Skole- og campusbesøk

Campus- og skolebesøk

Studenter jobber med eksperiment i klasserommet
Foto: Geir Mogen/NTNU. I laboratoriet.

Skole- og campusbesøk - bli kjent med NTNU

Hvordan er det er å gå på på universitetet? Er matten vanskelig? Er det lett å få venner?
Book en teknologistudent til å holde foredrag og svare på spørsmål om studielivet i din klasse eller besøk oss på campus.

 

Skolebesøk

Skolebesøk

Du kan velge mellom to foredrag, "Bli med på mitt teknologistudium" og "Teknologiens vidunderlige verden - hvorfor du bør velge R1". Lengden på foredragene er på 15 til 20 minutter. Studentambassadørene vil legge opp til dialog med elevene og svarer gjerne på små og store spørsmål. Får vi ikke til å besøke din klasse fysisk, tilbyr vi digitale skolebesøk.

Book skolebesøk


Om foredragene:

Om foredragene

Vår studentambassadør gir en kort oversikt over valgmulighetene ved NTNU, men vil bruke det meste av tiden til å fortelle om sitt studium og sine personlige erfaringer med å studere. Studenten vil legge opp til dialog med elevene og oppmuntre dem til å stille spørsmål. 

Foredraget passer best for klasser med fordypning i realfag. Det vil være spesielt relevant for elever som har valgt R2 og F1, som kreves for opptakt til ingeniørutdanning. 
 

Hva skal jeg egentlig med matte?

Mange elever strever med matten og lurer på om det er verdt bryet. Våre studentambassadører tilbyr motivasjonsforedrag som forteller om alt det kule du kan bruke realfag til. Hensikten er å motivere elever i Vg1 som tar T-matte til å velge R1 i Vg2. 
 

Campusbesøk



Campusbesøk

Besøk oss på campus i Gjøvik, Ålesund og Trondheim

Vi ønsker skoleklasser velkommen på besøk til fakultet for ingeniørvitenskap for å få en smakebit på hvordan det er å være student hos oss. Her kan du blant annet få omvisning på campus og i laboratorier, snakke med våre studenter og delta på aktiviteter.

Book campusbesøk


Vi tilbyr pakker for campusbesøk innenfor våre fagområder:

Pakker for campusbesøk

På campusbesøk i Gjøvik tilbys et dypdykk i Institutt for vareproduksjon og byggteknikks teknologiutdanninger, omvisning på campus og informasjon om studentorganisasjonene. I programmet inngår en realfaglig oppgave, hvor elevene får prøve seg i praksis. Det blir rikelig tid til å stille spørsmål om studiene og studielivet.

Les mer om våre 3-årige bachelorutdanninger i Gjøvik

På campusbesøk blir du nærmere kjent med teknologiutdanningene på Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, det blir omvisning på campus, informasjon om studentorganisasjoner og muligheter for å prøve seg i praksis, på en realfaglig oppgave eller på våre simulatorer. Våre studentambassadører svarer gjerne på spørsmål om studiene og studielivet.

Les mer om våre 3-årige bachelorutdanninger i Ålesund

Byggområdet handler om byggene og infrastrukturen som vi alle bruker daglig. Dette innebærer å utvikle smarte og miljøvennlige bygg, sørge for rent vann og energi, løse storbyenes trafikkproblemer og konstruere trygge broer, damanlegg og tunneler.

På campusbesøk på Gløshaugen i Trondheim informerer studentambassadørene om studieprogrammene og de ulike spesialiseringene innen byggområdet. Det blir rundtur på campus, møte med studenter og besøk på linjeforeningskontor. Besøket avsluttes med en praktisk, realfaglig oppgave, og kanskje en kahoot?

Les mer om byggstudiene i Trondheim

Med en utdanning innen energi lærer du om ulike energikilder og hvordan energi kan produseres på en bærekraftig måte. På maskiningeniørstudiene får du helhetlig kunnskap om system- og produktutvikling. Du lærer å designe produkter, anlegg og prosesser, utforme produksjonsutstyr og styre produksjonsprosesser. 

På campusbesøk på Gløshaugen i Trondheim informerer studentambassadørene om studieprogrammene og de ulike spesialiseringene på energi- og maskinområdet. Det blir omvisning på campus, møte med studenter og besøk på linjeforeningskontor. Besøket avsluttes med en praktisk, realfaglig oppgave. 

Les mer om energi- og maskinstudiene i Trondheim

På geofagene lærer du om jordas oppbygging, dannelsen av kontinenter, fjellkjeder og havområder. Du får vite hvordan kreftene i naturen virker, hvordan de forårsaker ras og skred, men også skaper naturressurser, som samfunnet er avhengig av i dag og i framtiden. 

På campusbesøk informerer studentambassadørene om studieprogrammene og de ulike spesialiseringene vi tilbyr innen geofagene. Det blir omvisning på campus Gløshaugen og campus Valgrinda, møte med studenter og besøk på linjeforeningskontor. Besøket avsluttes med en praktisk, realfaglig oppgave. 

Les mer om våre studier innen geofag i Trondheim

Med en utdanning innenfor marin teknikk kan du bli med på å utvikle fremtidens havnæringer. Marin teknikk bidrar til å løse globale utfordringer knyttet til miljø, klima, energi, mat og effektiv transport. Marin teknikk handler om design, konstruksjon og drift av ulike strukturer og systemer i havet. Dette inkluderer blant annet havvind, havbruk, selvkjørende skip, broer, undervannsroboter og flytende solkraftverk. 

Et campusbesøk byr på omvisning både på campus Moholt og campus Gløshaugen.  Studentambassadørene informerer om studieprogrammet og de ulike spesialiseringene vi tilbyr innen marin teknikk. Det blir møte med studenter og besøk på linjeforeningskontor. Besøket avsluttes med en praktisk, realfaglig oppgave - spillet om havet. 

Les mer om vår master i marin teknikk i Trondheim

Kontakt

Kontakt

Har du spørsmål om skole- og campusbesøk?

Kontakt våre studentambassadører: studentambassadorer@iv.ntnu.no

 

Bilde av studentambassadørene

Studentambassadører ved Fakultet for ingeniørvitenskap utenfor hovedbygget på NTNU
Foto: Pia Kristin Østeraas/NTNU - studentambassadørene Kaisa, Maren, Helene og Henrik utenfor hovedbygget på Gløshaugen 
 

Program på campusbesøk

Hva gjør mentorene?


Sjekk det ut på Instagram!


 

 

Besøk IV

Fakultet for ingeniørvitenskap tilbyr bachelor- og masterstudier i teknologi (sivilingeniør), realfagstudier, internasjonale masterprogram og doktorgradsstudier. Vi har mer enn 50 studieprogram å velge mellom innenfor områdene marin, bygg, maskin, energi og bærekraft og geofag og petroleum. Se studietilbudet til fakultet for ingeniørvitenskap.

Vi har campuser i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

SoMe

 

FÅ INFORMASJON OG STILL SPØRSMÅL OM STUDENTLIVET PÅ NTNU

​ Snapchat​ TikTok    Instagram  YouTube​