Skoleanlegget - Eksperter i team
Skoleanlegget – et sted for læring og trivsel
Skolebygget og skolegården er svært viktige arenaer for barns og unges oppvekst og utvikling. Her foregår læring, lek, sosial samhandling og rekreasjon. Mange skoleanlegg er derimot for dårlig tilpasset elevenes og skolenes behov. I denne landsbyen utforskes skoleanleggsutvikling og hvordan man kan skape et godt og inkluderende fysisk læringsmiljø. Utfallet av arbeidet i landsbyen er konkrete innspill til skoleeiere om deres skoleanlegg.
(Foto: cottonbro studios/Pexels)
Relevant kompetanse
Arkitektstudenter, planleggere, studenter fra pedagogikk, psykologi, sosiologi, medisin og helse, sosialt arbeid m.m. meld dere på! Her er de fleste fag relevante. Vi søker lekne, kreative, engasjerte studenter fra alle fag til en spennende landsby.
Om landsbyen
I landsbyen er vi opptatt av å utforske betydningen av det fysiske læringsmiljøet for pedagogikk og utdanningskvalitet; Hvordan skape et godt og inkluderende fysisk læringsmiljø i en skole for alle? Her utforskers koblinger mellom pedagogiske mål og hvordan bygningenes fysiske utforming kan bidra til å nå disse målene.
Dette er en norskspråklig, intensiv landsby som skal delta i skoleanleggsutvikling i samarbeid med skolen. Studentene skal bidra med konkrete ideer og innovasjoner knyttet til skolebygg og skolegårder som er under planlegging/skal utvikles. Tematikken knyttet til skoleanlegg er utpreget tverrfaglig og studentene deltar i utvikling av skoleanlegg i samarbeid med skoleeiere. Fra tidligere år vet vi at studentarbeider har resultert i konkrete tiltak ved skoler.
Samarbeidspartnere
I 2025 samarbeider denne landsbyen med en ny videregående skole i Trondheim om utvikling av prosjekter knyttet til faglig og sosial læring og aktivitet i skolebygget.
Fakta
- Emnekode: PED3800
- Landsbytittel: Skoleanlegget - et sted for læring og trivsel
- Type: Intensiv
- Språk: Norsk
- Landsbyledere: Hans Petter Ulleberg og Eirik Hammarstrøm
- Kontaktinformasjon: hakon.j.aaltvedt@ntnu.no
- Undervises: Vår 2025
- Undervisningssted: Trondheim
- Vertsfakultet: SU
Hvordan melder jeg meg opp i EiT?
Viktig informasjon om EiT:
- Det unike med EiT er fokuset på samarbeidskompetanse og gruppeprosesser.
- Undervisningsformen i EiT forutsetter at alle bidrar og er til stede hele semesteret. Derfor er det obligatorisk tilstedeværelse hver landsbydag.
- De første dagene av undervisningen er spesielt viktige i EiT. Det er da dere i gruppa blir kjent med hverandre, og diskuterer hva hver enkelt kan bidra med. Dere skal også utarbeide den obligatoriske samarbeidsavtalen, samt begynne å utarbeide en felles problemstilling.
- Utfyllende informasjon om Eksperter i team finner du på siden for studenter.