Research activity

Kvinnehelse og reproduksjonsepidemiologi

Eldre og yngre kvinne

Forskningsgruppe for Kvinnehelse og reproduksjonsepidemiologi er en tverrfaglig gruppe hvor forskerne har bakgrunn i gynekologi, obstetrikk, fysioterapi og sykepleie. Vi er ansatt ved ulike klinikker ved St.Olavs hospital og flere institutt ved MH-fakultetet, NTNU.

Vår forskning omfatter forebygging, diagnostikk, prognose og behandling av sykdom hos kvinner. Ulike konsekvenser av dysfunksjon i bekkenbunnen er viktige tema for forskningsgruppen. Flere medlemmer i forskningsgruppen er dessuten aktive i prosjekter innen global helse. 

Vi anvender observasjonsstudier for å undersøke risikofaktorer, forebyggende potensialer og prognostiske indikatorer og eksperimentelle studier for å undersøke effekter av ulike intervensjoner i både kliniske settinger og i befolkningen. Forskningsaktiviteten omfatter grunnforskning, metodeutvikling, epidemiologiske studier, kliniske intervensjonsstudier og implementeringsstudier.  

Forskningsgruppen har gjennomført flere store randomiserte kontrollerte studier som har undersøkt effekter av spesifikk trening som tiltak for å forebygge og behandle sykdom og plager relatert til svangerskap, fødsel og barseltid. Et eksempel på en slik studie er TRIP-studien, som så på effekten av trening i svangerskapet. 

  

Pågående forskningsprosjekter

Pågående forskningsprosjekter

1) Improving reproductive function in women with polycystic ovary syndrome by high intensity interval training (IMPROV-IT)
2) Exercise Training in Pregnancy for overweight/obese women (the ETIP trial)
3) Adipose tissue function and response to exercise training in women with and without polycystic ovary syndrome

person-portlet

Personer fra sykehus-sektoren

Andre tilknyttet forskningsgruppen

Clara Karoliussen, fysioterapeut, St. Olavs hospital

Hege Hølmo Johannessen, PhD Forsker / fysioterapeut, Sykehuset i Østfold

Helge Nervik Almli, fysioterapeut, St. Olavs hospital

Kari Holten, fysioterapeut, St. Olavs hospital