Miljøpåvirkning og helse

Miljøpåvirkning og helse

 

Miljøpåvirkning og helse er et bredt og tverrfaglig område, der det er behov for svært mange ulike typer kompetanse. Vi tenker gjerne på negative miljøfaktorer (bl.a. forurensninger i uteluft, drikkevann, inneklima, støy, fremmedstoffer i mat, avfall, radonstråling), men positive miljøfaktorer som friluftsliv og lokalmiljø er også viktig for helsa. Ulike aspekter ved arbeidsmiljøet faller også inn under landsbytemaet. I denne landsbyen er det åpent for svært ulike temavalg og angrepsmåter. Gruppene velger selv tema for sitt prosjektarbeid, slik at hver student i gruppen best mulig får brukt sin faglige bakgrunn i arbeidet. Studentene kan bl.a. se på hvordan ulike stoffer spres i miljøet og hvordan menneskene eksponeres, hvordan produksjonsmåter gir opphav til forurensninger, eller hvordan samfunnet håndterer spørsmål omkring miljøpåvirkning og helse på ulike plan: samfunnsplanlegging i vid forstand, byggeteknikk, industriell økologi, trafikkplanlegging, presentasjon i media, psykologi, risikoanalyser, m.m.

Personer emojis rundt verden hånd i hånd. Illustrasjon

Relevant kompetanse

Det er ønskelig med en bred faglig sammensetning av studentene i landsbyen, både fra realfag, teknologi, samfunnsfag og humaniora. Hvis noen medisinstudenter har anledning til å ta denne langsgående landsbyen, er det flott. Kontakt gjerne landsbyleder hvis du er usikker på din kompetanse i forhold til landsbytemaet eller har andre spørsmål.

 

Om landsbyen

Eksterne samarbeidspartnere er Miljøenheten i Trondheim kommune. Landsbyleder hjelper til med å opprette kontakt med andre aktuelle fagmiljøer (f.eks. Folkehelseinstituttet) om ønskelig.

 

Muntlig vurdering av prosjektet

I denne landsbyen består sluttarbeidene av en muntlig presentasjon av prosjektet og en skriftlig prosessrapport som teller 50% hver. Alle EiT-landsbyer har de samme vurderingskriteriene, som finnes i dokumentet "Formelle rammer i Eksperter i team - en veiledning for studenter og undervisningspersonell".

 

Fakta

  • Emnekode: KJ2095
    Landsbytittel: Miljøpåvirkning og helse
  • Type: Langsgående
    Språk: Norsk
  • Landsbyleder: Trond Peder Flaten
  • Kontaktinformasjon: trond.p.flaten@ntnu.no
  • Undervises: Våren 2025
  • Undervisningssted: Trondheim
  • Vertsfakultet: NV

Hvordan melder jeg meg opp i EiT?

Infoboks nettpresentasjoner

Viktig informasjon om EiT:

  • Det unike med EiT er fokuset på samarbeidskompetanse og gruppeprosesser.
  • Undervisningsformen i EiT forutsetter at alle bidrar og er til stede hele semesteret. Derfor er det obligatorisk tilstedeværelse hver landsbydag.
  • De første dagene av undervisningen er spesielt viktige i EiT. Det er da dere i gruppa blir kjent med hverandre, og diskuterer hva hver enkelt kan bidra med. Dere skal også utarbeide den obligatoriske samarbeidsavtalen, samt begynne å utarbeide en felles problemstilling.
  • Utfyllende informasjon om Eksperter i team finner du på siden for studenter.