SAMMEN

SAMMEN

Illustrasjon og logo til Sammen. png


Vil du gjøre noe for andre, og samtidig deg selv?

Vil du gjøre noe for andre, og samtidig deg selv?

SAMMEN er av studenter - for studenter. Vår viktigste oppgave er å skape gode relasjoner og vennskap, og for å få til dette kan det være fint å møtes rundt ulike aktiviteter.


All deltakelse i SAMMEN er gratis.

Når vi møtes i SAMMEN bygger vi vennskap med utgangspunkt i lavterskelaktiviteter. I SAMMEN bytter vi på å ha ansvar sammen med en makker for å finne på noe gøy, som for eksempel lage mat ute, gå på tur, spille brettspill, bli med på overnattingstur under åpen himmel og mye, mye mer!

I SAMMEN står trivsel og det sosiale i sentrum. Aktivitetene avtales i gruppa og er noe alle ønsker å delta på. Hver gruppe består av seks til åtte deltakere og vi avtaler fem treff på tidspunkt som passer de i gruppa.


I SAMMEN møter du studenter på tvers av studieprogram fra hele NTNU. Gruppene settes sammen med utgangspunkt i dine interesser.

Uansett om du er ny i Trondheim eller kanskje har studert her noen år allerede, så er du velkommen til å bli med.

Det er ikke bare enkelt å finne medstudenter med felles interesser, og siden vennskap og trivsel er avgjørende faktorer for å lykkes med studiene, så ønsker vi i SAMMEN å bidra til at flere får dette til. Vårt formål er å gi studenter muligheten til å utgjøre en positiv forskjell både for andre og samtidig seg selv. Da fungerer det veldig godt å gjøre noen avtaler og bytte på å ta ansvar.


Meld deg på SAMMEN

Aktiviteter

En gruppe studenter, kvinner og menn, sitter sammen ute. Blomster i bakgrunnen. Foto

Aktiviteter

Aktivitetene er studentstyrte innad i gruppene, og alle studentene kan komme med forslag til nye aktiviteter. Dette skjer via aktiv medlemsdeltakelse.

SAMMEN-gruppene

Alle SAMMEN-medlemmer blir fordelt i grupper. I hver gruppe er det seks til åtte studenter. Gruppen vil bestå gjennom et helt semester.

Alle gruppemedlemmene skal arrangere en aktivitet sammen med én makker. Dette ansvaret skal gå på omgang mellom deltakerne i hver enkelt SAMMEN-gruppe.

Rekruttering vil i første omgang skje fra ulike studentgrupper ved NTNU, uavhengig av årskull og valg av fag.

Oppmøte

Det er viktig at studentene i de ulike SAMMEN-gruppene møter til avtalte tidspunkt og tar ansvar for felleskapet. Under oppstartsmøtet presenteres dere for hverandre, deles inn i grupper og avtaler fem tidspunkt for treff.

I SAMMEN skal vi sammen utgjøre en positiv forskjell for andre, og samtidig oss selv.


Om aktivitetene

Medlemskapet er basert på gratisprinsippet. Dette betyr at man bør legge opp til lavterskelaktiviteter uten omfattende kostnader. 

Hver gruppe kan søke om midler til støtte for det arrangementet man ønsker å gjennomføre.

  • må være med på minst fire treff med SAMMEN-gruppen sin
  • planlegge og gjennomføre minst en aktivitet sammen med en makker
  • påse at alle blir inkludert og godt ivaretatt 
  • baking
  • lunsj ute i det fri
  • filmkveld
  • telt- og fisketur
  • brettspillkveld
  • pizzakveld
  • robåttur
  • male på lerret
  • overnatte ute

Meld deg på SAMMEN

Om Sammen

Om Sammen

Mange studenter sliter med ensomhet. 

Flere undersøkelser, som Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse 20102021 (SHoT), viser at flere og flere av våre studenter kjenner på nedstemthet og andre psykiske plager som fører til redusert livskvalitet.

En mann tar ansvar

Espen Hoff er i dag emneansvarlig for emner i naturfag ved grunnskolelærerutdanningen 1.7. trinn og institusjonsansvarlig for skikkethet ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. Han har, gjennom sin virksomhet, stadig kommet i kontakt med studenter som sliter med nettopp ensomhet og nedstemthet. Flere av hans kolleger som underviser i lærerutdanningen forteller det samme. Han så at det var et behov for noe som fanget opp disse menneskene som havnet utenfor fellesskapet. 

På bakgrunn av dette, tok han kontakt med to ressurssterke studenter han kjente godt fra studiene. Magnus Brendeløkken og Stine Lise Hegdahl ble grepet av idéen og de har bidratt til at SAMMEN ble født. Tanken er at dette prosjektet skal driftes av studenter - for studenter med en eller flere ansvarlige læringsassistenter i førersetet. I første omgang vil Magnus ha dette ansvaret samtidig som han videreutvikler prosjektet og viderefører dette. Espen Hoff vil bistå som frivillig og er selve ildsjelen bak prosjektet.

Ved å ansvarliggjøre studentene som deltar, er målsetningen sosial trening gjennom sosial eksponering, slik at vennskap og sosiale ferdigheter utvikles. Dette vil kunne føre til økt livskvalitet og redusert bortfall fra studiene på grunn av psykiske plager.

Hva skiller SAMMEN fra andre tiltak?

I dag eksisterer det flere tiltak for å samle studenter i form av blant annet idrettsgrupper og ulike sosiale arrangement som fadderuka. Felles for idrettsarrangementene er at studenten rekrutteres ut fra allerede eksisterende ferdigheter i ulike idretter. Det sosiale kommer i slike tilfeller som en sekundær gevinst og favoriserer gjerne studenter som allerede mestrer det sosiale. Fadderuka og andre sosiale tiltak har begrenset varighet og følges ikke opp med tanke på å inkludere og utvikle relasjonell kompetanse. Dette fører til at en svært sårbar gruppe faller utenfor.

I SAMMEN vil sosial trening være utgangspunktet, mens aktivitetene kommer i andre rekke og består av lavterskelaktiviteter som alle kan delta på.

Sammen video


Kontakt oss

Kontakt oss

For spørsmål, kontakt Espen Hoff.

Vi samarbeider med:

Vi samarbeider med:

Logo til SiT. PNG

Studentersamfundet logo. PNG

logo sukkerhuset. png

Under Dusken logo. PNG

 


Student-trivselsordninger

Student-trivselsordninger

Dette er en del av NTNUs tiltak for økt studenttrivsel.


SAMMEN hos Lektor Lomsdalen

SAMMEN hos Lektor Lomsdalen