Jeg har spesialisert meg innen antikkens filosofi, dydsetikk og klassisk filologi. Min undervisnings- og skrivepraksis er imidlertid forankret i «liberal arts»-tradisjonen og interessene mine dekker derfor et bredt felt.
Ved NTNU har jeg undervist i Examen Philosophicum i Ålesund siden 2024. Fra 2014 til 2023, underviste jeg stort sett antikkens filosofi, ved Universitetet i Arizona, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Lisboa, men jeg holdt også kurs i erkjennelsesteori, miljøetikk, politisk filosofi og dydsetikk. Jeg er opptatt av å forbedre undervisningen gjennom kreativ og teknologibasert pedagogikk. Jeg ønsker også velkommen samtaler med studenter som er interessert i å utvide sin filosofiske horisont utover den introduksjonen som gis i ex. phil.
Forskningen min fokuserer på Aristoteles' to etiske verker, Den eudemiske etikk og Den nikomakiske etikk. Om førstnevnte verk argumenterer jeg for eksempel for at vanemessige handlinger former karakteren gjennom opplevelser av glede og smerte, og at grundig overveielse både sikter mot verdslige mål satt av begjær og mot et kontemplativt liv i dyd. Mine tidligere studier i matematikk og informatikk har av og til ledet meg til digital humaniora som tilnærming til filosofiske og filologiske spørsmål.
Før jeg kom til NTNU høsten 2024, var jeg postdoktor ved Universitetet i Lisboa. Der skrev jeg en tidsskriftartikkel der jeg argumenterte for at Den eudemiske etikk foreslår en mekanisk redegjørelse for tilvenning, og jeg gjennomførte en moderne stilometrisk analyse av Aristoteles' etiske verker, den første siden Anthony Kennys banebrytende The Aristotelian Ethics (1978). I sideprosjekter argumenterer jeg for at villmarksopplevelser gir unike bidrag til menneskelig velvære, at visse omsorgsetiske teorier tilbyr moralpsykologiske forbedringer i forhold til standard eudaimonisme, og at norrøn litteratur inneholder underutforskede dydsetiske ideer (i Hávamál i Den eldre Edda og i Hrafnkels saga freysgoða).