Futurum 2050

  • alt=”"

Futurum 2050

Forskernes forslag til løsninger for framtida

Futurum 2050

Dette er en utstilling om det grønne skiftet og hvordan vi kan nærme oss lavutslippssamfunnet. Her viser fagmiljø på NTNU og eksterne samarbeidspartnere eksempler fra sitt klimarelaterte arbeid og presenterer veier til en mer bærekraftig framtid. Utstillingen er satt sammen av flere moduler som ser på fire hovedtema:

  • Klimaendringer og energisystem
  • Bærekraftig natur på land og i vann
  • Framtidas byer
  • Bærekraftig livsstil

Utstillingen viser en mulig verden i 2050 på en lettfattelig måte. Hva skjer dersom Grønlandsisen smelter? Her kan du få tips til hvordan du kan leve bærekraftig, finne ut hvor mye du selv eller din familie forurenser, og lære om hvordan insekter kan bli både menneskemat og dyrefôr.

Åpningstider og billetter

Åpningstider og billetter

Tirsdag - fredag: 10.00 - 16.00
Lørdag - søndag: 11.00 - 16.00

Museumsbutikken er i tillegg åpen mandager 10.00 - 16.00

Åpningstider på offentlige fridager

Planlegg og kjøp billett

Gunnerus sidebar

Her finner du utstillingen:

alt=”"

Utstillingen står i Gunnerushuset på Kalvskinnet, Vitenskapsmuseet.

Skoleopplegg:

Ja, for barnehage, grunnskole og videregående skole.

Dette kan du se i utstillingen

Klimaendringer i Trondheim

Hva vil endringer i klimaet ha å si for byen vår? Her finner du ut hvordan Trondheim sentrum vil se ut hvis havet stiger og vi rammes av ekstrem nedbør.
Blomster som vokser ved en bygate

Byens naturmangfold 2050

Hvorfor er det viktig med et mangfold av liv, også i byene? Hva kan vi gjøre for å øke mangfoldet? Bli med og lær om hvordan du kan bidra.
Et trehus under konstruksjon

Mikrohuset

Dette er en modell av minihuset til Ola Ravn fra dokumentaren “Off the Grid". Modellen er bygget i 1:10 skala og har fungerende solceller og vannsamlingssystem.
Speil og kurv med stoffprøver i utstillingen.

Framtidas forbruker

Hvordan shopper vi klær i framtida? Hvordan kommer vi til å bruke og kvitte vi oss med klær i 2050? Her utfordrer vi deg til å se nærmere på ditt forhold til klær, og til å dele dine tanker om hvordan framtidas klesindustri kan og bør utformes.
Tegning av et trehus under konstruksjon under en himmel med skyer.

Filmvisning: «Off the Grid»

Hvordan vi velger å bo i framtida, er avgjørende for hva som skjer med den globale oppvarmingen. Boligene kommer til å bli mer høyteknologiske, avanserte og futuristiske, men bør vi heller forenkle og nedskalere – for å redde planeten?
Tegning av brev adressert til 'en person som lever i 2050'.

Tidsveggen

Gå gjennom tidstunellen og du kommer til framtida 2050. Går du tilbake kommer du til fortiden 2024. I rollespillet «Tidssamtalen» tar dere plass på hver deres side av veggen. Her kan dere prate med hverandre om hvordan det var i fortiden og hvordan det er i framtiden.
Bilde av mange små, hvite marker.

Krønchy kryp

Har du prøvd å spise insekter? Disse små superheltene gjør godt for både deg og planeten. I mange deler av verden er insekter en delikatesse, og Invertapro mener at insekter vil være en naturlig del av maten vi spiser i Norge i 2050. Her finner du ut hvorfor og hvordan!
Diverse plastavfall i et fiskegarn.

En verden av plast

Plast er et menneskeskapt materiale som ute i naturen vil brytes ned til mikroplast. Dette skaper utfordringer både for dyr og mennesker. Hvordan kan vi bidra til at plast ikke havner i naturen? På sorteringsstasjonen lærer du mer om hvilke plasttyper våre ulike hverdagsprodukter er laget av.
Illustrasjon i grønntoner som viser en mann ved en symaskin og en dame som holder en skjorte.

Vår påvirkningskraft

Følg Annes reise mot en mer bærekraftig framtid, og start din egen via en QR-kode. Her kan du beregne ditt eget karbonavtrykk og finne hva som kan motivere deg til å endre vaner og adferd.