Petter Fjeldstad:
Jeg rakk ikke trening i går, men tok en liten tur ut for å trene drag opp Vikelvdalen (Vikåsen). Startet ca 20:00, og det var jammen som å utfordre Tor med hammeren. Det snødde så tett at det la seg tykt med sørpe på lår og sko. Utforbakke var det nesten ikke mulig å se, tross briller. Jeg tar dette som et siste sukk fra vinteren. Til uka blir alt bedre. HP



Torsdag 12. april 2007

Etter en rekordtidlig sesongstart med fine forhold, ble det uvær og "ny vinter" i påska. Forholdene virket ikke innbydende på denne torsdagen, og noen valgte styrketrening inne framfor uteaktivitet på vegene. Likevel var det 4 frammøtte ved Biltilsynet klokka 17.45: Geir Warland, Hans-Petter Fjeldstad, Kjetil Uhlen og Bård Brørs. Kjetil er kollega av Hans-Petter på SINTEF Energiforskning. Han har ikke vært med på fellestreninger tidligere, men er erfaren syklist og deltar i bedriftskarusellen. På Heimdal stod Dag Slagstad og Roger Leistad og ventet, og dermed kunne vi sykle kveldens Bynesrunde: Klett-Myrsund-Flakk-Ytterbyneset-Klett-Heimdal i en liten mølle på seks.

Det var annonsert rolig tempo, men farten økte etter hvert. Etter Rye kjørte Roger nedi et asfallhull og punkterte, og vi stoppet i foten av Ryebakken for å skifte slange. Ved busskuret i Flakk-krysset ble det ny teknisk stopp for ekstra pumping av dekk, vannlating, etc. På Ytterbyneset ble det kjørt hardt både i bakkene ved Hanger og før Spongdal, og det røynet på for undertegnede som ble god og varm i regnjakken etter hvert. Regnjakke var forresten unødvendig, for det var oppholdsvær med streif av kveldssol, og tørre veger.

Ved Klett smatt vi innpå Heimdalsvegen like foran den store 15-timersgruppa fra TVK som hadde startet fra Sluppen etter oss. De tok oss ikke igjen, snarere tvert imot, for vi satset som vanlig det siste av krefter opp bakken. Hans-Petter var uforskammet sprek, og dro fra oss andre på slutten. Konklusjonen var at det ikke hadde vært noen rolig tur (stor fart opp bakkene) men god trening. Jeg glemte å sjekke distanse og gjennomsnittsfart underveis, men vi holdt på i over 2 timer. Distanse målt fra/til Byåsen var 83 km.

Bård


Torsdag 29. mars 2007

Åtte syklister samlet seg ved Biltilsynet kl. 17:30: Initiativtaker Hans-Petter Fjeldstad fra Sefas med kollega Geir Warland. Disse må nok ha ligget i trening i vinter, og spesielt Geir viste stor framgang i kjørestyrke og erfaring fra hans første sykkelår i fjor. Hans-Petter hadde med seg kompis Ove Maske fra Ranheim, han er erfaren både på terreng- og landeveissykkel og ønskes velkommen til å være med på våre fellestreninger. Ove er forresten en skarping i skisporet der jeg har til gode å slå ham. Geir Wiker fra verkstedet ved NT-fakultetet har allerede utallige mil i beina fra opphold på Mallorca med Team Byggkjøp. Erik Sundt som eks-Sintefer er fast med oss og er også i år i full gang med treningen til Styrkeprøven. Roger Leistad en gammel traver som trener ivrig til sitt årlige Byneset-Klæbu rundt. Og så sykkeloppmennene Bård Brørs og Arne Mikkelsen.

På Heimdal ble vår syklist med sannsynligvis lengst erfaring, Dag Slagstad, plukket opp. Vi var dermed 9 som la ut i retning Orkanger, og hadde avtalt å sykle i ca en time før vending. Forholdene var topp med 4-8 grader og vindstille og mølla gikk upåklagelig på denne årets første fellestur. Herlig å komme igang, og for flere var det første tur på raceren. Noen var litt for våryre og dro tempoet over grensa "rolig" som var ønsket, men vi fikk regulert oss inn. Langs Buvik- og Børsaberga var vegen over noen hundre meters strekning våt. Dette var noe uventa, men skyldes at sola ikke hadde fått taket og tørket opp nattas dogg og rim.

Etter en snau times sykling og drøyt 30 km stoppet vi på Viggja med en kort pep-talk, og vi returnerte tilbake med en markert økning av farten opp mot Heimdal, tradisjonen tro. Snittfarten var omtrent 31 km/t fra Biltilsynet-Viggja og omtrent det samme tilbake til Heimdal. Totalt 67 km for meg fra/til Byåsen.

Takk til Hans-Petter som oppfordret til denne første fellestrening før påske, oppmennene hadde ellers tatt sikte på torsdag etter påske. Ifølge rapportene på nettsida har vi aldri starta så tidlig. Det nærmeste er 31.mars i 2005, mens i fjor starta vi først 20.april.
Arne.