Rom og utstyr - Insitutt for design
Rom og utstyr ved Institutt for design
Som student ved Institutt for design får du undervisning i moderne auditorier og laboratorier og har tilgang til lesesalsplasser, grupperom og datasaler.
Biblioteket har Norges beste samling av faglitteratur innenfor typografi, typografihistorie, grafisk design, informasjonsdesign, designmetode, interaksjonsdesign og tilstøtende fagområder.
Rom og utstyr i Gjøvik
Mac-lab
Mac-lab er et arbeidsrom utstyrt med Mac-er for grafisk arbeid. Rommet har også skrivere av høy kvalitet. Her har studentene adgang hele døgnet.
Kodehjørnet
I kodehjørnet finner du eksterne skjermer du kan koble den bærbare datamaskinen til.
Felles arbeidslokale
Webutvikling, interaksjonsdesign og grafisk design har et felles arbeidslandskap med gruppebord, arbeidsstasjoner med skjermer og pausekrok.
Grupperom
Studentene har adgang til det store og lyse grupperommet hele døgnet.
Designverksted og makerspace
På det tverrfaglige designverkstedet finner du blant annet 3D-printere, plotter og laserkutter.
Colour-lab
Instituttet samarbeider med The Norwegian Colour and Visual Computing Laboratory. Her har studentene tilgang til forskningsfasiliteter innenfor fargevitenskap.
Linjeforeningen Darling
Linjeforeningen Darling har sin egen lounge i rom 109 på Mustad.
Kantine
Studentene på webutvikling, interaksjonsdesign og grafisk design holder til på Mustad hvor de har to kantiner.
Studier ved Institutt for design
Rom og utstyr i Trondheim
Klasserom og tegnesal
Hvert årskull har sin egen tegnesal på 75 kvadratmeter med tegnepulter og låsbare skap. Her har de også et fellesareal med bord og stoler.
Datasal
Instituttet har egen datasal med 20 PC-er og skannere. I det tilhørende printerrommet er det printer, plotter og lamineringsmaskin. Studentene har tilgang til et stort utvalg i programvare for bildebehandling, 2D- og 3D-design og ergonomi, og Adobe-pakken.
Verksted
Instituttet har eget verksted der studentene kan lage modeller i tre, skum, metall eller plast. Verkstedet har utstyr som: Tre- og skumavdeling med båndsager, sirkelsager og dreiebenk. Metallavdeling med utstyr for sveising og dreiing. Plastavdeling med utstyr for støping og vakumtrekking. Lakkrom med avsug. Elektronikkavdeling, 3D-fres, 3D-printere, laserkutter og tekstilavdeling.
Virtual Reality-utstyr
Instituttets VR-utstyr består blant annet av Oculus Rift 3D VR-briller, Leap Motion controller, Silverback brukbarhetstesting, 2 x Mirametrix eyetracking utstyr, 25-tommers berøringsskjerm, Human Cad 3D analyse-programvare, 2 x Gert aldringssimulator og rullestol.
Prosjektrom
Prosjektrommet er utstyrt med 3D-printere og fotostudio med blitzlamper, reflektorer og blå vegg.
Grupperom
Instituttet har flere grupperom. Noen av dem har skjermer for videomøter og samhandling.
Idé-kafé
Idékaféen er et samlingspunkt i 1. etg. i Produktdesignbygget. Her kan studentene jobbe med prosjekter, holde utstillinger og presentasjoner.