Helse-Sikkerhet-Opplæring - Eksperter i Team
Psykisk helse og teknologi
I dagens samfunn spiller teknologi en stadig større rolle i våre liv, og dette gjelder også innen helsevesenet. Spesielt innen psykisk helse har teknologi og kunstig intelligens (KI) potensial til å revolusjonere måten vi diagnostiserer, behandler og forebygger psykiske lidelser på.
Ett eksempel er at en av de største utfordringene innen psykisk helse er tidlig diagnostisering. Mange psykiske lidelser blir ikke oppdaget før de har utviklet seg til et alvorlig stadium. Her kan for eksempel KI spille en avgjørende rolle. Ved å analysere store mengder data fra pasientjournaler, sosiale medier og andre kilder, kan KI identifisere mønstre og risikofaktorer som kan indikere tidlige tegn på psykiske lidelser. Dette kan føre til tidligere intervensjon og bedre prognoser for pasientene.
Det er mange andre områder moderne teknologi kan bidra til et bedre helsetilbud og oppfølging for personer med psykiske utfordringer. Landsbyen vil kunne åpne for mange muligheter og potensialet med å utnytte den teknologiske utviklingen kan innebære fordeler og ulemper.
Om Landsbyen
Eksterne samarbeidspartnere: Landsbyen samarbeider med fagmiljø ved St. Olavs hospital og NTNU som kan dele sin ekspertise innenfor ulike teknologier og anvendelsesmuligheter for helse! De eksterne aktørene kommer til å presentere noen utfordringer og problemområder for dere i oppstarten av hver uke.
Det er dere studenter som velger hvilket prosjekt dere ønsker å arbeide med utfra innspill og forslag som dere kan diskutere på gruppe samlingene. Det er aktuelt å arbeide med survey-undersøkelser, gjøre intervjuer eller utvikle spørreskjemaer for å samle relevant informasjon fra ulike arbeidsmiljøer. For å kunne utvikle gode løsninger, så kreves det tverrfaglig kompetanse med vekt på innovasjon og gode ideer, og dette gir noen spennende og utviklende uker i EiT.
Fakta
- Emnekode: MFEL4862
- Type: Intensiv
- Språk: Norsk
- Landsbyleder: Hans M. Nordahl
- Kontaktinformasjon: hans.nordahl@ntnu.no
- Undervises: Våren 2025
- Vertfakultet: MH
- Undervisningssted: Trondheim
Viktig informasjon om EiT:
- Det unike med EiT er fokuset på samarbeidskompetanse og gruppeprosesser.
- Undervisningsformen i EiT forutsetter at alle bidrar og er til stede hele semesteret. Derfor er det obligatorisk tilstedeværelse hver landsbydag.
- De første dagene av undervisningen er spesielt viktige i EiT. Det er da dere i gruppa blir kjent med hverandre, og diskuterer hva hver enkelt kan bidra med. Dere skal også utarbeide den obligatoriske samarbeidsavtalen, samt begynne å utarbeide en felles problemstilling.
- Utfyllende informasjon om Eksperter i team finner du på siden for studenter.