Lene Waldenstrøm
73559652
40888974
Akrinn, T02.402, Kalvskinnet
Om
Fagfelt/arbeidsområde
- Sensorikk
- Produktutvikling
- Ølbrygging og drikkelære
- Bachelor- og master veiledning
Kompetanse
- Master i Industriell matproduksjon, Beskrivende sensoriske metoder NMBU
- Bachelor i næringsmiddelteknologi HiST
- Vinkelnerutdannelse HiS
Arbeidserfaring
- HiST
- Vinmonopolet
- Tine
- Arcus
Publikasjoner
2022
-
Waldenstrøm, Lene;
Wahlgren, Marte Berg;
Strand, Åse;
Lerfall, Jørgen;
Øvrum Gaarder, Mari.
(2022)
Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?.
Foods
Vitenskapelig artikkel
2021
-
Waldenstrøm, Lene;
Øvrum Gaarder, Mari;
Lerfall, Jørgen.
(2021)
Sensory methodology in product optimization of coldsmoked Atlantic salmon (Salmo salar L.) processed with atomized purified condensed smoke.
Journal of Food Science
Vitenskapelig artikkel
-
Waldenstrøm, Lene;
Lerfall, Jørgen;
Øvrum Gaarder, Mari.
(2021)
Bruk av alternativ røykemetode.
Norsk Sjømat
Populærvitenskapelig artikkel
2018
-
Lerfall, Jørgen;
Jakobsen, Anita Nordeng;
Skipnes, Dagbjørn;
Waldenstrøm, Lene;
Hoel, Sunniva;
Rotabakk, Bjørn Tore.
(2018)
Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods.
Journal of Food Science
Vitenskapelig artikkel
2017
-
Jakobsen, Anita Nordeng;
Waldenstrøm, Lene.
(2017)
Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer.
Nordic Journal of STEM Education
Vitenskapelig artikkel
2015
-
Waldenstrøm, Lene;
Hersleth, Margrethe;
Tomasco, Paula Alejandra Varela.
(2015)
Descriptive sensory methods, comparison and use of selected tests.
NMBU
NMBU
Mastergradsoppgave
2012
-
Jakobsen, Anita Nordeng;
Karlsen, Hanne;
Waldenstrøm, Lene;
Mehli, Lisbeth.
(2012)
Naturlig fermentering gir nypevin med andre sensoriske kvaliteter enn nypevin produsert ved tilsats av vingjær.
Norsk frukt og bær
Fagartikkel
Tidsskriftspublikasjoner
-
Waldenstrøm, Lene;
Wahlgren, Marte Berg;
Strand, Åse;
Lerfall, Jørgen;
Øvrum Gaarder, Mari.
(2022)
Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?.
Foods
Vitenskapelig artikkel
-
Waldenstrøm, Lene;
Øvrum Gaarder, Mari;
Lerfall, Jørgen.
(2021)
Sensory methodology in product optimization of coldsmoked Atlantic salmon (Salmo salar L.) processed with atomized purified condensed smoke.
Journal of Food Science
Vitenskapelig artikkel
-
Waldenstrøm, Lene;
Lerfall, Jørgen;
Øvrum Gaarder, Mari.
(2021)
Bruk av alternativ røykemetode.
Norsk Sjømat
Populærvitenskapelig artikkel
-
Lerfall, Jørgen;
Jakobsen, Anita Nordeng;
Skipnes, Dagbjørn;
Waldenstrøm, Lene;
Hoel, Sunniva;
Rotabakk, Bjørn Tore.
(2018)
Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods.
Journal of Food Science
Vitenskapelig artikkel
-
Jakobsen, Anita Nordeng;
Waldenstrøm, Lene.
(2017)
Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer.
Nordic Journal of STEM Education
Vitenskapelig artikkel
-
Jakobsen, Anita Nordeng;
Karlsen, Hanne;
Waldenstrøm, Lene;
Mehli, Lisbeth.
(2012)
Naturlig fermentering gir nypevin med andre sensoriske kvaliteter enn nypevin produsert ved tilsats av vingjær.
Norsk frukt og bær
Fagartikkel
Rapport
-
Waldenstrøm, Lene;
Hersleth, Margrethe;
Tomasco, Paula Alejandra Varela.
(2015)
Descriptive sensory methods, comparison and use of selected tests.
NMBU
NMBU
Mastergradsoppgave
Undervisning
Emner
- MATV4008 - Beskrivende sensoriske metoder og Forsøksplanlegging og dataanalyse
- MATV3006 - Bacheloroppgave
- TMAT2005 - Produktutvikling og sensorisk analyse - brygging av håndverksøl
- TMAT201P - Praksisstudier
- TMMT5003 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
- TMMT5004 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
Formidling
2023
-
Faglig foredragWaldenstrøm, Lene. (2023) Smakssansene våre - foredrag i opptak. Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheimsregionen, NTNU og SINTEF. Sjømat 23 - Norway Seafood Festival , Trondheim 2023-03-02 - 2023-03-02
-
Faglig foredragWaldenstrøm, Lene. (2023) Comparison and combination of sensory- and consumer methodology on marine resources. Nofima AS Presentasjon i avdeling Sensorikk, forbruker og innovasjon , Ås 2023-02-27 - 2023-02-27
-
Faglig foredragWaldenstrøm, Lene. (2023) Framtidens smaker, hva rører seg innen sensorisk vitenskap?. Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS Matseminaret 2023: «Fra fôr til bord - våre spisevaner og planetens velferd» , Trondheim 2023-08-02 - 2023-08-02
-
Faglig foredragWaldenstrøm, Lene. (2023) Smaksmetodikk og smaksshow. Kompetansenettverket for lokalmat Midt-Norge (Matnavet på Mære) Fagdager MRmat , Stranda, Norge 2023-08-14 - 2023-08-15
2022
-
PosterWaldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Fjøsne, Anna Eline M.; Senstad, Birgitte; Lerfall, Jørgen. (2022) Consumer sceptism towards smoke-flavouring - Is it for real?. Elsevier EuroSense 2022 , Turku 2022-09-13 - 2022-09-16
2020
-
PosterWaldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2020) Norwegian consumers attitudes towards smoke-flavouring of salmon . Elsevier, European Sensory Science Society and Vakgroep EuroSense 2020 9th European Conference on Sensory and Consumer Research , Live and On-demand 2020-12-13 - 2020-12-16
-
PosterWaldenstrøm, Lene; Øvrum Gaarder, Mari; Lerfall, Jørgen. (2020) Perceptual and hedonic difference between conventional cold-smoked Atlantic salmon and cold-smoked Atlantic salmon processed with atomized purified condensed smoke (PCS) . Elsevier, European Sensory Science Society and Vakgroep EuroSense 2020 9th European Conference on Sensory and Consumer Research , Live and On-demand 2020-12-13 - 2020-12-16
2019
-
Vitenskapelig foredragLerfall, Jørgen; Valø, Torunn; Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2019) An eco-friendly and healthy shift in cold-smoke processing of Atlantic salmon (Salmo salar L.). West European Fish Technologists`Association 49th WEFTA Conference , Torshavn 2019-10-14 - 2019-10-18
-
IntervjuWaldenstrøm, Lene. (2019) Kårer landets beste røykelaks. Avisartikkel i Adresseavisen (papir og nett). Adresseavisen Adresseavisen [Avis] 2019-07-31
-
IntervjuWaldenstrøm, Lene. (2019) Intervju i God ettermiddag Trøndelag om smaken av Trøndelag https://radio.nrk.no/program/dktl02003019. NRK Radio NRK Radio [Radio] 2019-02-12
-
Faglig foredragWaldenstrøm, Lene. (2019) Hvordan skal man beskrive smak? (https://trondelag.pameldingssystem.no/matpaamaere#/program). Matnavet Mære med flere Mat på Mære , Steinkjer Rådhus 2019-02-11 - 2019-02-13
2018
-
IntervjuWaldenstrøm, Lene. (2018) Øl med trøndersk gjær. Distriktsnyheter Midtnytt NRK Distriktsnyheter Midtnytt NRK [TV] 2018-08-02
-
IntervjuWaldenstrøm, Lene. (2018) Produserer heltrøndersk øl med gjær fra Stjørdal - Ølproduksjon. Adresseavisen Adresseavisen [Avis] 2018-08-04
2017
-
Vitenskapelig foredragLerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Rotabakk, Bjørn Tore. (2017) Innovative use of CO2 in heat processing of Atlantic salmon. BIM, Ireland`s Seafood Development Agency West European Fish Technologists Association Conference , Dublin 2017-10-09 - 2017-10-13
-
Vitenskapelig foredragJakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2017) Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer . MNT-konferansen 2017 2017-03-30 - 2017-03-31
-
IntervjuWaldenstrøm, Lene. (2017) Årets beste juleøl 2017 (deltagelse i sensorisk panel og praktisk tilrettelegger). Adresseavisen nett og papir Adresseavisen nett og papir [Avis] 2017-11-16
-
PosterØsterlie, Marianne; Waldenstrøm, Lene. (2017) Development of a fish product with badderlocks (Alaria esculenta) customized for the elderly. WEFTA 47th Conference of the European Fish Technologists’ Association (WEFTA). 9-12 October 2017, Dublin Ireland. , Dublin 2017-10-09 - 2017-10-12
-
Faglig foredragWaldenstrøm, Lene. (2017) Metoder for sensorisk beskrivelse og akseptvurdering uten bruk av trent sensorisk panel. ArenaNorway AS BlueFish , Ålesund 2017-09-30 - 2017-09-30
-
Programdeltagelse
-
ProgramdeltagelseWaldenstrøm, Lene. (2017) Fagansvarlig for gjennomføring av NM i røkt og gravet laks (NSL). Norsk Sjømat, IntraFish, Kyst.no, fiskeribladet, Norsk Sjømat, IntraFish, Kyst.no, fiskeribladet, [Internett] 2017-08-17
2013
-
Vitenskapelig foredragJakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2013) Profilering av nypevin fremstilt ved ulike fermenteringsbetingelser. Møte i sensorisk studiegruppe 2013-04-19 - 2013-04-19
2011
-
Vitenskapelig foredragJakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne; Waldenstrøm, Lene; Mehli, Lisbeth. (2011) Sensorisk profilering av nypevin. AFT, HiST FoU-dag AFT, HiST 2011-12-15 -