Hud og venerologi

Forskningsgruppe

Hud og venerologi

Hud og venerologi_txt

Forskningsgruppe for Hud og Venerologi analyserer nanofibre fra trecellulose med tanke på fremtidig bruk innen sårheling. Vi studerer hyperspektral avbildning av venøse leggsår som en ikke-invasiv metode for vurdering av parametre som størrelse og dybde av sår, sirkulasjon og væskeansamlinger.

Prosjekt

Prosjekt

Dypere innsikt i pasientens opplevelse av langvarige sår er avgjørende for å skape bedre behandlingsmetoder og øke livskvaliteten. Vi står overfor utfordringer knyttet til mangelen på dedikerte sårspesifikke livskvalitetsskjemaer i Norge og begrenset forskning på dette området. For å møte denne utfordringen ledes et prosjekt hvor målet er å oversette og validere to internasjonalt anerkjente livskvalitetsskjemaer for sår: Wound-QoL og Cardiff Wound Impact Schedule.

Disse sårspesifikke livskvalitetsskjemaene gir en unik mulighet til å samle informasjon om pasientens perspektiv og subjektive opplevelser av sykdommens konsekvenser. Ved å gi klinikere tilgang til egenrapportert informasjon, legger skjemaene til rette for en mer individualisert, pasientsentrert tilnærming, noe som igjen fremmer helse og livskvalitet. I tillegg fungerer skjemaene som verdifulle verktøy i forskning. Ved å kartlegge livskvaliteten til de som lever med langvarige sår, kan prosjektet sette fokus på denne pasientgruppen og bidra til forbedringer i behandlingstilbud og refusjonsordninger.

Medlemmer i forskingsgruppen og samarbeidspartnere

Hovedveileder er førsteamanuensis Brita Pukstad IKOM, NTNU. Biveileder er Britt-Karin Utvær ILU, NTNU og Tone Marte Ljoså ISM, USN. Monica Schwartz, ph.d.-stipendiat, Institutt for klinisk og molekylærmedisin, NTNU/Kirurgisk klinikk, Sykehuset Namsos og Helse Nord-Trøndelag.

 

person-portlet

Gruppeleder

Brita Solveig Pukstad
Prodekan innovasjon, Utdanningsansvarlig overlege
brita.pukstad@ntnu.no
+4795878012