![]() |
NTNU-BIL Bedriftsidrettslaget ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet |
ntnubil.no Postboks 8900, 7491 Trondheim |
Knut
Flyten i kjedet på to rekker synes jeg var bra. En del ting må reguleres på, bl.a kjøres farten iblant litt for høyt opp. Vi hadde 3-4 korte stopp pga. "tekniske" problem, det tar for lang tid å komme igang etter slike. Beskjeder må distribueres videre til alle. Deltakerne i gruppa må finpusse kjøringen før Styrkeprøven.
Et heldig valg av løyperetning (Orkanger først) gav oss medvind store deler av runden. Unntatt en kort regnskur Orkanger-Fannrem hadde vi tørre veger og 11-12 grader. Etter stoppen på Berkåk la Bjørn, Knut og Øyvind seg som sultne kyr bak en traktor med stort silo-lass. De opparbeidet seg et forsprang som holdt helt til Støren. Men da hadde hovedfeltet kjørt innom avkjørselen i Soknedal sentrum for å slippe forbi bilkøen. Også for å stagge irriterte bilister valgte vi også i et par tilfeller sykkel/gangveg en kortere strekning, men dette ødelegger flyten i kjedet og det tar tid å stabilisere seg igjen. Vi visste på forhånd at 2.pinsedag ettermiddag er et dårlig tidspunkt å drive feltsykling på Europaveger.
Vi tok sløyfen om Storås (og ikke Løkken), og fra Heimdal ble lengden da 184 km. Med min computer i "auto" ble sykkeltiden 5:41, som gir en snittfart på 32,2 km/t. Totaltiden var 5:57, med en snittfart på 30,9. Denne snittfarten på de 540 km til Oslo vil gi en sluttid 17:30.
Hilsen Arne
.....kommentar fra Reidun:
Jeg er IKKE imponert over tempoet dere holder. Onsdag sykla jeg alene til Korsvegen og brukte 1:06 utover og 1:07
tilbake etter en meget kort pause utenfor bensinstasjonen. Etter mine beregninger skal jeg altså bare bruke
ca. 2,5 t lenger sykkeltid til Oslo enn dere dersom vi holder dagens tempo! Hadde det bare vært så enkelt, -
det er nok helt andre momenter som kommer inn i bildet på Osloturen. Jeg håper på å komme inn under 27t.
Fikk ikke testa langdistanseformen i dårlig vær på Trondheimsfjorden rundt fordi det var feil på forhjulet på min splitter nye sykkel. Nå har jeg fått nytt hjul etter klage, og håper det går bedre på turen til Oslo God tur til alle dere som skal til Oslo. Jeg holder meg til 3T gruppa. Der er vi flere damer/jenter.
Hilsen Reidun Engstad Gjerde
Jeg registrerte følgende SINTEF/NTNUere og assosierte: Bård, Knut, Dag, Bjørn, Roger, Kurt, Egil, Øyvind G, Svend D, Arne, Øyvind S, Terje, Ingvill Holden, kanskje flere?. 18-timerslaget dannet sammen med TVKs lag et felt på 20-30. Farten i Leksvikbakkene ble spesielt rolig da Bjørn punkterte og laget hadde saknet for å vente. Nå var faktisk punktøren selv uheldig og fikk ikke kjørt inn feltet, men hjelperne hans lyktes. Ny punktering av Kurt i 50 km/t ved Mosvik, da fikk ingen stoppet toget, men Kurt var i feltet igjen etter 5-minuttersstoppen på matstasjonen ved Skarnsundbrua.
Halvveis i løpet ble vi forbikjørt av 15-timersgruppa til TVK. Hele feltet (tror jeg) la seg på slep, og slik gikk det 50-60 manns store feltet inntil to i 15-timersgruppa veltet etter tunellen ved Koa. Servicebilen tok seg av disse (som ikke var skadet) og hovedfeltet fór videre uten fartsreduksjon, da var det bare en del av vår gruppe som rakk å bli med. Noen km seinere forserte Dag for å fylle ei ny luke, men da mistet vi enda flere. Et overblikk viste at da var bare Dag og Arne fra 18t-gruppa med. 15-timersgruppa hadde også mistet flere, men motoren bestod av 10-12 ryttere som holdt jamt, men noe roligere, tempo. Dag og jeg fikk sluttid et par minutter under 6 timer mens 15t-gruppa var 20 minutter raskere.
Bård kom i mål ca 15 min seinere, ellers hadde resten av 18-t-gruppa visstnok delvis holdt sammen. Jeg dro fra målområdet før disse var kommet, så kanskje andre kan rapportere om hvordan det gikk.
Erfaring:
Samarbeidet med TVKs 18-timersgruppe mener jeg går bra. Positivt var det at
farten i (litt lange) motbakker ble holdt lav, ellers vitnet farten litt
mer om 17-timersgruppe. Men det var iblant for få til å dra i front, på den
annen side opplyste vi at vi ikke skulle være flere enn 20. Når det er
punkteringer må vi stoppe helt, ikke bare roe ned. Uheldig var det at laget
ble oppsplittet etter 15t-gruppa tok oss igjen, slikt bør ikke skje i
Styrkeprøven. Her blir vi tatt igjen av 15t-gruppene til lagene som kommer
bak oss (Brumundal, Ceres, Rye, BOC). Vi bør vel la disse gå, ellers mister
vi våre egne én etter én. Vi må evt. holde godt samlet bak og hekte oss av
i fellesskap når det går for fort. Men dersom 2.lagene til Ceres, Rye etc.
henter oss inn, må vi være med på toget (men normalt skal vi holde unna for
disse).
Arne.
Egils rapport:
Siden Arne hadde det travelt med å komme seg hjem så kan jeg informere om
hva som skjedde lenger utpå ettermiddagen.
For min egen del ble det en tur med masse tekniske problemer. Dekket mitt løsnet før Leksvika, en klassisk tabbe, med nypåsatt dekk og for lite lim med trøbbel når det blir bløtt og fuktig - og det var det jo. Det humpet og gikk, jeg håpet å komme meg til matstasjonen ved brua. Over fjellet i sludd og snø, hadde jeg dessuten nesten ingen sikt da brillene dugget heftig. Heldigvis var det noen gule regnjakker som kunne skimtes foran. Mens jeg lå bak i feltet og ventet på en punktering eller avrivning av dekk, måtte Kurt stoppe pgs punktering. Da skiftet jeg dekk samtidig og vi to tok igjen feltet ved matstasjonen. Nå hadde jeg satt på et brukt dekk, som sannelig også begynte å løsne. I tillegg mistet jeg pumpa ved en klønete opptreden for å skifte drikkeflasker. Etter at 15-timers gruppa kom i høyt tempo, så ble også jeg med i halen. Knut Mo slapp først, så jeg, og så Øyvind. Vi samlet oss i en mindre gruppe (minus Knut som var bak)i et mer passende tempo og før Levanger tok vi igjen Kurt i ensomme tråkk, og på Levanger var også Roger i ferd med å lange innpå mat da vi kom. Flere fra vår startgruppe var nå samlet, og vi ble en gjeng på ca 15 - 20 mann som kjørte innover mot Langstein.
Og Roger brukte samme taktikk som på fellestreningene, allerede i inngangen tro han til og fikk luke. Jeg hadde nå spist godt og fått nye krefter og tok opp jakten, tro forbi Roger i jevnt tempo. I utforkjøringene tok Roger + en til meg igjen, og vi tre holdt følge mot mål. Slutttid ca 6 timer 32 minutter, tror jeg (husker ikke når jeg stoppet klokka). Etter noen minutter kom Øyvind i en pulje, og spørs om ikke Kurt og Svein D også var med der.
Blant de 12 gangene jeg har vært med på dette så var nok dette den kaldeste turen jeg har hatt rundt fjorden. Det var problematisk å holde varmen på føttene og å hente fram maten med våte tunge svære hansker. Dessuten så er det viktig at dekkene er limt godt nok fast! Jeg brukte mye energi på å irritere med over det i løpet av turen. Men jeg var heldig som kom i mål uten pumpe og reservedekk.
Det med å stoppe ved punkteringer fungerte ikke i det hele tatt. Det er
like greit å si at man IKKE stopper ved punkteringer, det er mer redelig.
Forøvrig har jeg ingen tilføyelser til det Arne skrev angående tempoøkningen
ved nye felt som kommer bakfra. I Fjorden Rundt er det OK å ta ut de
kreftene man har der og da, men det trengs nok bedre disiplin på Styrkeprøven.
egil
Utfyllende kommentarer fra Bjørn:
På søndag lærte jeg at: "Man bør slutte med å punktere når man ligger i
store felt!! Å stoppe en slik bøling ser ut til å være umulig."
Jeg punkterte på et helt nytt bakdekk i første del av bakken opp fra Leksvik. Arne og en TVKer stoppet å hjalp meg å bytte. Vi greide ikke å få luft i resevedekket mitt, så jeg fikk til slutt reservedekket til Arne. Vi ble litt ekstra stresset av dette dobbeltarbeidet. (Jeg burde ha sjekket reservedekket før start.) Etter dekkskiftet startet spurten for å kjøre inn feltet opp alle bakkene. Ingen av oss viste om feltet ventet på oss. Jeg greide selvfølgelig ikke å holde det samme spurttempoet som Arne, og ble snart liggende etter. Jeg så at noen av dere ventet på Arne og NN, og jeg så at hovedfeltet ventet opp mot den første store toppen. Jeg var da noen hundre meter bak.
Det var litt kipt å se felte forsvinne når jeg var såpass nær. Jeg tok det med ro oppover mot neste toppen hvor jeg stoppet i høljregnet. Dekket som vi nettopp hadde satt på hadde fått høydekast (ventilen sto skjeft), så jeg tok ut luften for å se om jeg kunne rette på det. Gav opp, og syklet rolig videre til det kom to mann bakfra. 17-timers gruppa kjørte fort da den kom, så vi prøvde ikke å henge på. Vi ventet at 3T skulle dukke opp, men de kom aldri.
Jeg fikk en serviceman på matstasjonen ved brua til å legge på bakdekket mitt på nytt, og da ble det bra. Resten at turen gikk i et minifelt på 3 - 4 personer. Vi var nær ved å ta igjen Knut etter Levanger.
Stor takk til Arne og NN som ventet, og spesiell takk til Arne som lot meg få reservedekket.
Moral: Vi bør trene på å stoppe og skifte dekk når vi kjører felt. Til Oslo
har en dekkskiftestopp liten betydning for sluttiden, men stor betydning
for den det gjelder.
Bjørn
Vi var framme på Brekstad 12.45 (noen stopp pga punkteringer TVK) ferja gikk 13.00 (neste ferje 14.30) så det ble full klaff. Frem mot Brekstad hadde vi gode vindforhold (nesten ikke vind). Avstand Rørvik-Brekstad er ca 9 mil. Roger punkterte på ferja mens sykkelen stod stille! Han fikk iallefall erfaring med å bytte slange, vi som bruker Pariserdekk syntest dette var tungvint og tok alt for lang tid.....
Fra Valset gikk ferden mot Orkanger, da vi nærmet oss Orkanger blåste det opp, vi hadde fin medvind inn mot Orkanger. En stopp på Orkanger (mer mat og drikke + tipping, Roger). Motvind fra Orkanger mot Trondheim. Vi var på Heimdal ca kl.17.00, og da hadde vi syklet ca 18.6 mil fra Rørvik. Noen og enhver kjente det nok i beina.....
Alt i alt en meget bra tur og gjennomkjøring, og det er nå ekstra deilig å sykle i finvær i flotte naturomgivelser. Vi skulle ha vært litt flere, det blir en kort mølle med 4 stykker....
egil
Addendum:
Etter påtrykk fra Roger, som følte seg litt "uthengt" pga punkteringen på ferja med påfølgende
laaaaaangvarige slangeskifte, så må en annen episode også bekjentgjøres.
Nemlig, undertegnede, som hadde stappet bananer,loffskiver, sjokolade og penger i lommene bak på sykkeljakken. Etter noen mil (ganske mange også) ble det tid for banan, og selvfølgelig flakset da en 200-lapp også ut fra lommen. Men, Roger var bak meg, og han været med en gang finnerlønn, heder og ære. Og 200 lappen ble funnet, og all ære til Roger for hans snarådighet og teft av flagrende 200-lapper!
Lærdom: Ikke bland penger og div. mat i lommene bak. Men, jeg brukte den gamle sykkeltrøya, og i den nye er det en egen liten lomme med glidelås for penger,mobil etc. Det er et fremskritt i design av sykkeltrøyer.
Ni av oss holdt sammen og fungerte bra i kjede både ut og inn, farten i motbakkene ble moderat (unntatt spurten i Heimdalsbakken). Tid 55:30 + 56:30 (snittfart ca 34 km/t). De to andre fant det mer attraktivt å sykle sammen med damene i 3T-feltet.
Vær: Sol og svak nordlig vind, rundt 10 grader.
Deltakere: Bård Brørs, Egil Skybakmoen, Dag Slagstad, Börje Forssell, Roger Leistad, Kurt H. Johansen, Bjørn Sortland, Svein Didrichsen, Arne Kjøsnes, Arvid Tegdan, Arne Mikkelsen.
Nykommeren Svein viste meget gode takter og vil være et nyttig ledd i laget til Oslo. Savnet var bl.a. Øyvind Gundersen. Og det etterlyses flere i klassen som har ambisjoner 20-24 timer til Oslo. Hvor blir dere av? F.eks. gjengen fra NTNU-Drift?
Hilsen Arne.
Deltakere:
1. gruppe: Egil, Bård, Kurt, Roger, Knut, Bjørn, Arne, Børje, Jørn Yngve.
2. gruppe: Sverre, Reidar, Terje og Arvid (Tegdan).
I morgen lørdag kl. 9:00 blir det avgang fra Hank Sport Heimdal sammen med TVKs 18-timersgruppe. Turen går Ler-Brøttem-Klæbu med mulighet for forlengelser. På torsdagstreningene blir bakketempoet gjerne kjørt opp for å gi individuell treningseffekt og litt moro. På langtrer i helgene skal vi trene Styrkeprøveøkonomi: Meget rolig i motbakker og god flyt på flater og utfor.
Arne
Bård
Fellestreningen den 4 mai ble gjennomført av kun to personer. Oppstart fra
Byåsen i regnvær. Ved ankomst Heimdal stoppet dette og to ivrige
sykkelister la i vei mot Korsvegen (undertegnede og Sverre Myklestad). Da våre treningsgrunnlag var
forskjellige ble vi syklende hver for oss. Dette hadde ingen stor betydning
da vindforholdene var snille mot oss. Tempoet ble brukbart, to timer og ti
minutter tur retur Heimdal.(ingen stopp)
God helg !
Kurt Helge
Bård
Oppmøte: Terje, Kurt, Roger og undertegnede. Vi satte kurs mot Korsvegen, Terje punkterte (2 ganger også..) og i solidaritetens ånd forlot vi han (etter avtale). Vi tre brukte ca 1.05.30 til Korsvegen(snitt ca 30), og tilbake 1.02.30 (snitt 31.4). Det var lite vind og ca 7 °C. Det ble en våt og møkkete treningsøkt, både sykkel og utøver måtte vaskes grundig etter turen. Vi håper på større oppmøte neste gang. Det er meldt om bedre vær og det er tross alt triveligere å sykle på bare veier med sol og medvind fra alle kanter.
egil
Ruta gikk som planlagt om Nypan til Flakk med retur om ytre Byneset. Terje valge å fortsette fra Flakk til Ila og Byåsen. Lengden ble 54 km målt fra Heimdal og snittfarten 26.5 km/t. Vegene var tørre og den siste halvtimen fikk vi litt yr som fuktet nok til at vegstøvet bandt seg. Temperatur: 2-3 grader. Nesten vindstille.
Arne M.